بیکاری، جوانان شهرستان قصرشیرین را آزار می دهد

آمار بیکاری در استان ما به نسبت شهرهای دیگر بسیار بالا و این موضوع نگران کننده است. جوانان ما بی انگیزه می‌شوند، سخت کار پیدا می‌کنند، ازدواج نمی‌کنند، حاضر نیستند مسئولیت بپذیرند و مشکلات و کمبودهای دیگری دارند که جامعه دیر یا زود جوانان را از نفس می‌اندازد.

 

از آنجایی که استان کرمانشاه استانی غیر صنعتی است و کارخانه ها و کارگاه های صنعتی زیادی ندارد از نظر میزان بیکاری بالاتر از میانگین کشوری است و با وجود آنکه جوانان تحصیلکرده فراوانی دارد بیشتر آنها اگر هم کاری پیدا کنند با رشته تحصیلی و زحمتی که طی چند سال در دانشگاه کشیده اند مرتبط نیست .

 

 درسال‌های اخیر در کشور و به ویژه در استان کرمانشاه و مناطق محرومی همچون قصرشیرین علاوه بر مشکل بیکاری، پیامدهای آن مانند احساس بی ارزشی در جوانان، فقر و تنگدستی، ناهنجاری‌های روانی، میل به بزهکاری، مهاجرت، آلودگی به اعتیاد، قاچاق کالا و مواد مخدر، طلاق و مانند آن پررنگ تر از گذشته شده است.

 

 

از میان هزاران فارغ‌التحصیل دانشگاه در بین آقایان، مسافرکشی، مشاغل کاذب و کار در آژانس نخستین مقصد شغلی فارغ‌التحصیلان بیکار محسوب می‌شود، اما آیا منشی‌گری، آرایشگری و خدمتکاری و غیره برای کسانی که سال‌ها در راه کسب علم تلاش کرده و دود چراغ خورده‌اند مناسب است؟

 

 

کارگری تنها سهم مردم قصرشیرین از بازارچه پرویزخان

 

از دو مرز مشترک رسمی و قابل توجه به کشور عراق در بخش صادرات نیز تنها بخش کارگری آن سهم جوانان قصرشیرین شده و پتانسیل بلقوه آن نیز دردی از زخم عمیق بیکاری استان دوا نکرده است که در تمام این بی توجهی ها کرمانشاه از نظر صنعت نیز وضعیت مناسبی ندارد.

 

 

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: بنده دانشجوی کارشناسی هستم، وقتی به خودم نگاه میکنم میبینم که از یه طرف هنوز نه شغلی دارم ونه دولت به فکر اشتغال جوانهاست و از طرف دیگه دختر خانما هم اینقد توقعشون رفته بالا چون چشم و همچشمی دارن با دوستان و فامیلشون خب وقتی یه کسی که بیکار باشه ولو سوادش هم بالا باشه خب هیچ موقع جواب مثبت نمیده!!! در نتیجه مجبورم فعلا قید ازدواج رو بزنم.

 

در این شهرستان هیچ امیدی به اشتغال ما جوانان نیست. چندسال درس میخوانیم و هزینه میکنیم و در آخر هم مجبوریم این مدرک دانشگاهی را روی طاقچه خانه بگذاریم و برویم مسافرکشی یا در بازارچه پرویزخان کارگری کنیم.

 

وی میگوید: جوان های ما وقتی می‌بینند که در داخل کشور نمی‌توانند شغلی متناسب با رشته تحصیلی‌شان پیدا کنند، به راحتی گول تبلیغات کاذب کشورهای دیگر را می خورند و بهترین راه‌حل را خروج از کشور می‌دانند، تا شاید در آن سوی آب‌ها، معیشت‌شان تامین باشد اما قافل از آنکه هیچ شرایط مناسبی هم جز امر کارگری در آن کشورها نیست.

 

 

 امیدی به ادامه تحصیل نداریم

 

کاوه امیری یکی دیگر از دانشجویان در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: امروز بیشتر جوانان به دلیل نا مساعد بودن بازار اشتغال برای فارغ التحصیلان باعث شده است برای پیدا کردن شغل هم شده به فکر تحصیلات تکمیلی و مقاطع بالاتر باشند که متاسفانه این امر هم مستلزم هزینه های بالا برای ادامه تحصیل است.

 

وی افزود: متاسفانه بازار اشتغال به شکلی درآمده است که هرچقدر فرد تحصیلات بالاتری داشته باشد، احتمال بیکارشدنش هم بالاتر می‌رود و بارها با خودم فکر می کنم کاش در دوران نوجوانی صنعتی را یاد می گرفتم و ادامه تحصیل نمی دادم .

