راه‌اندازی VAR در ایران چند سال طول می کشد؟

سعید مظفری زاده که امروز مسابقه نمادین منتخب تیم ملی ۹۸ و منتخب سرخابی ها را قضاوت کرد، در این خصوص گفت: خیلی روز خوبی بود. ۸، ۹ سالی بود که در ورزشگاه آزادی قضاوت نکرده بودم. کلی خاطره برایم زنده شد. بازیکنان بزرگی امروز در زمین بودند و لذت بخش بود. افتخار کردم و لذت بردم.

او درباره غیبت تماشاگران در ورزشگاه آزادی تاکید کرد: من تماشاچی ها را دوست دارم و دست بوس همه شان هستیم. فوتبال بدون تماشاگر معنا ندارد. متاسفیم که داستان عدم حضور تماشاگران در ورزشگاه ادامه دارد. با این حال فکر می‌کنم به زودی زود شرایط به شکلی رقم می‌خورد که تماشاگران هم به استادیوم برگردند و فضای فوتبال را پرشور کنند.

داور بازنشسته و برجسته فوتبال ایران درباره اعتراض ها به داوری در لیگ برتر گفت: کار انسانی ، خطا هم دارد. الان اما اعتراضات بیشتر از آنچه که در زمین اتفاق می‌افتد است. من عمده این ایراد را با احترام به ارکان قضایی فدراسیون متوجه این عزیزان می‌بینم. اگر برخوردها مثل فوتبال روز دنیا قاطع‌تر باشد، مطمئنا این حواشی کمتر خواهد بود. کمیته داوران هم افراد شناخته‌شده ای هستند که در راس کارند. آقای افشاریان، سخندان و بقیه دوستان از جنس داوری هستند و می‌توانند تحول خوبی را در داوری کشور ایجاد کنند.

راه‌اندازی VAR در ایران چند سال طول می کشد؟

مظفری زاده در پاسخ به این پرسش که چه زمانی ایران می‌تواند VAR داشته باشد، خاطرنشان کرد:‌اگر امروز اراده کنیم، زودتر از دو سال دیگر VAR در کشورمان نخواهیم داشت. با توجه به زیرساخت‌هایی که در ایران داریم، بیشتر یک شواف است. چون نه برنامه ریزی خاصی برای VAR‌شده و نه امکانات لازم را داریم. اگر همین امروز همه ارکان دست به دست هم بدهند، شاید دوسال دیگر VAR داشته باشیم. نبود آن قطعا لطمه بزرگی به فوتبال و داوری است. فدراسیون باید اولویت کار خودش را روی VAR قرار بدهد تا انشاالله از لیگ بیست و سوم بتوانیم آن را داشته باشیم.

کارشناس داوری درباره سطح داوران کنونی لیگ برتر گفت: خوشبختانه این مملکت پر از استعداد و افراد توانمند است. اگر مدیریت درست اعمال شود و ایرادات برطرف شود، در آینده می‌توانیم به اوجی تبدیل شویم که در آسیا بودیم. متاسفانه نبود ثبات مدیریتی و برخی ارتباطات لطمه زیادی به داوری زده و ما را از داوری آسیا دور کرده است.

مظفری زاده حرف هایش را اینطور به پایان برد: ما استعدادهای خوبی داریم اما مدیریت درست و استعدادیابی درست و ابلاغ صحیح باعث شده جایگاه مان را در داوری آسیا از دست بدهیم. همین موضوع باعث افت سطح کیفی بازی های داخلی هم شده است.