در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، نمازگزار (بنابر احتیاط واجب) باید بعد از حمد یک سوره کامل، بخواند. مگر اینکه وقت نماز تنگ باشد، یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند، مثل اینکه بترسد که اگر سوره بخواند دزد یا درنده، یا چیز دیگرى به او صدمه بزند.[1]
اما در نماز مستحبى خواندن سوره لازم نیست، اگر چه آن نماز به واسطه نذر کردن واجب شده باشد، ولى در بعضى از نمازهاى مستحبى مثل نماز وحشت که سوره مخصوصى دارد، اگر بخواهد به دستور آن نماز رفتار کرده باشد، باید همان سوره را بخواند.[2]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت قرائت سوره در نمازهای واجب، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، انسان باید سورهی حمد را بخواند و پس از آن بنابر احتیاط واجب، یک سورهی کامل قرائت کند. ولی اگر وقت نماز تنگ باشد یا انسان بترسد که اگر سوره را بخواند دزد یا درنده یا چیز دیگر به او صدمه میزند، نباید سوره را بخواند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بله، سوره کامل به احتیاط واجب.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، انسان باید بعد از حمد یک سوره تمام، بخواند.
[1]. ر. ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 544.، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. همان، ج 1، ص 547.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.