کیانوش رستمی پس از اینکه اجازه پیدا نکرد در مسابقات جهانی وزنهبرداری بحرین وزنه بزند، به صورت غیر رسمی بیشترین وزنهها را بالای سر برد و سپس خواستار برخورد سران سه قوه با آنهایی شد که به ادعای او مافیای فراری دادن ورزشکاران جوان هستند.
فدراسیون وزنهبرداری ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ بحرین با یک چالش روبهرو بود. چالش مواجهه با داستان تغییر تابعیت کیانوش رستمی در ۳۳ سالگی و البته حضور این وزنهبردار با آمادگی کامل در مسابقاتی که در نهایت اجازه وزنه زدن روی تخته را پیدا نکرد، اما به صورت غیر رسمی بالاترین وزنهها را بالای سر برد.
کیانوش رستمی، وزنهبرداری است که یک مدال طلا و یک نقره المپیک، دو نشان طلا و یک نقره جهانی و مدالهای متعدد آسیایی را در دسته ۸۵ کیلوگرم برای تیم ملی وزنهبرداری ایران کسب کرده است. دوری او از تیم ملی وزنهبرداری ایران و غیبت در دو المپیک ۲۰۲۰ توکیو و ۲۰۲۴ پاریس او را برآن داشت تا تغییر تابعیت بدهد و تصمیم بگیرد برای کوزوو وزنه بزند؛ در دسته ۹۶ کیلوگرم و اولین مسابقاتی هم که او خودش را آماده رفتن روی تخته کرد، مسابقات جهانی ۲۰۲۴ بحرین بود که البته اجازه وزنه زدن پیدا نکرد.
بر اساس قوانین فدراسیون جهانی وزنهبرداری، کیانوش رستمی برای شرکت در مسابقات جهانی بحرین زیر پرچم کوزوو نیاز داشت که از فدراسیون وزنهبرداری ایران رضایتنامه دریافت کند. با این حال، کشمکشها و درخواست این ورزشکار راه به جایی نبرد و سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران اعلام کرد چنین رضایتنامهای صادر نخواهد شد و رستمی میتواند مانند سایر وزنهبرداران ملیپوش در اردوها شرکت کند و هر کسی که شایستهتر بود، اعزام میشود.
کیانوش رستمی چرا پشت صحنه وزنه زد؟/ فریاد علیه مافیا و ادعای فراری دادن ورزشکاران جوان
این اتفاق در نهایت رخ نداد و اصرار کیانوش برای وزنه زدن برای کوزوو و عدم صدور رضایتنامه از سوی فدراسیون وزنهبرداری ایران رستمی را از لیست نهایی مسابقات حذف کرد. با این حال، طبق توافقی که رستمی با کوزوو داشت، او خودش را به بحرین رساند و حتی در سالن گرم رقابتهای جهانی نیز شرکت کرد. نکته جالب اینکه رستمی همزمان با برگزاری رقابتهای دسته ۹۶ کیلوگرم در سالن گرم شروع به وزنه زدن کرد و با مهار وزنه ۱۸۰ کیلوگرم در یک ضرب و ۲۱۵ کیلوگرم در دو ضرب، با مجموع ۳۹۵ کیلوگرم رکوردی بهتر از قهرمان این دوره از مسابقات به ثبت رساند.
کیانوش رستمی چرا پشت صحنه وزنه زد؟/ فریاد علیه مافیا و ادعای فراری دادن ورزشکاران جوان
در این دوره ریواز داویتادزه از گرجستان با مهار وزنه ۱۷۷ در یک ضرب اول شد، اما در دو ضرب بیشتر از ۲۱۰ کیلوگرم کسب نکرد تا در مجموع با مجموع ۳۸۷ کیلوگرم دوم شود. نفر اول نورگیسا آدیلتولی از قزاقستان شد که در یک ضرب ۱۷۴ کیلوگرم را بالای سر برد و در دو ضرب ۲۱۴ کیلوگرم را مهار کرد تا مجموع ۳۸۸ کیلوگرم را ثبت کند. علی علیپور از ایران هم در یک ضرب ۱۷۳ و در دو ضرب ۲۱۴ کیلوگرم را بالای سر برد که در یک ضرب پنجم شد، در دو ضرب سه وزنهبردار ۲۱۴ کیلوگرم را مهار کردند که طبق قوانین علیپور سوم شد و در مجموع وزنهبردار ایران در جایگاه سوم ایستاد.
کیانوش رستمی که توانست به صورت غیر رسمی ۷ کیلو بیشتر از نفر اول و ۸ کیلو بیشتر از علی علیپور وزنه بزند، این رقابت غیر رسمی را فریادی علیه مافیایی اعلام کرد که ورزشکاران جوان ایرانی را فراری میدهند و به نوعی ادعا کرد عدهای ورزشکاران را مجبور به مهاجرت کردن میکنند. قهرمان المپیک ۲۰۱۶ ریو در نهایت خواست سران سه قوه صدای ورزشکارانی که مجبور شدند از ایران بروند را بشنوند و یک بار هم شده، مسببان را بازخواست کنند.