محسن غیاثوند با اشاره به جایگاه صنعت سنگ در کشور و دنیا اظهار داشت: ایران بعد از کشور چین دومین تولیدکننده و دومین مصرفکننده سنگ در دنیا است.
۱۲ درصد سنگ دنیا در ایران استخراج میشود
وی بابیان اینکه بیش از ۱۲ درصد از سنگ دنیا در ایران استخراج میشود عنوان کرد: همچنین پنج هزار و ۵۰۰ واحد سنگبری نیز در سطح کشور فعالیت دارند.
رئیس هیئتمدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه بیش از ۱۷۰ میلیون مترمربع در سال تولید سنگهای ساختمانی در کشور داریم ادامه داد: ایران بعد از کشور چین دومین تولیدکننده سنگ در دنیا است.
غیاثوند با اشاره به اینکه بهواسطه قیمت مناسب و فرهنگ استفاده از سنگ در کشور نیز دومین مصرفکننده سنگ در دنیا هستیم افزود: بیش از ۱۶۰ هزار نفر اشتغال مستقیم در حوزه صنعت سنگ کشور وجود دارد.
وی با اشاره به فعالیت هزار و ۲۰۰ واحد معدنی و پنج هزار و ۵۰۰ واحد فرآوری در کشور بیان داشت: بیش از پنج درصد کل صنعت حملونقل کشور در بخش جادهای متعلق به جابجایی مواد اولیه و فرآوری شده صنعت سنگ است.
شرایط عمومی اقتصادی کشور بغرنج و نگرانکننده است
رئیس هیئتمدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به این آمار یکی از مزیتهای مطلق کشور ایران، معادن سنگهای ساختمانی است اگر بتوانیم در شرایط ایدهآل مزیتهای این صنعت را سازماندهی و ساماندهی کنیم میتواند جایگزین خوبی برای خیلی از محصولات استراتژیک کشور باشد.
غیاثوند با اشاره به اینکه عمده واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی در کشور مشکلات مشابه ای دارند گفت: در اقتصاد کلان کشور ایرادهای اساسی وجود دارد که صنعت سنگ نیز بخشی از این زیرمجموعه است.
وی بابیان اینکه شرایط عمومی اقتصادی کشور بغرنج و نگرانکننده است گفت: اگر مشکلات رفع نشوند و ما نتوانیم مشکلات کشور را در عرصههای کلان اقتصادی حل کنیم بهطور طبیعی در بخشها و زیرمجموعهها نیز نمیتوانیم خیلی امیدوار باشیم.
رئیس هیئتمدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات حوزه سنگ کشور بیان داشت: ما در سه بخش معدنی، فرآوری و بازرگانی صنعت سنگ کشور مشکلات زیادی داریم.
صنعت سنگ ایران امکان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد
غیاثوند با اشاره به اینکه در حوزه معدنی و فرآوری سنگ بهصورت سختافزاری در شرایط خوبی هستیم گفت: اما در حوزه بازرگانی و تجارت خارجی مشکلات فراوانی در بخش صنعت سنگ داریم.
وی ادامه داد: ما بهعنوان کانون سنگ ایران این شرایط را قبول نداریم و معتقدیم با توجه به ظرفیتهایی که داریم اگر بخواهیم در بازارهای جهانی جایی برای حضورداشته باشیم باید بهطور حتم در حوزه بازرگانی نیز بتوانیم اقدامات خوب و شایستهای را انجام دهیم.
وی در ادامه بابیان اینکه سیاستگذاران و مجریان ما تنها با نگاه تولید برای داخل کشور واحدهای فرآوری را ایجاد کردهاند و ما نیز دومین مصرفکننده در حوزه سنگ هستیم ادامه داد: این امر موجب شده که ما نتوانیم در بازارهای جهانی جایگاه لازم را پیدا کنیم و بازارها و کنسرسیومهای بزرگ صنعت سنگ در دنیا امکان رقابت را از واحدهای ما بهصورت انفرادی گرفته است.
عقیم ماندن ظرفیتهای حوزه سنگ با ایجاد نشدن پایانههای صادراتی
رئیس هیئتمدیره کانون سنگ و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه در این راستا ما به دولت نهم، دهم و یازدهم پیشنهاد ایجاد پایانههای صادراتی در مناطقی که واحدهای سنگبری وجود دارد را دادیم گفت: این پایانههای صادراتی را ما طراحی کردیم و بهعنوان پایلوت در شهرستانهای خرمآباد و دورود پیشبینی کردیم و مصوبه دولت نیز برای آنها گرفته شد.
غیاثوند بابیان اینکه ایجاد این پایانهها نیاز به کار زیرساختی دارد و دولت باید در این زمینه حضورداشته باشد گفت: همچنین الزامات پایانههای صادراتی آنقدر سختگیرانه بوده متأسفانه تا به امروز موفق به ایجاد این پایانههای صادراتی نشدهایم.
وی بابیان اینکه واحدهای ما در حوزه سنگ توان رقابت با واحدهای تولیدی صنعت سنگ دنیا را ندارند گفت: با ایجاد این پایانهها واحدها اقدام به تشکیل کنسرسیومهایی میکنند که در آنجا نقش برند سازی، ممیزی، بازاریابی و بازار سازی را به عهده میگیرند و با یک برند مشخص در هر شهرستان و استانی شروع به فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در صورت ایجاد این پایانههای صادراتی واحدهای فرآوری با فراغ بال و حوصله بیشتری صرفاً به تولید محصولات خود میپردازند و بخش بازرگانی نیز کارهای بازرگانی و حضور در بازارهای جهانی را به عهده میگیرد.
رئیس هیئتمدیره کانون سنگ و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه اگر به بخش بازرگانی که اصل و اساس قضیه بوده نتوانیم توجه کنیم درواقع همه ظرفیتها در حوزه معدنی و فرآوری را عقیم کردهایم گفت: در این راستا ایجاد پایانههای صادراتی سنگ یکی از ضرورتها برای صنعت سنگ بوده و معتقدیم که اگر این ضرورت را نتوانیم عملیاتی کنیم در حوزههای دیگر نیز کاری نمیتوانیم انجام دهیم.