وقتی صحبت از کار و کارآفرینی پیش می آید، عدهای تصور میکنند که شروع این کار نیازمند سرمایه های آنچنانی است، عده ای نیز تن به ریسک نمی دهند ولی باز کسانی پیدا می شوند که به دنبال کسب درآمد هستند و با تحقیق و بررسی مشاغلی را می یابند.
کورش فتحی جوان خلاق 34 ساله سقزی نیز جزو کسانی است که با تحقیق و بررسی شغلی را برای خود یافته است و با ذوق و سلیقه مشغول به کار است.
برای اینکه بیشتر با این جوان خلاق آشنا شویم با وی به یک مصاحبه پرداخته ایم.
وی خود را اینگونه معرفی می کند؛ بنده کورش فتحی فارغ التحصیل در شته حسابداری و 34 سال سن دارم و پیش از اینکه به سقز بیایم در تهران بودم و تقریبا 12 سال در زمینه پرورش شترمرغ فعالیت داشتم.
فتحی با بیان اینکه علی رغم رشته تحصیلیش علاقه ی وافری به کار دامداری دارد و می گوید: پس از اینکه به سقز برگشتم در شرکت تعاونی سقز مشغول بکار شدم و با همکاری آنها توانستم اولین مزرعه پرورش شترمرغ را در روستای قشلاق صالح بیگ از توابع بخش مرکزی راه اندازی کنم.
این کار آفرین با عنوان اینکه کار خود را با 9 شترمرغ و با مشارکت شرکت تعاونی سقز و بهار آغاز کرده است، افزود: خوشبختانه برای 5 نفر بصورت مستقیم و چندین نفر دیگر بصورت غیر مستقیم اشتغالزایی دارد و خودم نیز به صورت دایم (شیفت صبح در شرکت تعاونی مشغول بکار می باشم) هر روز بعد از ظهر از مزرعه سرکشی می کنم.
او در پاسخ به سوال چه برنامه هایی برای آینده دارید؟ گفت: با توجه به اینکه در عرض یکسال هر مولود شترمرغ 40 جوجه می دهد در آینده ای نه چندان دور سیستم جوجه کشی را راه اندازی خواهیم کرد.
فتحی در ادامه در آمد و سودهی هر شترمرغ را 5 برابر گاو ماده دانست و گفت: با توجه به قابل استفاده بودن تمامی قسمت های بدن این پرنده می تواند در صنایع مختلف یکه تاز با سایر حیوانات پرورشی باشد مانند: پوست چرم مانند شترمرغ در صنعت سراجی مورد استفاده میگیرد، چربی طبیعی که در پوست شتر مرغ وجوددارد باعث انعطاف پذیری و مقاوم بودن آن در مقابل خشکی و ترک خوردگی میشود، چرم شترمرغ ضخیم، مقاوم اما فوق العاده نرم است ومی توان از آن فرآورده های گوناگونی مانند کیف، کیف پول، کفش و کت چرمی درست کرد.
وی با اشاره به مزایا و ویژگیهای خاص محصولات شترمرغ از جمله گوشت و روغن آن گفت: محصولات شترمرغ نیازمند معرفی به مردم و تبلیغ و اطلاع رسانی در این زمینه دارد تا علاوه بر ایجاد بازار فروش برای آن، مردم از این محصولات بتوانند بهرهمند شوند.
این کارآفرین موفق سقزی در پایان با بیان اینکه در تهران پشنهادات کاری زیادی در این زمینه داشتم ولی بنا به علاقه به کار در شهر و دیار خودم قبول نکردم، از جوانان و علاقه مندان به کار خواست که دیگر شعار بس است و باید از وقت و انرژی خود نهایت استفاده را بکنیم زیرا که استان و شهرستان ما ظرفیت و پتانسیل های زیادی برای این کار پر درآمد دارد.