آتش سوزی جنگلهای بلوط و کشتزارها در زاگرس و استان لرستان، تبدیل به بحرانی جدی ای شده؛ به طوری که به دلیل نبود امکانات، این آتش سوزی ها بخش عمده ای از مراتع و کشتزارها را در کام خود فرو می بلعد.
آتش سوزی در جنگلهای شهرستان کوهدشت و خسارات وارده به آن چند سالی است که در حال تکرار بوده و تنها سرمایه و اندوخته ی این شهرستان را که جنگلهای بلوط و زمین های کشاورزی بوده را به تاراج می برد.
در سال گذشته، آتش سوزی در جنگلهای این شهرستان به طور مکرر در خروجی رسانه ها قرار گرفت و امروز بار دیگر آتش سوزی به جان کشتزارهای کوهدشت افتاد تا خساراتی را به این شهرستان وارد کند.
شهرستان کوهدشت به دلیل موقعیت توپوگرافی خود و رشته کوه های صعب العبور در مواقع آتش سوزی، امکانات لازم را برای مهار آتش در دسترس ندارد و هر بار جنگل های این شهرستان در حسرت یک بالگرد می سوزند.
بنا به گفته ی افراد محلی، از ساعت 15 امروز بخش مهمی از کشتزارهای کوهدشت، طعمه ی حریق شده و نبود حتا امکانات جزیی، افزایش دامنه ی آتش سوزی را به همراه دارد و مردم و مسئولان به صورت خودجوش و با سنگ و خاک در حال مهار آتش هستند.
بنابراین گزارش، آتش سوزی در منطقه «هرین خلیفه» در هفت کیلومتری شرق کوهدشت شروع شده و به ارتفاعات چنگری کشیده شده و پس از آن به منطقه دالاب رسیده است.
هنوز میزان خسارت وارد شده به کشتزارها، منابع طبیعی و حیات وحش شهرستان کوهدشت در این آتش سوزی مشخص نشده؛ ولی آنچه معلوم است این که بخش وسیعی از کشتزارها در آتش سوخته و یک فاجعه را رقم زده است.
یکی از کشاورزان شهرستان کوهدشت که زمینهای کشاورزی اش دچار طعمه ی حریق شده در این رابطه گفت: آتش سوزی از ساعت 3 شروع شده و فوری خودمان را به منطقه ی خلیفه رساندیم.
این کشاورز با بیان اینکه 4 قطعه زمین کشاورزی اش در حریق از بین رفته؛ خاطرنشان کرد: تنها سرمایه ی ما همین زمینهای کشاورزی بود و حالا تمام آن به باد رفته است.
وی با تأکید بر اینکه آتش سوزی در چند سال اخیر آتش سوزی بلای جان مراتع و کشتزارهای کوهدشت شده؛ اظهار کرد: چرا باید قبل از وقوع حادثه تدبیری برای جلوگیری از این حادثه وجود نداشته باشد؟
بنابراین گزارش، در حالی مدت زمان آتش سوزی به بیش از 3 ساعت می رسد که گزارشهای میدانی خبرنگار ما حکایت از خاموش نشدن حریق در منطقه دارد و دود منطقه را فرا گرفته است.
وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصههای جنگلی و مرتعی، چرای بیرویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربریها، خسارات خشکسالی و ریزگردها هر کدام زخمی را بر تن لرستان زدهاند تا همچنان بحرانهای پی در پی، لرستان را در کانون حوادث و بحرانها قرار بدهد.
سازمان جنگلها و مراتع کشور و سازمان حفاظت محیطزیست هر چند حفاظت از جنگلهای کشور را برعهده دارند؛ اما هر روز بر دامنه ی آتش سوزی ها افزوده می شود؛ به طوری که در کنار هجوم ریزگردها به استان لرستان، حالا آتش سوزی در جنگل ها و کشتزارها، نفس مردم کوهدشت را تنگ تر کرده است.
انتهای پیام/