توجه به موضوع همسرداری علاوه بر اینکه باعث استحکام پایههای زندگی میشود، ثوابهای دنیوی و اخروی فراوانی را نیز به همراه دارد. از این رو آیاتی از قرآن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به این موضوع پرداخته است و همچنین اهلبیت(ع) در احادیث فراوانی به این امر مهم اشاره کردهاند؛ به عنوان نمونه امام محمد باقر علیهالسلام در حدیث مشهوری فرمود «جهاد زن، نیکو شوهرداری کردن است؛ جِهادُ الْمَرْأه حُسْنُ التَّبَعُّلِ» (وسائل الشیعه ج 20 ص 221)
متأسفانه اکنون با موج تبلیغات گستردهای که دشمنان برای سست کردن پایههای زندگی در نظر گرفتند، شاهد از هم پاشیدگی نظام خانواده هستیم به این صورت که عدهای از همسران نسبت به وظایف یکدیگر بیخبر یا بیتفاوت شدهاند، از این رو با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
اما عدهای از بانوان با وجود تمام مشکلات مادی و سختیهای زندگی همچنان با همسر خود به خوبی رفتار میکنند و حق آن را ادا میکنند و خداوند هم در مقابل این رفتار، برکات معنوی خاصی به ایشان عطا میکند که این مسأله بارها به تجربه رسیده است. در این باره روایت جالب توجهی نقل شده است که میتواند الگوی مناسبی برای بانوان برای رفتار در قبال همسر محسوب شود.
مردى نزد رسول خدا(ص) آمد و عرض کرد: «من همسرى دارم که وقتی به منزل میروم به پیشوازم میآید و زمانی که بیرون روم، مرا بدرقه کند و هرگاه مرا اندوهگین ببیند، میپرسد چه چیز تو را غمگین کرده است؟ اگر براى رزق و روزی است که آن بر عهده تو نیست و دیگرى آن را به عهده گرفته (یعنى خداوند) و اگر (غمت) راجع به امور آخرتى است، پس خداوند بر اندوهت بیافزاید؛ رسول خدا(ص) فرمود: خداوند کارگزارانى دارد و این زن یکى از آنان است و او نصف اجر شهید را خواهد برد.» (من لایحضر ج3 ص389)
«وَ جَاءَ رَجُلٌ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ إِنَّ لِی زَوْجَةً إِذَا دَخَلْتُ تَلَقَّتْنِی وَ إِذَا خَرَجْتُ شَیَّعَتْنِی وَ إِذَا رَأَتْنِی مَهْمُوماً قَالَتْ مَا یُهِمُّکَ إِنْ کُنْتَ تَهْتَمُّ لِرِزْقِکَ فَقَدْ تَکَفَّلَ لَکَ بِهِ غَیْرُکَ وَ إِنْ کُنْتَ تَهْتَمُّ بِأَمْرِ آخِرَتِکَ فَزَادَکَ اللَّهُ هَمّاً فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ لِلَّهِ عُمَّالًا وَ هَذِهِ مِنْ عُمَّالِهِ لَهَا نِصْفُ أَجْرِ الشَّهِید»