خطر حذف از آسیا در صورت عدم تسویه بدهی‌ها وجود دارد/ خواهش می‌کنم به سراغ بازیکنان میلیاردی نروند

مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای درباره اینکه باشگاه‌ها هر سال باید مجوز حرفه‌ای دریافت کنند، اظهار کرد: بله، هر سال این چرخه اتفاق می‌افتد و باشگاه‌ها باید ۵ معیاری که ما داریم و شاید این معیار‌ها تغییر پیدا کند هر سال باید مدارک خود را بارگذاری کنند و ارزیابی‌ها را خواهیم داشت. در حقیقت هر سال باشگاه‌ها باید مجوز بگیرند و اگر نتوانند بگیرند حق شرکت در آن مسابقات نخواهند داشت.

در مباحث مالی باشگاه ها سخت گیری خواهیم کرد 

زارعی درباره اینکه در چه زمینه‌هایی سخت گیری بیشتر خواهد شد، گفت: ضمن اینکه سال گذشته یک مقدار دیر شروع کردیم و فدراسیون فوتبال هم یک مقداری فرایند را دیر آغاز کرد به خاطر همین سخت گیری زیادی نکردیم، اما در سال آینده سخت گیری‌ها بیشتر خواهد شد. هنوز آئین نامه فصل جدید را آماده نکردیم، اما در دوره‌های آموزشی و مباحث آکادمی‌ها  سخت گیری‌ها بیشتر خواهد شد. قطعا در مباحث مالی هم باید سخت گیری‌های خود را بیشتر کنیم که به استاندارد‌های آسیایی و بین المللی برسیم.

او درباره اینکه  بحث سقف قرارداد هم باید تیک آبی بخورد، گفت: ما در بخش مجوز حرفه‌ای  ۵ معیار داشتیم و مباحث مالی یکی از مهمترین معیار‌های ما است. فعلا در معیار‌های خود به بحث سقف قرارداد ورود نمی‌کنیم، اما آیتم‌هایی که وجود دارد سقف قرارداد می‌تواند به باشگاه‌ها کمک کند تا این معیار‌ها را بگذرانند.

در تراز مالی و آمار قراردادها اطلاعات وحشتناکی وجود دارد 

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای تصریح کرد: همه باشگاه‌ها باید صورت‌های مالی سالیانه خود را به ما ارائه بدهند و این صورت‌های مالی باید استاندارد‌ها لازم داشته باشد. اگر باشگاهی در صورت مالی اش تراز منفی و بدهی انباشته شده نشان بدهد  حتما باید برنامه‌ای برای این برون رفت داشته باشد. اخیرا اتفاقی که رخ داد بعد از مجوز حرفه‌ای گزارشی به مسئولان فوتبال ارائه می‌کنیم و در سال گذشته چرخه تمام شد تراز مالی باشگاه‌ها را به مسئولان دادیم و تجزیه و تحلیل کردیم. در تراز مالی باشگاه‌ها و آمار قرارداد‌ها اطلاعات وحشتناکی وجود داشت و در ۳ سال متوالی قراردادهایمان به شکل سرسام آور افزایش پیدا کرده بود.  گویا قرار نبود کسی هم جلوی قرارداد‌ها هم بگیرد و در ۲ سال گذشته کلا رها بود  و قرارداد‌ها در یک سال گذشته ۲/۵ برابر شده بود.

او افزود: این اطلاعات در اختیار مقامات قرار گرفت و این صورت‌های مالی  و بهای کامل تمام باشگاه‌ها  تجزیه و تحلیل شد. طبق اطلاعات به دست آمده، باشگاه‌ها در بخش درآمدی خود متکی به یک منبع در آمد هستند و متاسفانه آن منبع درآمد فقط اسپانسر است. از طرف دیگر بخش عمده از هزینه‌های باشگاه‌های ما صرف حقوق بازیکنان و کادر فنی  می‌شد. به نحوی این موازنه بهم خورده است. همه دنیا به سمتی حرکت می‌کنند که بودجه  آکادمی‌های خود را افزایش بدهند ما در ۲ سال گذشته به سمتی حرکت کردیم که بودجه آکادمی که در نظر می‌گرفتیم آن بودجه هم گرفتیم و خرج حقوق و دستمزد بازیکنان خود می‌کنیم.

