اجرای قانون منع به کارگیری بازنشسته ها اگرچه هنوز در فدراسیون فوتبال و برای مهدی تاج اعمال نشده اما به صورت کلی جمع بندی مسئولان این است که وی هم همچون دیگر روسای بازنشسته باید ترک پست کند و کنار برود.
این در حالی است که کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه ای خطاب به مسئولان ورزش تاکید کرده که بر اتفاقات فدراسیون ایران نظارت ویژه دارد و به عنوان یک نهاد غیردولتی اجازه نمی دهد شخص سوم در امور این رشته دخالت کند. البته این موضوعی است که در اساسنامه فدراسیون فوتبال به آن اشاره شده است.
اساسنامه فدراسیون فوتبال تائیدیه فدراسیون جهانی (فیفا) را دارد و به همین دلیل است که کنار رفتن مهدی تاج به خاطر عمل به قانون منع به کارگیری بازنشسته ها، دردسرهایی برای خودِ وی و فوتبال ایران به همراه خواهد داشت.
هوشنگ نصیرزاده کارشناس حقوقی ورزش یکی از افرادی است که در تدوین اساسنامه فدراسیون فوتبال نقش داشته است. وی ضمن اشاره به روند تدوین اساسنامه اصلاحی فدراسیون فوتبال، تاکید کرد که فیفا این اساسنامه را تائید کرده و ملاک تصمیم گیری قرار می دهد.
نصیرزاده روند تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال ومشکلاتی که پیش از آن به خاطر اشکالات وارد به این اساسنامه برای فوتبال ایران پیش آمده بوده را اینچنین شرح داد:
«بعد از تصویب قانون تشکیل موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی که به دولتی بودن نیمی از ساختار آنها و غیر دولتی بودن نیمی دیگر تأکید داشت، قرار بر این شد که فدراسیون های ورزشی آماتور نیز در این محدوده قرار گیرند. بعد از آن بود که سازمان تربیت بدنی وقت اساسنامه ای واحد برای ۵۰ فدراسیون تهیه کرد و آن را در اختیار هیات وزیران قرار داد.
چند سال بعد اما محسن مهرعلیزاده رئیس وقت سازمان تربیت بدنی، ماده ۱۰ این اساسنامه را تغییر داد. به واسطه این تغییر بود که عزل و نصب روسای فدراسیون ها به رئیس سازمان تربیت بدنی داده شد و با استفاده از آن محمد علی آبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی بعد از جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، محمد دادکان را از ریاست فدراسیون فوتبال برکنار کرد. این تغییر، دخالت فیفا و تعلیق فوتبال ایران را موجب شد.
بعد از آن قرار بر این شد اساسنامه جدید به تصویب هیات وزیران برسد. بر این اساس ۲۸ مردادماه ۱۳۸۶ در جلسه ای به ریاست پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهور وقت، این اساسنامه همزمان با یکی از پروژه های راهسازی تهران- شمال به تصویب رسید و در سایت ویژه ریاست جمهوری هم اطلاع رسانی شد. حتی کیومرث هاشمی تصویر سایت ریاست جمهوری در رابطه با تغییر اساسنامه فدراسیون فوتبال در هیات وزیران را در اختیار نمایندگان رسانه ها نیز قرار داد آن هم درست زمانی که اختلافات میان محمود گودرزی وزیر وقت ورزش با علی کفاشیان رئیس وقت فدراسیون فوتبال بالا گرفته بود. البته که تصویر مصوبه اساسنامه فدراسیون فوتبال در هیات وزیران برای مدتی از سایت ریاست جمهوری حذف شد.
بعدها گفته شد روال تصویب چنین اساسنامه هایی بعد از تصویب در هیات دولت، آگهی شدن در روزنامه رسمی کشور است. اداره حقوقی وزارت ورزش نیز تأکید داشت که چنین تشریفاتی در رابطه با اساسنامه فدراسیون فوتبال انجام نشده است. در این اساسنامه آمده بود فدراسیون فوتبال تشکیلات غیر دولتی و کاملاً مستقل است. ترجمه ای از این اساسنامه نیز به فیفا رفته بود. حتی آن زمان شخصی فرانسوی به نام «پریموکاروالو» اساسنامه ارسالی ایران را دریافت کرده بود. این اساسنامه در تیم حقوقی فیفا بررسی شد.
این تیم حقوقی به حضور نمایندگان نهادهایی مثل نیروهای مسلح، فدراسیون ورزش های کارگری، فرهنگ و آموزش عالی، کار و امور اجتماعی و ورزش آموزشگاه ها در مجمع ایراد گرفته بود. در توضیح این ایراد این گونه عنوان شده بود که وقتی شما (فدراسیون فوتبال) برای چنین نهادهایی سیاست گذاری نمی کنید، حضور نمایندگان آنها چه لزومی دارد؟ در این رابطه اعزام احتمالی تیم هایی از این نهادها در مسابقات مختلف به عنوان توجیه حضور این دسته از نمایندگان در مجمع عنوان و به اساسنامه اضافه شد.»
اساسنامه فدراسیون فوتبال سال ۹۰ مجددا اصلاح شد. نصیرزاده هم یکی از افرادی بود که در تدوین اساسنامه اصلاحی نقش داشت. وی تاکید دارد که دخالت شخص ثالث منع دارد و تنها مجمع تصمیم گیرنده است ضمن اینکه اساسنامه فدراسیون فوتبال تائیدیه فیفا را دارد و به همین دلیل با کنار رفتن مهدی تاج مخالفت خواهد کرد.
نصیرزاده گفت: قانون بازنشستگی و ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان شامل حال تمام موسسات عمومی غیردولتی می شود و در ایران نیز فدراسیونها یک نهاد عمومی غیردولتی به حساب می آیند. از طرفی قانون نوشته شده در اساسنامه فدراسیون ها وجود دارد مبنی بر این که اشخاص ثالث نمی توانند در امور فدراسیون ها دخالت کنند.
وی تصریح کرد: با این اوصاف مشخص نیست الزام دولت برای استعفای مهدی تاج از فدراسیون فوتبال که اساسنامه آن تائیدیه جهانی را دارد، چیست؟! تکلیف فدراسیونی مانند فوتبال چه می شود؟ اساسنامه این فدراسیون همچون کشتی، تیروکمان و وزنه برداری در مجمع جهانی با تأکید بر اینکه یک تشکیلات غیر دولتی به حساب می آید، تصویب شده است.
این کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه علاوه بر فوتبال، اساسنامه وزنه برداری، تیروکمان و کشتی هم تائیدیه جهانی را دارد تاکید کرد که کنار رفتن روسای این چهار فدراسیون برای عمل به قانون منع به کارگیری بازنشسته ها، از طرف فدراسیون های جهانی آنها اصلا قابل پذیرش نخواهد بود.
نصیرزاده همچنین به اقدام وزارت روزش برای تدوین یک اساسنامه واحد برای ۵۰ فدراسیون اشاره کرد و گفت: این اساسنامه جایگاه فدراسیون ها به عنوان موسسه عمومی غیردولتی را تغییر نداده اما موضوع اینجاست که مسئولان ورزش اشتباهی که تاکنون مرتکب شده بودند را دوباره با نوشتن اساسنامه واحد برای همه فدراسیون ها تکرار کرده اند.