پول‌های فدراسیون کشتی کجا خرج می‌شود؟
افکار -

هر چه ما گفتیم و نوشتیم افاقه نکرد تا اینکه شاهد از غیب رسید. محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان هم سرانجام از این همه نابسامانی در فدراسیون کشتی به ستوه آمد و سفره دلش را باز کرد.

عباسی چند ماه پیش حقیقتی انکار نکردنی را درباره فدراسیون کشتی بازگو کرد و از کمک بیش از ۱۰ میلیاردی وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون کشتی پرده برداشت که همین موضوع هم با واکنش جالب خطیب در مقابل وزیر همراه بود؛ عباسی این بار دوباره لب به انتقاد گشوده و در کنار سایر منتقدان جدی سرپرست فدراسیون کشتی، به صف منتقدان پیوسته است. به نظر می‌رسد فریادهای ندارم ندارم کشتی‌گیران به گوش جناب وزیر هم رسیده است که اینچنین بی‌محابا به مدیریت فدراسیون کشتی تاخته است تا ناکارآمدی این مدیریت به همگان ثابت شود.

وزیر ورزش و جوانان در آخرین اظهاراتش درباره فدراسیون کشتی و مدیریت آن گفته است: «با وجود تمام کمبود بودجه‌‌ای که در وزارتخانه بوده، وزارت ورزش بین تمام فدراسیون‌ها، به فدراسیون کشتی بیشترین کمک را داشته و حتی بیشتر از سال‌های دیگر این کمک‌ها لحاظ شده است. مشکل این فدراسیون بودجه نیست بلکه نداشتن برنامه است.»

عباسی با این صحبت‌ها مدیریت ناکارآمد در فدراسیون کشتی را هدف گرفته است تا بدین ترتیب میزان نارضایتی‌اش را از عملکرد خطیب در مدت سرپرستی‌اش بر این فدراسیون نشان دهد. این در حالی است که در تمام این مدت خطیب سعی داشت توپ را در زمین مدیران ورزش بیندازد و با انداختن بار مشکلات مالی گردن وزارتخانه از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند، اما وزیر با بیان این موضوع که «در مقابل کسانی‌که می‌خواهند مقصر اصلی مشکلات امروزه کشتی را وزارت ورزش و جوانان جلوه دهند.» واکنش نشان داد و ایراد جدی را مدیریت این فدراسیون عنوان کرد.

اینکه فدراسیون کشتی پول‌هایش را کجا هزینه می‌کند، موضوع تازه‌ای نیست؛ سوالی است که ماه‌ها اهالی رسانه و حتی خود کشتی‌گیران نیز به دنبال جواب هستند و تا به حال پاسخی برای آن یافت نشده است. اینکه این بودجه در چه راهی صرف شده است که با وجود این همه پول بی‌سابقه در کشتی هنوز تمام کشتی‌گیران نالان هستند جای تعجب دارد.

خطیب چندی پیش در آخرین پرده از نمایش‌هایش، نمایش کمیته اقتصادی را روی پرده برد و با سرو صدای زیاد کمیته‌ای بی‌فایده را که یک سال از تشکیلش می‌گذشت به زعم خودش دوباره زنده کرد تا بهره‌برداری لازم را از آن ببرد و تا حدودی از بار انتقادات کم کند، اما تنها چند روز کافی بود تا با لغو سفر آزادکاران به علت مشکلات مالی به جام یاشاردوغو، این پروژه تبلیغاتی نیز با شکست روبه‌رو شود. در حالی‌که رئیس کمیته اقتصادی فدراسیون کشتی از حمایت همه جانبه از برنامه‌های تیم‌های ملی کشتی خبر داده بود تنها چند روز کافی بود تا ناکار‌آمدی اینچنین برنامه‌هایی مشخص شود.

حالا بگذریم که شنیده می‌شود رئیس همین کمیته اقتصادی خودش یکی از طلبکاران سفت و سخت و جدی فدراسیون کشتی است.

