اهمیت بخش کشاورزی در توسعه اقتصادی هر کشور، چه ثروتمند و چه فقیر، بیانگر این واقعیت است که کشاورزی بهعنوان اولین بخش اقتصاد و عرضهکننده عوامل اساسی زندگی بشر و بخشهای دیگر اقتصاد است و در توسعه همهجانبه کشورها نقش مهمی را ایفا میکند. در یک جمله کوتاه، کشاورزی را مادر تمام فعالیتها و صنایع مورد نیاز ملتها دانستهاند.
تحریم، واژهای است که پس از انقلاب اسلامی همواره بهعنوان ابزاری برای استفاده دنیای غرب و بهخصوص آمریکا در جهت نیل به مقاصد خود و عقب نگه داشتن جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشورمان همواره مورد تحریم بوده است، ولی شدت و هدفمندی تحریمها در چند سال اخیر افزایش یافته است.
اقتصاد، محور استراتژیک کشور
در چنین شرایطی، برای جلوگیری و توقف پیشرفت کشور در پشت عنوان توقف برنامههای هستهای، اقتصاد بهعنوان هدف اصلی دشمن انتخاب شده است. در نتیجه عمده فعالیتهای دشمن در جهت ناکارآمد کردن اقتصاد کشور و فلج کردن آن صورت میگیرد.
با توجه به شرایط فشار و اعمال تحریم یکجانبه غرب علیه کشورمان، مفهوم اقتصاد مقاومتی بهعنوان اقتصادی که توانایی دفع فشارها و تحریمها را داشته باشد و در عین حال اقتصادی شکوفا باشد، برای وضعیت امروزه کشور بهترین راه چاره است که این مفهوم را برای اولین بار مقام معظم رهبری بهکار بردند.
کشاورزی، دروازه ورودی اقتصاد مقاومتی
با توجه به پیشرفت علم کشاورزی و صنایع غذایی در دنیا، قطعا برای رقابت با دیگر کشورها و تحقق طرح اقتصاد مقاومتی، کشاورزان باید به سمت استفاده از طرحها و برنامههای علمی پیش بروند. به این ترتیب هم سود حاصل از فروش محصولات افزایش یافته و هم محصولات اولیه که در اختیار کارخانههای داخلی برای تولید محصولات قرار میگیرد، ارزانتر و با کیفیتتر خواهد بود.
بابلسر یکی از شهرستانهای پیشرو در حوزه تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. این شهرستان که تولیدکننده بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله برنج و نیشکر است، طی سالیان اخیر به برند تولید توتفرنگی کشور تبدیل شده است.
بخش بهنمیر شهرستان بابلسر، تولیدکننده عمده محصولات توتفرنگی کشور است که این محصول از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.
تنوع محصولات در شهرستان بابلسر
حسن رزاقی مدیر جهاد کشاورزی بابلسر طی گفتوگویی از درآمد 28 میلیارد و 600 میلیون تومانی توتفرنگی کاران در این شهرستان در سال 95 خبر داد و اظهار کرد: در سال زراعی جاری، سطحی معادل 650 هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان بابلسر به کشت انواع ارقام توتفرنگی شامل رقمهای کاماراسو، سلوا و گیلاسی اختصاص یافته است.
وی گفت: در باغات توتفرنگی بابلسر با متوسط عملکرد 11 تن در هکتار بیش از 7 هزار و 150 تن محصول توتفرنگی تولید و به بازار عرضه شده است.
یکسوم اهداف اقتصاد مقاومتی در کشاورزی است
اسماعیل رضایی کارشناس کشاورزی طی گفتوگویی با بیان اینکه سهم کشاورزی در اقتصاد مقاومتی 30 درصد است، تصریح کرد: کشاورزی محور توسعه کشور است و بعد از بخش صنعت، دومین قطب اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی اشتغالزایی بسیار فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: در صورت حمایت دولت در خرید تضمینی محصولات استراتژیک از قبیل گندم، جو، برنج و ذرت، کشور از واردات این کالاها بینیاز خواهد شد.
رضایی در پایان بیان کرد: اراضی کشاورزی، سرمایهای ملی و توسعهای است و کشاورزان برای حفظ پتانسیلهای بالای بخش کشاورزی و کیفیت آب و خاک، نیازمند حمایت جدی وزارت صنعت و معدن، سازمان بازرگانی و جهاد کشاورزی در زمینه تهیه ابزارآلات و سموم مورد نیاز کشاورزان هستند.