پس از یک ماه حضور در مهمانی بزرگ معبود، حالا عیدی رسیده که عظمت فراوانی دارد. عید فطر، ظرفیتهای خاص خودش را در بندگی دارد. اعمالی که در این روز به انسانها سفارش شده، نشان از این دارد که مومنان میتوانند، همچنان امیدوار به نزدیک شدن به پروردگارشان در عید فطر باشند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق کفیل سخنران و کارشناس امور دینی، گفت: یکی از با فضیلتترین ایام سال عید فطر است. وجود نورانی امیر المومنین (ع) سه شب سال را اصلا نمیخوابیدند؛ شبِ نیمه شعبان، شبِ بیست و سوم رمضان و شبِ عید فطر. شب عید فطر شب دعا و مناجات است. شب عید فطر شب «قل هو الله احد» خواندن است. این شب نماز دو رکعتی دارد که در یک رکعتش باید هزار بار سوره «قل هو الله احد» را خواند. شب عید فطر شب توحید و انس با خداست، کسی که در ماه خدا، ۳۰ روز و شب عبادت کرده، با معبودش ارتباط برقرار کرده و انس گرفته، شبهای قدر هزار وصف خدا را خوانده و سعی کرده در وجودش تجلی دهد، وقتی عید فطر میشود، ارتباطش با معبود بیشتر میشود.
وی افزود: فردی که با آمادگی کامل به استقبال عید فطر میرود، کسی است که به سوی حق رفته و من الحق الی الخلق آمده است. سیر صعودی عبادت، انسان را متوجه مخلوق میکند. این موضوع خیلی مهم است. پذیرش رمضان، زکات فطره است. خدا میفرمایند، در ماه رمضان یک ماه آمدی، نماز خواندی، مناجات کردی، میخواهی تو را بپذیرم؟ میخواهی نماز عید بخوانی؟ من میگویم، چقدر فکر دیگران هستی؟ زکات فطره سبب پذیرش قرب رمضان میشود. خدا چه میگوید؟ میگوید بعضیها تک بعدی هستند، بعضیها فقط به سوی من آمدند و میگویند خدا خدا خدا. اما منِ خدا میخواهم بگویم، هر چه خدایی شوی، توجه تو به خلق من بیشتر است. کسی که روزه میگیرد و به یاد مسکین نیست، نمیتواند بگوید روزه دار است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: بعضیها میگویند، در ماه رمضان از سحر تا افطار گرسنگی را تحمل کردم و همین کار نشان از عبادت و بندگی دارد. کسی که در مسائل اقتصادی، اجتماعی به فکر دیگران نیست و حرمت دیگری را رعایت نمیکند، باید بداند که عید فطر یعنی دگر بینی، ذوق در خالق شدن، مخلوق را دیدن و با او زندگی کردن. عید فطر یعنی برای دیگران رحمت بودن. اگر اینگونه نگاه کردیم، زکات فطره را به بهترین نوعش پرداخت میکنیم. بعضیها برای رفع تکلیف، زکات میدهند. چنین افرادی به این فکر میکنند که سه کیلو گندم یا جو برای زکات بهتر و ارزانتر است، اما در مقابل این افراد کسی است که وقتی میخواهد زکات دهد، دنبال گرانترین و بهترین است. اهل صدقه و اطعام کسانی هستند که صدقه مستحبی را به خوبی پرداخت میکنند. زکات فطره صدقه واجب و از همه صدقههای مستحبی ثوابش بیشتر است. زکات فطریه را از بهترین بدهیم. صدقه و پولی بدهیم که ثواب بیشتری ببریم. بیهوده نیست که قرآن کریم میفرماید، «لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ از آنچه دوست دارید انفاق کنید».