آیتا... محمدی ریشهری در دیدار با مشاور وزیر بهداشت و مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، رئیس انجمن علمی طب ایرانی و اعضای کارگروه نظام سلامت در اسلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت اظهار داشت: این بیان که گفته شود یک نظام کامل طبی از تشخیص تا درمان با عنوان طب اسلامی داریم، صحیح نیست.
رئیس موسسه دارالحدیث افزود: اگر منظور این باشد که روایاتی داریم که با کمک آنها میتوان چارچوب مسائل طبی را از نظر اسلام تبیین کرد، حرف درستی است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید با مدعیان دروغین طب سنتی که این علم را با خرافات و جنگیری آلودهاند، برخورد کند، افزودند: وزارت بهداشت همچنین باید آموختههای طبی مختلف را جمعآوری و با انجام آزمایشهای علمی، صحت این آموزهها را رد یا تایید کرده و در اختیار مردم قرار دهد تا سره را از ناسره تشخیص دهند.
رئیس موسسه دارالحدیث ضمن اعلام آمادگی این موسسه برای همکاری با وزارت بهداشت، در ادامه گفت: برای ساماندهی مشکلاتی که اکنون پیش آمده، باید با اعتدال با مسائل برخورد کرد تا مردمی که از طب سنتی نتیجه گرفتهاند، در مقابل وزارت بهداشت قرار نگیرند.
وی با بیان اینکه نام این طب باید طب سنتی باشد نه طب اسلامی، تاکید کردند: نباید درمان بیماران به اسم اسلام انجام شود که اگر کسی نتیجهای نگرفت، به نام دین تمام شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) با تاکید بر این موضوع که ائمه اطهارعلیهمالسلام اگرچه بنا بر علم اعطایی الهی، بر علم طب مسلط بودند ولی درصدد آموزش علم پزشکی به مردم نبودهاند، گفت: ایشان در پاسخ مراجعهکنندهای که فلان بیماری را داشت، فلان رهنمود را صادر میکردند ولی اینکه این دستور را میتوان برای همه افراد با مزاجهای مختلف و همه اقلیمها انجام داد، باید با تحقیق و آزمایش مشخص کرد.
آیتا... ریشهری افزود: اگر توجه داشته باشید، من نام کتابم را دانشنامه طب اسلامی نگذاشتهام چون معتقدم چیزی به این معنا نداریم و همانطور که در مقدمه کتاب هم گفتهام، بنده احادیث را از جنبه حوزوی جمعآوری کردهام ولی باید از جنبه پژوهشی و آزمایشگاهی هم بررسی شوند تا مشخص شود برای چه کسانی، با چه مزاجی، در چه وضعیتی، در چه اقلیمی و با چه میزان از مصرف خاصیت درمانی دارند و بعد در اختیار مراکز درمانی قرار گیرند.