 

وی گفت: وقتی به دوستان و اطرافیانم نگاه میکنم که همه آنها با وجود مدارک دانشگاهی یا بیکارن یا مشغول کارگری هستن دیگر امیدی به ادامه تحصیل برایم نمی ماند و تنها برای فرار از بیکاری الانم درس میخوانم.

 

 

صنعت پتروشیمی تنها راه ایجاد اشتغال پایدار در قصرشیرین

 

رئیس شورای شهر قصرشیرین در گفتگو با الوندخبر؛ مشکل اصلی قصرشیرین را نبود زیرساخت مناسب در این شهرستان عنوان کرد و افزود: بازسازی زیرساخت های قصرشیرین پس از جنگ تحمیلی ناقص انجام گرفت و این موضوع باعث شد که نسبت به دیگر شهرهای استان کرمانشاه از پیشرفت بسیار کمتری برخوردار باشد.

 

حسین حسین زاده افزود: با این بازسازی ناقص زیرساخت های قصرشیرین به هیچ وجه نتوانستند جوابگوی هجمه های زیاد جنگ تحمیلی بر زندگی مردمان مرزدار قصرشیرین باشند.

 

وی افزود: پس از پایان جنگ تحمیلی بسیاری از مردمان قصرشیرین به دیار خود بازگشتند اما به دلیل ناقص بودن بازسازی این شهرستان و محروم ماندن آن از بسیاری از امکانات اندک زندگی نتوانستند بمانند و سرمایه گذاری های خود را به دیگر شهرهای کشور بردند.

 

 

رئیس شورای اسلامی شهر قصرشیرین بهترین راه ممکن برای ایجاد اشتغال پایدار در قصرشیرین را احداث صنعت پتروشیمی عنوان کرد و افزود: این شهرستان بر روی ذخایر عظیم نفت قرار دارد و پتانسیل بسیار خوبی برای احداث صنایع پتروشیمی است.

 

 

وی پتروشیمی را صنعت مادر عنوان کرد و افزود: باتوجه به قابلیت های مرزی قصرشیرین، احداث این صنعت پتروشیمی سرمایه گذاران زیادی را به شهرستان جذب خواهد کرد و به دنبال آن بسیاری از صنایع دیگر هم در قصرشیرین ایجاد خواهد شد و این همان اشتغال پایداری است که دغدغه تمام جوانان است.  

 

 

حسین زاده تصریح کرد: سود بازارچه های مرزی قصرشیرین را تنها تعدادی افراد معدود با برندی خواص می برد و مردم قصرشیرین از این پتانسیل عظیم مرزی تنها سهم کارگری آن و معضلات و آلودگی های تردد کامیون را برده اند.

 

بیش از 96 درصد تعهدات اشتغال سال گذشته قصرشیرین انجام شده است

 

 

مدیر اداره کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با الوند خبر اظهار داشت: شهرستان قصرشیرین به دلیل پایین بودن جمعیت آن و وجود بازارچه های مرزی از درصد بیکاری بسیار کمتری نسبت به دیگر شهرستان های استان برخوردار است.

 

علی اشرف بادپران افزود: در سال گذشته 998 نفر تعهد اشتغال به 20 دستگاه دولتی شهرستان داده شده بود که از این میزان بیش از 96 درصد این تعهدات انجام گرفت.

 

وی افزود: در این شهرستان بالغ بر 150 واحد شرکت و تعاونی در بخش های خدماتی، صنعت و معدنی فعالیت دارند که توانسته اند سهم مناسبی در ایجاد اشتغال برای مردم قصرشیرین ایجاد کنند.

 

 

وی از فعالیت سامانه اشتغال در این اداره خبر داد و افزود: برنامه ای تحت سامانه اشتغال در اداره کار و رفاه فعال است که مشخصات جوانان بیکار و واجد شرایط را در آن ثبت می کنند و در صورت نیاز شرکت های منطقه به نیروی کار، این افراد را معرفی خواهیم کرد. 

 

 

مدیر اداره کار و رفاه اجتماعی قصرشیرین شرایط ثبت مشخصات جوانان در سامانه را نداشتن شغل و بیمه عنوان کرد و افزود: افراد ثبت شده پس از استعلام از وضعیت بیکاری، بنا به شرایط و تخصص آنان معرفی خواهند شد.