منابع طبیعی شهرستان سیریک تاکنون با اجرای حدود 3 هزار و 400 هکتار از پروژههای احداثی شامل بندهای خاکی بزرگ ، مالج پاشی ، بندهای هلالی کوتاه در قالب پروژههای بیابانزدایی اقدامات موثری در جهت تثبیت شنهای روان و جلوگیری از گسترش بیابان و بیابانزایی در سطح شهرستان انجام داده است.
مهمترین منابع بیابانی در شهرستان سیریک اطراف روستاهای کندال ، گهردو ، کفه کلاوی در بخش بمانی و روستاهای گز ، بازگرد ، گاراندهو ، بریزک ، کرتان و منگلی در بخش مرکزی در بر می گیرد.
در روستای کندال حرکت شنهای روان به سمت اجتماعات انسانی مشکلاتی را برای روستاییان بوجود آورده است که باعث ترک خانواده ها از خانه و کاشانه شده است که منابع طبیعی با مشارکت و همراهی مردم برنامه هابیی را در دستور کار قرار داده است که امید است کمک شایانی به بهبود شرایط زندگی مردم شده باشد.
عنایت الله شعبانی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیریک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آذینی اظهارکرد: منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در بسیاری از مناطق بیابانی شهرستان با همراهی و مشارکت دو جانبه توانسته گام های بلندی را در جهت کاهش اثرات بیابانی برداشته است.
وی افزود: این اداره در راستای اهداف مقابله با بیابانزدایی از سال 1381 اقدام به احداث بندهای خاکی در محدودههای طرح های بیابانزدایی بریزک و بندر کوهستک با خشکسالی کرده است که از جمله طرح های موفق شهرستان می توان به روستای گونمردی ، خرگوشی اشاره کرد.
شعبانی خاطرنشان کرد: از جمله سیاست های منابع طبیعی و آبخیزی در راستای کمک به بیابان زدایی این است که بعد از اجرای موفق ،طرح در اختیار مجریان گذاشته می شود که مهمترین این طرح ها در شهرستان می توان به طرح های اجرایی دوراهی سرزه تا دوراهی گونمردی اشاره کرد.
این مسئول یادآور شد: مجریان طرح های بیابان زدایی با کاشت نهال از گونههای کرت ، نخل ، چوچ، مغیر، کنار، درمان عقرب و کهور ایرانی با هدف مقابله با ریزگردهها، جلوگیری از فرسایش خاک، تثبیت خاک، ایجاد پوشش گیاهی در جهت تامین خوراک دام و علوفه دام کاشته شده که بسیار تاثیرگذار و موثر بوده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیریک عنوان کرد: امید است با حمایتهای دولت و آیندهنگری برای حفظ اراضی با ایجاد پوشش گیاهی، هم مانع افزایش سطح بیابانها را در سطح شهرستان صورت گیرد و هم بقا و امنیت غذایی برای کلیه اقشار با پایداری خاک و درختان و گیاهان مرتعی ایجاد شود تا امنیت غذایی برای همگان حاصل شود.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل دیگر امنیت غذایی وجود پوشش گیاهی مناسب در عرصههای جنگلی و مرتع طبیعی پشتوانهای برای کشاورزی است اظهار کرد: حفظ ، توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی شعار بنیادی سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور و به تبع آن اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیریک است و همیشه هم در راستای تحقق این اهداف تلاش کرده است.
شعبانی افزود: از آنجایی که حوادثی همچون آتش سوزی یکی از بلایایی است که منجر به ایجاد بحران و خسارت جبران ناپذیری به عرصه های منابع طبیعی ( جنگل و مرتع ) و نهایتاً ضرر و زیان فراوانی به روستائیان و دامداران و در کل نابودی طبیعت می گردد .
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیریک اذعان داشت: عوامل طبیعی از قبیل دمای هوا ، خشکی ، باد ، مواد سوختنی ، جرقه در برخی موارد متاسفانه عوامل انسانی بصورت عمدی یا سهوی در ایجاد آتش سوزی نقش دارند که دقیقاً قابل پیش بینی نبوده و کنترل بموقع آن به تنهایی توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مقدور نیست.
انتهای پیام/