 

باشگاه های ما به سمت دره حرکت می کنند 

زارعی گفت: این فرایند بخواهد ادامه یابد باشگاه‌های ما به مثابه اتومبیلی می‌مانند که با سرعت زیاد به سمت دره‌ای حرکت می‌کنند و آن‌ها می‌دانند این دره جلویشان قرار دارد و چه عواقبی برایشان رخ می‌دهد و باید برنامه‌ای برایش وجود داشته باشد. ما به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ پیشنهاد کردیم که لطفا فیرپلی مالی رعایت کنیم و آئین نامه‌های دنیا و یوفا را مطالعه کردیم  و دیدیم که اگر سال اول بخواهیم این آئین نامه را اجرا کنیم اصلا با فضای فوتبال ما نمی‌خورد و تقریبا هیچ باشگاهی نمی‌تواند خودش را با آئین نامه روز دنیا وفق بدهد به همین دلیل قرار شد به تدریج این کار انجام شود. سقف بودجه‌ای تنظیم شده گام اول  که در فیرپلی مالی هست. مهمترین سوال در آنجا مطرح می‌شود این است که باشگاه‌ها این پول از کجا آورده اند. متاسفانه بالغ بر ۸۵ درصد در آمد باشگاه‌های ایران از اسپانسر است. هوادار متمول هم در همه دنیا وجود دارد، اما در قوانین و مقررات حرفه‌ای سقف دارد.

متاسفانه کمک های دولتی را برای فوتبال حرفه ای بسته ایم 

او افزود: متاسفانه ما کمک‌های دولتی را بستیم و در برنامه پنجم وششم توسعه این کمک‌ها به ورزش حرفه‌ای ممنوع است، اما این مرسوم در همه دنیا است. به طور میانگین ۱۱ درصد منابع باشگاه‌های آسیایی از کمک‌های دولتی به دست می‌آید و  به اشکال مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد ، اما آمده ایم این کمک‌ها را بستیم. از طرف دیگر کمک‌ها باید از مجاری دولتی باشد و حق پخش، فروش بلیت و اسپانسر و یا ترانسفر بازیکن باشد و همه این‌ها را بستیم  و به سمت اسپانسرینگ رفتیم و این فوتبال تهش معلوم است به کجا می‌رود.

باشگاهی سقف قرارداد را رعایت نکند این طور نیست که مجوز حرفه ای نگیرد 

او درباره نامه نهاد‌های نظارتی برای رعایت سقف بودجه گفت: من در جریان هستم، اما دوستان مسئول پاسخ بدهند بهتر است. به تمام مدیران باشگاه‌ها اعلام کردند که سقف بودجه را رعایت کنند. اینطور نیست باشگاهی سقف قرارداد را رعایت نکند مجوز حرفه‌ای به او ندهیم، اما حتما باشگاه‌هایی که تراز مالی شان منفی می‌شود حتما اطلاعاتشان را با دقت بیشتری بررسی می‌کنیم و قطعا در بند‌هایی که وجود دارد بررسی صورت می‌گیرد. باشگاه‌های کشورمان اخطار دادیم و از آن‌ها خواهش کردیم که فرایند را به طوری برنامه ریزی کنند تا بتوانند مجوز بگیرند.

بدهی های زیاد باعث حذف استقلال از آسیا شد 

زارعی تصریح کرد: متاسفانه سال گذشته علی رغم میل باطنی مان باشگاه استقلال را نتوانستیم مجوز حرفه‌ای اش را صادر کنیم و دلایل زیادی داشت که مهمترین آن بدهی‌های زیاد این باشگاه بود. هشدار به باشگاه‌هایی می‌دهم که سال آینده می‌خواهند مجوز حرفه‌ای بگیرند متاسفانه نمی‌توانیم کمک کنیم اگر بدهی داشته باشند. قرارداد‌های فصل گذشته باید تسویه شوند و خواهشا اگر منابع مالی کافی در اختیار ندارید سراغ بازیکنانی نروید که ارقام چند میلیاردی پیشنهاد می‌دهند و همان بازیکنان می‌توانند باعث شوند که نتوانید مجوز حرفه‌ای بگیرید. دخل و خرجتان با هم بخواند. در فرودین و اسفند ماه متاسفانه مشکلاتی که با باشگاه استقلال داشته دوباره اتفاق  نیفتد.

بعید است در سال آینده مجوز حرفه ای باشگاهی باطل شود 

رئیس کمیته مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها گفت: یکی از بند‌های مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها این است و کمیته‌های بدوی، استیناف و کنفدراسیون فوتبال آسیا حق دارند. اگر نماینده‌ای از ایران حتی به فینال لیگ قهرمانان آسیا برسد و خلاف اطلاعاتی که داده شده است ثابت شود ممکن است مجوزش باطل شود و از ادامه حضور در رقابت‌ها منع شود. اما فرایند ارزیابی با دقت بالایی طی شده است، اما بعید است در سال آینده این اتفاق رخ بدهد.

زارعی گفت:  درباره مالکیت مشترک به کنفدراسیون فوتبال آسیا حقیقت را گفتیم و برای امسال مجوز را صادر کردند، اما برای فصل بعد باید حتما استقلال و پرسپولیس واگذار شوند.