علی فتحاللهزاده در خصوص عرضه ۱۰ درصدی سهام سرخابیها در بورس و قیمت گذاری سهام استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: زیرساختهایی که برای اینکار آماده شده است نادرست و ناکارآمد است؛ به همین دلیل بود که من به اتفاق چند تن از بزرگان باشگاه استقلال و مدیران به دیدار رئیس سازمان خصوصیسازی و معاون او رفتیم، توضیحات خود را ارائه دادیم و فکر میکنم تا حدودی هم صحبتهای ما را پذیرفتند. چیزهایی که از طریق وزارت ورزش آماده شده و تحویل داده شده منطبق با واقعیات نیست.
وی افزود: اساسنامه باشگاه که از ریشه مشکل دارد را تحویل سازمان خصوصی سازی دادهاند. باشگاه استقلال از قبل اساسنامهای داشته و همچنین اشخاصی را هم داشته که سهامدار بودهاند بدون اینکه از اینها اجازه بگیرند رفتهاند و اساسنامه را عوض کردهاند. این تخلف است و نمیتوان چنین کاری کرد! در مورد بدهیهای باشگاه هم تعیین تکلیف نشده است. امروز شما میبینید که حتی هرازگاهی اموال مدیران باشگاه را توقیف میکنند و حسابهایشان را میبندند، اینها همه اشکال است! شما یک خانه معمولی را که میخواهید بفروشید تا مالیاتش را نپردازید سند را به نام نمیزنند، پس چطور باشگاهها آمدهاند و این کار را انجام دادهاند؟ معلوم است که این برای از سر باز کردن است و میخواهند برای دولت بعدی مشکلاتی ایجاد کنند.
مدیرعامل پیشین استقلال در ادامه گفت: چطور ممکن است باشگاهی که بالای ۲۰۰۰ میلیارد اموال دارد را در ارزشگذاری ۱۲۰۰ میلیارد تعیین کنند؟ من فکر میکنم این یک ترفند است که قیمتها را پایین گذاشتهاند تا عرضه این ۱۵ درصد برای اشخاصی باشد که خودشان دوست دارند! بعد از این اتفاق هم بلافاصله میگویند سرمایه باشگاه به ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ میلیارد افزایش پیدا کرده است که ارزش این ۱۵ درصد افزایش پیدا کند!
وی در پاسخ به این سوال که چگونه مدیرعامل باشگاه امضا و تایید کرده که باشگاه بدهی ندارد، گفت: این که بگوییم باشگاه بدهی ندارد، دروغ است. اگر بدهی ندارند چرا حساب مدیران باشگاه را بستهاند؟ حسابها به خاطر طلبهای باشگاه بسته شده است. اگر باشگاه بدهی ندارد پس این چکهایی که دست این و آن است چیست؟ دست خود من بالغ بر ۶،۷ میلیارد چک است که من از دوستانم قرض گرفتهام و پرداخت کردهام که باشگاه به من برنگردانده است؛ چه کسی این پولها را پرداخت کرده است؟ پس چرا چکها را از ما نگرفته اند؟
فتحاللهزاده ادامه داد: قانونگذار گفته از عرضه این مقدار سهام ۱۰۰ میلیارد به هر کدام از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داده میشود در حالی که باشگاهها هر کدام فقط بالای ۱۰۰ میلیارد بدهی مالیاتی دارند! ۱۵ درصد را که عرضه کنند ۸۵ درصد دیگرش برای کیست؟ باز هم دولت تصمیمگیرنده است. کجای این خصوصیسازی است؟ باز خودشان میخواهند هیئت مدیره، مدیرعامل و... انتخاب کنند فقط میخواهند یک پولی بگیرند و بدهیهایی که خودشان بالا آورده اند را جبران کنند و خودشان را راحت کنند! بعد هر بلایی سر این دو باشگاه آمد به اینها دیگر ربطی ندارد و میخواهند بگویند ما فروختهایم و شما میخواستید مدیریت کنید!
وی افزود: مسئولان سازمان خصوصی سازی این را به مجلس شورای اسلامی ارائه دادند و گفتند ما به هر کدام از باشگاهها از این فروش ۱۰۰ میلیارد میدهیم تا بدهیهایشان را صفر کنند، اما با این مبلغ نمیشود بدهیهای باشگاه را تسویه کرد. باید یک مبلغی روی آن بگذارند تا فقط بدهی مالیاتی را تسویه کنند. بقیه بدهیها را چگونه قرار است پرداخت کنند؟
وی گفت: در کل من امیدوارم این اتفاق نیفتد، چون زیرساختها فراهم نشده است و میخواهند فقط از سر باز کنند به رییس خصوصی سازی و معاونشان اینها را گفته ایم، ولی به آنها هم فشار میآورند که این کار را جلو ببرند! شخصا همیشه دوست داشتم خصوصی سازی اتفاق بیفتد، چون اگر این اتفاق نیفتد باشگاهها به سرانجام نمیرسند امیدوارم خصوصی سازی اتفاق بیفتد نه خصولتی سازی!
فتحاللهزاده در مورد مصوبه هیئت مدیره در خصوص برکناری مدیر آکادمی باشگاه استقلال عنوان کرد: اعتقاد من این است که کلیه ارکان اجرایی باشگاه باید در اختیار مدیرعامل باشد، هیئت مدیره هم میتواند سیاستهای کلان برای باشگاه تعیین کند و مدیرعامل مجری آن مصوبات باشد. وجود بندهایی در مصوبه مدیرعاملی که مددی را از عزل و نصب منع میکند، غیرقانونی است! اساسنامه باشگاه یعنی قانون باشگاه و این قانون را فرد نمیتواند تغییر دهد قانون را قانونگذار باید عوض کند.
وی در ادامه گفت: توهین به پیشکسوت را از هیچ کسی در هیچ ردهای نمیپذیرمو پیشکسوت باشگاه عزیز است و باید به او احترام گذاشته شود.