حضور رئیس صلیب سرخ جهانی در افتتاحیه کنفرانس بین المللی اسلام وحقوق بشر دوستانه

پیتر مائور،رئیس صلیب سرخ جهانی امشب در مراسم افتتاحیه دومین کنفرانس بین‌المللی اسلام و حقوق بشر دوستانه بین‌المللی که در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه گروه‌های مختلف در جنگ‌های خود نسبت به تخریب بیمارستان‌ها، خانه‌ها، منابع آب و مدارس بی‌توجه هستند، گفت: تخریب برخی از اماکن سبب جلوگیری از پیشرفت جامعه بشریت می‌شود و حقوق بین‌المللی را نقض می‌کند.

 

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی با بیان اینکه حقوق بین‌المللی بشر دوستانه مورد حمایت جامعه بشریت است، اضافه کرد: تحقق صلح و کاهش جنگ‌های نظامی نیازمند مشارکت بیشتر رهبران دینی است چراکه این افراد می‌توانند به عنوان پیشوا هدایت انسان‌ها و دولت‌ها به سمت صلح را رقم بزنند.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان صلیب سرخ نقض حقوق بشر دوستانه را در جنگ‌های مختلف مشاهده کرده‌اند، عنوان کرد: برخی از آثار منفی جنگ‌های نظامی در کشورهای مختلف غیر قابل جبران است اما صلیب سرخ تلاش خود را برای کاهش این نوع از آسیب‌ها انجام می‌دهد.

 

پیترمائور خاطرنشان کرد: این کمیته کمک‌رسانی به نیازمندان را مورد توجه قرار داده و در این راستا سال گذشته جیره غذایی اضطراری برای 10 میلیون نفر و آب مورد نیاز اضطراری برای 20 میلیون نفر را تامین کرده است اما باید برای چالش‌های جدید کشتار در منطقه راهکارهای جدی‌تری را در دستور کار خود قرار دهیم.

 

وی از تخریب بنیان خانواده‌ها، جوامع و شهرها در جنگ‌های نظامی یاد کرد و گفت: اکنون در نقاط مختلف منطقه با نبردهای پیچیده مواجه هستیم چراکه در این درگیری‌ها چندین کشور و صدها گروه غیر دولتی حضور دارند و حقوق بشر دوستانه را به راحتی نقض می‌کنند و با استفاده نامناسب از قدرت اماکن درمانی و غیرنظامی را هدف قرار می‌دهند.

 

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی با تاکید بر اینکه معاهدات ژنو محدودیت‌های مطلوبی را برای درگیری‌های مسلحانه تعیین کرده است، گفت: این عهدنامه باید در نقاط مختلف دنیا اجرایی شود تا جوامع بشری به سمت آرامش و امنیت بیشتر حرکت کنند.

 

پیتر مائورر از نقش کلیدی مثبت دین در محدودسازی افراط‌گری‌ها و ایجاد صلح یاد کرد و ادامه داد: بنده با حضرات آیات سید علی سیستانی، سید محمدعلی علوی گرگانی و ناصر مکارم شیرازی دیدار داشته‌ام که بر اساس گفته‌های این شخصیت‌های برجسته دینی فعالیت‌های بشر دوستانه به صورت ویژه در ایران و عراق دنبال می‌شود.

 

وی با بیان اینکه افراد با حضور در این کنفرانس باید اختلافات سیاسی و عقیدتی را کنار گذارند، مطرح کرد: این رویداد فرصتی است تا بتوانیم از دانش آکادمیک و مهارت‌های علما و متخصصان استفاده کنیم چراکه فقه اسلامی سهم موثری در پذیرش اصول جهانی حقوق بشر دسوتانه دارد.