به هر صورت وقتی عباسی ناتوانی مسئولان فدراسیون را دید خودش وارد شد و با صحبت با مدیران فولاد ماهان آنها را مجاب به تأمین هزینه‌های چند میلیاردی جام‌های‌ جهانی کشتی آزاد و فرنگی کرد تا گوشه‌ای از مشکلات برطرف شده باشد. اینکه چرا فدراسیون کشتی با این همه یال و کوپال از توان پرداخت حقوق اعضای تیم‌های ملی کشتی ناتوان است جای سوال دارد، به طوری‌که در آستانه جام جهانی بسیاری از کشتی‌گیران از بی‌پولی و پرداخت نشدن حقوق‌هایشان ناراحت هستند و از وعده‌های توخالی مسئولان فدراسیون دلگیر.

در کشتی آزاد هم این مشکل وجود دارد، اما آزادکاران به لطف مدیریت رسول خادم و توصیه‌های او کمتر لب به اعتراض گشوده‌اند؛ هر چند که اهالی کشتی به خوبی می‌دانند که مشکلات آنها هم کم از فرنگی‌کاران ندارد.

این روزها وقتی سری به خانه کشتی می‌زنیم همه از مشکلات مالی گلایه دارند از کارگران خانه کشتی گرفته که چندین ماه است حقوقی نگرفته‌اند تا کشتی‌گیران و اعضای کادر فنی.

بشیر باباجان‌زاده، دارنده مدال برنز کشتی فرنگی جهان و ملی‌پوش سنگین وزن ایران در المپیک لندن در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درباره شرایط فرنگی‌کاران در آستانه شروع جام جهانی کشتی فرنگی گفت: ‌ شرایط اصلاً خوب نیست و چند ماه‌ است حقوقی نگرفته‌ایم. مسئولان تا کی می‌خواهند دروغ بگویند؟ اما با این شرایط روز مسابقه وزن‌کشی نمی‌کنیم. فقط به عشق مردم و آبروی ایران برگشتم، اما مسئولان تنها دروغ می‌گویند و امروز و فردا می‌کنند. ما هم از ترس طلب‌کاران گوشی‌های خود را خاموش کرده‌ایم.

علی محمدی، کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی، کمی محتاطانه‌تر صحبت می‌کند و می‌گوید برای اینکه در تیم حاشیه درست نشود تصمیم گرفته است در این باره صحبتی انجام ندهد.

رسول جزینی، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی هم اعلام کرده است که با توجه به شرایط حاکم بر کشتی فرنگی اگر این تیم در بین ۱۰ تیم حاضر، دهم هم شود کار بزرگی انجام داده است! که نشان از شرایط نامطلوب در این تیم دارد.

رسول خادم، مدیر تیم‌های ملی کشتی آزاد هم که خیلی کم صحبت می‌کند از وضعیت موجود به ستوه آمده است و لب به انتقاد گشوده است. وی در آخرین اظهار نظرش وضعیت تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی را در آستانه جام جهانی مطلوب ندانسته است.

در حالیکه تنها تا چند روز دیگر کشورمان باید میزبان قدرتمندترین تیمهای جهان در جام جهانی باشد و مردم بعد از نتایج درخشان المپیک منتظر درخشش نمایندگانشان در جام جهانی در خاک وطن هستند؛ باید روحیه کشتیگیران و اعضای کادر فنی تیمهای ملی کشتی تقویت شود که این شریط به هیچ عنوان نمیتواند وضعیت مطلوبی باشد چه بسا اگر کشتیگیران با چنین شرایطی روی تشک حاضر شوند متحمل سختترین شکستها در مقابل چشمان هزاران علاقمند به کشتی خواهند شد. شکستی که افسوس دیگر بعد از آن سودی نخواهد داشت و آب رفته به جوی باز نخواهد گشت.