در حالی که تنها 4 دقیقه از آغاز بازی میگذشت، ورود ماموران بهداشت به همراه پلیس فدرال برزیل جریان مسابقه را به توقف کشاند و در نهایت لغو کرد! اتفاقی که باعث شد همگان به این حقیقت پی ببرند که مشکل این مرحله از مسابقات مقدماتی جام جهانی فقط بین باشگاههای اروپایی و تیمهای ملی آمریکای جنوبی نبوده! در بیانیه کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی در همین خصوص آمده: «داور و ناظر مسابقه گزارش خود را به کمیته انضباطی فیفا ارسال خواهند کرد و آنها باید درباره این مسابقه تصمیمگیری کنند.»
با این حال اتفاقی که در این جدال رخ داد، تنها بخش کوچکی از یک مسئله بزرگتر بود؛ سختی پیشروی با تقویم کامل مسابقات در شرایط شیوع ویروس کرونا.
زمانی که تصمیم به برگزاری مسابقات «کوپا آمهریکا» در ماههای ژوئن و جولای گرفته شد، مشکلات اجتنابناپذیر مینمود. این دومین دوره اضافه مسابقات کوپا از سال 2016 و در مجموع چهارمین دوره این مسابقات از سال 2015 بود! بازیکنان و مربیان در سراسر قاره آمریکای جنوبی و به خصوص برزیل نیز، علیرغم شرکت در این مسابقات، نسبت به برگزاری آن مراتب اعتراض خود را ابراز کردند. آنها دو دلیل برای این نارضایتی داشتند؛ اولین دلیل شیوع ویروس کرونا بود و دلیل دیگر به این موضوع مرتبط میشد که همگی اعتقاد داشتند بهتر است از این زمان برای برگزاری دیدارهای معوقه مقدماتی جام جهانی استفاده شود! در واقع برگزاری رقابتهای «کوپا آمهریکا» باعث شد در فاصله یک سال تا شروع رقابتهای جام جهانی قطر، 12 هفته از مسابقات مقدماتی باقی بماند. این در حالیست که تا ماه مارس - که زمان پایان مسابقات مقدماتی است - فقط چهار «فیفا دی» برای برگزاری این مسابقات وجود دارد! این یعنی حتی در صورت برگزاری دو بازی در هر «فیفا دی»، باز هم چهار هفته از مسابقات باقی خواهد ماند!
در همین راستا فیفا دو بار به کمک آمریکای جنوبی آمد و یک «فیفا دی» اضافه در آخر ماه ژانویه تعیین کرد. همچنین تاریخهای «فیفا دی» در ماههای سپتامبر و اکتبر به سه بازی افزایش یافت. البته این کمکها بیحاشیه هم نبوده چرا که اضافه شدن یک روز به «فیفا دی» به این معناست که بازیکنان دیرتر به تیمهای باشگاهی خود اضافه خواهند شد که همین امر به تنهایی یکی از دلایل مهم درگیری با باشگاهها بود! ضمن اینکه تلاشها جهت حل مشکلِ محدودیتهای ایجاد شده پیرامون قانون قرنطینه در انگلیس و برزیل، حتی با اعمال نفوذهای سیاسی هم راه به جایی نبرد.
تیم ملی آرژانتین چهار بازیکن لیگ برتری در ترکیب خود داشت؛ «کریستین رومرو» و «جیوانی لوسلسو» از تاتنهام و «امیلیانو مارتینز» و «امیلیانو بوئندیا» از استون ویلا. چهرههایی که همگی صبح روز جمعه پس از برد 3 بر یک مقابل تیم ملی ونزوئلا وارد برزیل شدند. مشکل اما اینجاست که همانطور که برزیل در لیست قرمز انگلیس قرار دارد، بر عکس آن نیز در جریان است و افراد غیر برزیلی که در خاک انگلیس حضور داشتهاند، مطابق قوانین باید 14 روز قرنطینه شوند! بر اساس بیانیه مقامات بهداشتی «Anvisa» اما این 4 بازیکن در اظهارنامه خود به این موضوع اصلاً اشارهای نکرده بودند.
البته کنفدراسیون فوتبال در آمریکای جنوبی در یک حبابِ قرار داشته و حتی علیرغم محدودیتهای کرونایی موجود، برای فوتبال استثنا قائل شده است. آنها حتی برای برگزاری مسابقات «کوپا آمهریکا» در برزیل هم مجوزهای ویژهای صادر نمودند. با تمام این اوصاف ولی اینبار چنین مجوزهایی به بازیکنهای آرژانتینی شاغل در انگلیس تعلق نگرفت!
فدراسیون فوتبال برزیل پس از ورود مقامات «Anvisa» به مستطیل سبز، همانند بقیه افراد شگفتزده شدند. در ابتدا صحبت از تعویض سه بازیکن در ترکیب و انتقال آنها به فرودگاه بود؛ تصمیمی که واضح بود مورد موافقت آرژانتینیها قرار نخواهد گرفت و تنها برای خریدن وقت و مذاکره برای نجات بازی روی میز گذاشته شده است. با این حال کسی نمیداند چرا دولت برزیل که در زمان برگزاری «کوپا آمهریکا» علیرغم وضعیت شدیدتر کرونا، مشتاق برگزاری مسابقات بود، اینبار از مواضع خود کوتاه نیامد. اینکه بازیکنان مسابقه را برگزار میکردند و سپس راهی فرودگاه میشدند، هیچ ریسک یا خطری نداشت اما مقامات «Anvisa» گوششان بدهکار هیچ حرفی نبود.
در پایان باید به این نکته مهم نیز اشاره کرد که حساب باز کردن روی بخشش لحظه آخری – کاری که آرژانتینیها انجام دادند - یک قمار تمام عیار بود که با شکست مواجه شد.