به نقل از سلام کمیجان، سمقاور یکی از روستاهای شهرستان کمیجان در استان مرکزی است که جوانانش تمایلی به مهاجرت ندارند، آنها راهکار ماندگاری در روستا را پیدا کرده اند و هر کدام برای خودشان تولیدکنندگان موفقی هستند.
نزدیک ۲۵ سال پیش بود که جوانان این روستا برای کسب روزی حلال، عازم شهرهای بزرگی مثل تهران شدند، که خوشبختانه راه خود را پیدا کرده و حرفه ی منبت کاری را برای آموختن انتخاب کردند.
پس از یادگیری کامل این رشته، به روستای خود برگشته و هرکدام برای خود کارگاه کوچکی راه اندازی کردند، طولی نکشید که راه برای تمامی اهالی روستا در این زمینه باز شد و هنر منبت کاری در بین آنها گسترش یافت.
این هنر به خوبی جای خود را در میان مردم روستا باز کرد و به همت و تلاش صنعتگران روز به روز مراحل موفقیت را پشت سر گذاشت، به گونه ای که روستای سمقاور، لقب قطب منیت استان مرکزی را به خود اختصاص داده و در تلاش برای کسب این عنوان در سطح کشور است.
حسین جهانشاهلو یکی از صنعتگران سمقاوری که تجربهی ۱۵ ساله در هنر منبت دارد در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: این هنر از سال ۷۰ توسط یکی از صنعتگران وارد سمقاور شده و به مردم معرفی شد.
جهانشاهلو با بیان اینکه هنر منبت کاری به خوبی توانسته است در روستای سمقاور جا باز کند و به مراحل موفقیت برسد گفت: حدود ۲۵ تا ۳۰ سال قبل عده ای از جوانان این روستا به تهران رفته و آموزش های لازم در خصوص این حرفه ها فرا گرفتند و دوباره به روستای خود برگشته و ضمن احداث کارگاه، راه برای برای دیگر اهالی نیز بازکردند
وی افزود: شغل اصلی بنده ساخت مبل و صنایع دستی است، اما در روستای سمقاور بیش از ۱۰۰ کارگاه منبت کاری دیگر وجود دارد که در رشته های مختلف منبت کاری و نجاری فعالیت دارند.
این کارآفرین گفت: حدود ۸ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر به طور غیر مستقیم در کارگاه بنده فعالیت می کنند و کسب درآمد توسط این جوانان موجب شد تا دیگران نیز از آنان پیروی کنند و آهسته آهسته این روستا به قطب تولید مبل و منبت استان مرکزی تبدیل شد.
جهانشاهلو تصریح کرد: اکثر تولیدات این روستا و کارگاه بنده به شهرهای بزرگ کشور مانند اصفهان، قم، تهران و تبریز فرستاده می شود.
وی از شروع فعالیت خود توضیحاتی داد و گفت: بنده به تنهایی وارد این کار شدم و سرمایه اولیه من حدود ۷۰۰ هزار تومان بود، که توانسته ام با پشت کار این سرمایه ی خود را چندین برابر کرده و برای تعداد زیادی کارگر شغل ایجاد کنم.
منبت کار سمقاوری اضافه کرد: عمده تولیدات این کارگاه را مبلمان منزل تشکیل میدهد و محصولاتی همچون مجسمههای چوبی از دیگر محصولات این کارگاه است که خداروشکر درآمد خوبی هم از این کار برای بنده حاصل می شود.
جهانشاهلو خاطر نشان کرد: اکنون که اهالی روستا ظرفیت زیادی ایجاد کرده اند، مسئولان نیز باید با نگاه ویژه به حل مشکلات و رونق بیشتر این منطقه کمک کنند.
صنعتگران این روستای کارآفرین می گویند اکنون که اهالی ظرفیت زیادی ایجاد کرده اند، مسئولان نیز باید با نگاه ویژه به حل مشکلات و رونق بیشتر این منطقه کمک کنند.
غلامرضا میوه، فرماندار کمیجان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اخیرا اسم روستای سمقاور به عنوان قطب منبت کاری استان مرکزی در کشور شنیده می شود، و اگر این حرفه در روستا جدی گرفته شود و حتی مهاجران به این روستا برگردند، مسلما سمقاور به شهر تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: با توجه به شروع منبت کاری در این روستا شاهد هستیم که این روستا نه مهاجر دارد و نه جوان بیکار، و ما در تلاش هستیم تا از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
میوه افزود: سه روستای بزرگ و پرجمعیت شهرستان کمیجان، روستا های سمقاور، خسروبیگ و اسفندان هستند، که بزرگترین روستا در این شهرستان روستای سمقاور با جمعیت بالای ۲۵۰۰ نفر است که با افزایش جمعیت ۵۰۰ نفری دیگر، پتانسیل تبدیل شدن به شهر را داراست.
نمونه کارهای تولید شده در این کارگاه