گروه اجتماعی- با وجود ممنوعیت مصرف مشروب و نوشیدنی های الکلی از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون، متاسفانه بارها در خبرها داشته ایم که جوانان اقدام به مصرف این گونه مواد کرده و جان و سلامت خود را به خطر انداخته اند.
به گزارش افکارنیوز، جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی در سال های اخیر به افزایش مصرف الکل به عنوان آسیب اجتماعی خاص می نگرند که با وجود ممنوعیت های قانونی همچنان روند صعودی دارد.
آنچه در این میان بیش از پیش نگران کننده است تمایل ورزشکاران که به اصطلاح الگوی نسل جوان و نوجوان جامعه هستند، به مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر است.
همان طور که ذکر شد نکته آزار دهنده در این میان گرایش ورزشکاران به مصرف نوشیدنی های الکلی است به طوری که اوایل اردیبهشت دادستان عمومی و انقلاب تهران نسبت به مشروب خواری برخی از ورزشکاران به وزارت ورزش تذکرداده وگفته بود: وقتی ورزشکار و هنرمندی دچار مشروب خواری باشد و حتی مرگش ناشی از این موضوع اتفاق بیفتد این برای ما مناسب و زیبنده نیست.
عباس جعفری دولت آبادی تاکید کرده بود : در حال حاضر برخی ورزشکاری و هنرمندی را وسیلهای برای رسیدن به شهرت نابهجا کردهاند که البته مردم ما نسبت به این قضیه آگاه هستند. ورزشکاران باید اخلاقی قهرمانی و پهلوانی داشته باشند چون آنها الگوی بسیاری از جوانان هستند.
با توجه به این اظهارات و همچنین انتشار اخبار دستگیری ورزشکاران و بازیگران و افراد مشهور در پارتی های شبانه مختلط و با وجود سرو مشروبات الکلی نشان می دهد قبح این مساله در میان این عده از بین رفته و آنان به دلیل شهرت فراوان، ابایی از تکرار این اعمال ندارند.
با نگاهی نه چندان حرفه ای به این مساله می توان نتیجه گرفت که پول فراوان این افراد از یک سو و همچنین شهرت از طرف دیگر سبب شده تا جوانان ورزشکار به سمت مشروبات الکلی و مواد مخدر گرایش داشته باشند.
به اعتقاد بسیاری از جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در سنین جوانی و نوجوانی در بین گروه همسالان نوعی افتخار محسوب شده و افراد با انجام این کارها سعی در کسب جایگاه اجتماعی دارند و متاسفانه نهادهای مسوول تاکنون نتوانسته اند اقدامات مناسبی در زمینه کاهش تمایل و گرایش به سمت این مواد انجام دهند.
یک جامعه شناس در این باره معتقد است: در سال های گذشته کارشناسان بارها در باره این معضلات سخن گفته اند و موارد را به مسوولان منعکس کرده اند اما تاکنون اقدام مناسبی در زمینه پیشگیری انجام نشده است.
دکتر علی شاه حسینی با بیان این مطلب اظهار کرد: دنیای ورزش دارای جذابیت و هیجان بالایی است و کسانی که وارد این عرصه می شوند به دلیل ذات ماجراجویی که دارند سعی می کنند دست به هر نوع تجربه ای بزنند.
وی تصریح کرد: بارها گفته ام که در زمینه افزایش میزان تخلفات ورزشکاران در وهله نخست باید به ضعف وناتوانی مدیران در رده های مختلف توجه کرد و در مرحله بعد نیز بسیاری از ورزشکاران به دلیل رابطه هایی که دارند از برخوردهای شدید انتظامی و قضایی خود را مبرا و مصون می دانند به همین دلیل با وجود انجام رفتارهای خلاف عرف از مجازات و برخورد مصون می مانند.
به اعتقاد برخی از افراد جامعه معمولا جوانانی که جذب ورزش و به ویژه فوتبال می شوند از سطح تحصیلات پایینی برخوردار بوده و زندگی را تنها در تجملات بیشتر می بینند به همین دلیل مصرف هرگونه مواد و مشروبات الکلی و رفتارهای خلاف عرف و شرع را ارزش تلقی کرده و بدون توجه به تاثیری که می توانند در جامعه بگذارند هر روز دایره انجام تخلفات خود را گسترش می دهند این در حالی است که وزارت ورزش و همچنین فدراسیون های مختلف تاکنون نتوانسته اند مانع هنجارشکنی های آنها شوند.
با توجه به شرایط پیش آمده در زمینه انتشار اخبار مصرف مشروبات الکلی در میان ورزشکاران بهتر است این بار وزارت ورزش تمهیدات جدی برای کنترل شرایط جسمانی ورزشکاران رشته ها مختلف به ویژه فوتبالیست ها بیاندیشد و در صورت احراز تخلف با متخلفان برخوردهای جدی کند زیرا ادامه این شرایط نه تنها زیبنده جامعه ورزشی نیست بلکه هر روز منجر به فرو رفتن اخلاق ورزشی در منجلاب فساد می شود.