سه روز از پایان دیدار دو تیم پرسپولیس و سپاهان می گذرد اما هنوز اظهارنظرها و حرف و حدیث ها درباره این دیدار و تخلفاتی که در آن اتفاق افتاد، قطع نشده است. یکی از جدیدترین اظهارنظرها درباره حواشی دیدار موردنظر به یکی از نماینده های مجلس باز می گردد و بدین ترتیب علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که به دلیل اتفاقات دیدار و همینطور شرایطی که روی سکوها به وجود آمد در صورت تحقیقات بیشتر شاید باعث استیضاح وزیر ورزش شود. او به غیر از این صحبت، جزایی سنگین و آنی برای تماشاگرانی که مشغول دادن فحش های ناموسی بودند در نظر گرفت. علی مطهری در نامه ای که صبح امروز در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داد درباره دیدار دو تیم پرسپولیس و سپاهان، مسائلی را مطرح کرد.
بعد از 40 سال هنوز نتوانستیم به تعداد واقعی تماشاگران بلیت بفروشیم
اتفاقی که در بازی پرسپولیس و سپاهان افتاد از یک طرف نشان داد که مربیان جامعه ما که شامل آموزش و پرورش و دانشگاهها و روحانیت و صدا و سیما و پلیس و مانند اینها میشود در تربیت بخشی از نوجوانان و جوانان موفق نبودهاند و از طرف دیگر بی کفایتی مسئولان فوتبال کشور و وزارت ورزش و جوانان را به نمایش گذاشت. روشن شد که بعد از ۴۰ سال عمر جمهوری اسلامی هنوز نتوانستهایم به تعداد واقعی تماشاگران، بلیت بفروشیم و مثلاً مانند روز جمعه چهل هزار بلیت اضافه به فروش رفت و هنوز هر تماشاگری صندلی مشخصی ندارد. معلوم شد باید فشار خارجی باشد تا ما تحت نظم در آییم.
می توانیم از توحش دربیاییم
همانطور که سال گذشته در اثر تهدید کنفدراسیون فوتبال آسیا قبل از بازی دو تیم باشگاهی ایرانی و ژاپنی ورزشگاه آزادی در فاصله کوتاهی صندلیدار و سرویسهای مختلف آن آماده و خلاصه مانند یک ورزشگاه اروپایی شد و تماشاگران نیز از ترس جریمه منظم شدند. معلوم میشود میتوانیم از این توحش بیرون بیاییم. ولی نمیخواهیم جالب است که در چنین شرایطی برنامه ۹۰ شبکه سه هم که در اصلاح این امور نقش مؤثری است بنا به دستور تعطیل میشود.
فقط 10 را گرفتند، باید حداقل 200 نفر را می گرفتند
جالب است که پس از بازی فقط ۱۰ نفر بازداشت شدند در حالی که باید حداقل ۲۰۰ نفر بازداشت و مجازات شوند. غربیها ذاتاً از شرقیها وحشیترند. این را تاریخ اروپا و آمریکا ثابت میکند. اما همین غربیها به خاطر کنترل و مدیریتی که بر آنها اعمال میشود در همه امور اعم از نحوه رانندگی و حضور در ورزشگاهها و غیره به نظم درآمدهاند. اگر جریمههای سنگین و دقیق نمیبود آنها از ما بدتر بودند. باید به تعداد کافی دوربین در ورزشگاهها نصب شده باشد و اخلالگران و کسانی که اموال بیتالمال را آسیب میزنند و یا فحاشی میکنند مثلاً تا سه سال از ورود به ورزشگاه محروم شوند.
برای عربستانی ها سوژه می سازیم که بگویند در ایران بازی نمی کنیم
این مستلزم آن است که هر کسی که وارد ورزشگاه میشود شناسایی و در جای مشخصی مستقر شود. طبعاً همکاری پلیس، وزارت اطلاعات، فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان ضروری است. درست نیست که واقعیت را کتمان کنیم و بگوییم همه تماشاگران خوبند، مگر عدهای نادر تماشاگر نما. باید با صراحت بگوییم افرادی که صندلیها را میشکنند و نارنجک پرتاب میکنند و دشنام ناموسی میدهند همین نوجوانان و جوانان کوچه و بازار خودمان هستند که در اثر غفلت ما، تربیت انسانی و اسلامی پیدا نکردهاند، آنگاه در مقام اصلاح کار خود برآییم. این نوع رفتارها در کشور ما در ورزشگاهها باعث میشود کشور عربستان که حاضر نیست در ایران بازی کند توجیهی برای کار ناشایست خود پیدا کند.
کسی که فحش ناموسی داد باید همان جا 80 ضربه شلاق بخورد
اکنون لازم است پلیس و مسئولان امنیتی به کمک دوربینها تمام خاطیان را بازداشت کنند و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز بدون مجامله و چشم پوشی احکام عادلانه صادر کند و البته بعد از مدتی نیز در اثر فشارها عقب نشینی نکند. مثلاً عدهای را تا مدتی از ورود به ورزشگاهها محروم کند و افرادی که دشنام ناموسی دادهاند در همان وسط استادیوم آزادی حد قذف یعنی ۸۰ ضربه شلاق درباره آنها اجرا شود و البته خسارات مالی نیز باید از آنها ستانده شود.
استیضاح وزیر؟
مجلس نیز باید این موضوع را بررسی و پیگیری کند. شاید جا داشته باشد که وزیر ورزش و جوانان استیضاح شود.