حجت الاسلام والمسلمین محمد خوش نظر کارشناس علوم قرآنی درباره راه های رستگاری گفت: باید ابتدا دانست رستگاری انسان در چه چیزهایی وجود دارد. آنچه که یک انسان عاقل باید مدنظر داشته باشد این است که بداند ملاک و معیار خواسته ها و هدفش در زندگی چیست. در زندگی چیزهای ماندگار باید برای افراد اهمیت داشته باشد بنابراین آن چه از بین رفتنی است نباید هدف باشد.
وی در همین راستا افزود: اگر ما خواسته هایمان را براساس اهداف ماندگار و متعالی تنظیم کرده و در آن مسیر قرار بگیریم در واقع در مسیر رستگاری قدم گذاشته ایم یعنی وقتی انسان رستگار می شود که در مسیر اهداف ماندگار قرار بگیرد. اهداف ماندگار اهدافی هستند که با مردن انسان زائل نشوند چون انسان با مردن از بین نمی رود و ماندگار است.
این کارشناس علوم قرآنی درباره رضایت پروردگار اظهار کرد: بالاترین هدف ماندگار رضای پروردگار است، در آیات قرآن، روایات و نقل قول از اهل بیت(ع) می بینیم که رضای پروردگار آن چیزی است که باید هدف ماندگار ما باشد. اگر رضایت پروردگار خواست ما باشد، برای خودمان خواسته ای نداشته باشیم و در واقع خواستمان با خواست پروردگار یکی باشد هیچ چیزی نمی تواند در مشکلات زندگی ما را از پا در بیاورد، مستاصل کند و دچار گرفتاری و فشارهای زندگی کند. در این صورت متوجه می شویم آنچه برای ما مقدر می شود همان چیزهایی است که خداوند برای ما در نظر گرفته است و تلاشی هم که می کنیم مورد رضای پروردگار خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین خوش نظر ادامه داد: آن چیزی که انسان را به درجات بالای رستگاری می رساند توحید است. اگر انسان باورها و اعمال خود را در راستای توحید قرار دهد، در این شرایط آنچه خدایی باشد مانند کتاب الهی، اولیای الهی، رسول الهی، خدمت به بندگان خدا و دین خدا محبوب او قرار می گیرد و همه این ها در مسیر فعالیت ها و زندگی اش موثر است و انسان عزت و سپس شرافت می یابد و در واقع رستگار می شود.
وی درباره رستگاری و اشارات قرآن در این باره بیان کرد: در قرآن آیات زیادی درباره رستگاری داریم. عبارت "اولئک هم المفلحون" خصوصیات مفلحون و رستگاران را مشخص کرده است. این افراد دقیقا همان مسیری که خداوند برایشان تعیین کرده طی می کنند و قدم از قدم برنمیدارند مگر اینکه آگاه باشند آن قدمی که بر می دارند مورد رضای پروردگار باشد. رستگاران عزت را فقط از خداوند می دانند و هیچ چیز و هیچ کس را عزیز نمی دانند. در این حالت انسان هیچ وقت زیربار زور و ظلم نمی رود و در برابر شرق و غرب و استکبار سر خم نمی کند چون عزت را فقط از خداوند می داند.
این کارشناس علوم قرآنی افزود: آیات دیگری هم درباره امر به معروف و نهی از منکر آمده است. در آیه "وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ". "و باید از میان شما گروهى باشند که مردم را به نیکى فراخوانند و آنان را به کار پسندیده وادارند و از کار زشت و نکوهیده نهى کنند. اینانند که نیکبخت خواهند بود". خداوند رستگاری را مختص کسانی می داند که دعوت کننده به خیر هستند. دعوت به آنچه مورد رضای پروردگار است، خداوند آن را خیر می داند و امر به معروف و نهی از منکر می کنند. امر به معروف و نهی از منکر از تمام خیرات حتی از جهاد و نماز بالاتر است.
حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر کمک به دین خدا به واسطه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از راه های رستگاری دانست و توضیح داد: در روایات از امیرالمومنین(ع) داریم که همه خیرها در برابر امر به معروف و نهی از منکر مانند قطره ای از آب دهان در برابر دریای عمیق است. آخر این آیه تاکید می فرماید کسانی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند قطعا رستگارند. این یکی از راه های رستگاری است. اگر انسان بخواهد در جامعه به خصوص جامعه امروز رستگار شود سعی کند کمک به دین خدا کند همانگونه که در آیه "یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ". "اى کسانى که ایمان آوردهاید! اگر خدا را یارى کنید، شما را یارى مىکند و گامهایتان را استوار مىسازد" آمده است.
وی خاطر نشان کرد: خداوند می فرماید: "إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللّهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَإِنْ یَخْذُلْکُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِى یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤمِنُونَ". "اگر خداوند شما را نصرت فرماید پس کسى نیست که بتواند بر شما غالب گردد و اگر مخذول نمود شما را، پس کیست که بتواند شما را یارى کند بعد از خذلان الهى؟ پس باید مؤمنین توکل بر خدا کنند." بنابراین اگر بخواهیم رستگار شویم باید در رفع مشکلات جامعه و امر به معروف و نهی از منکر تلاش کنیم که در این صورت مشکلات خودمان ناچیز خواهد شد.