هر جا سخن از انقلاب اسلامی و مبارزه علیه رژیم پهلوی بود قم و مردم قم در صف اول مبارزه بودند، سخنرانی آتشین امام خمینی در عصر عاشورای 1342 در راستای محکومیت رژیم شاه و کشتار مدرسهی فیضیه، باعث دستگیری و انتقال امام خمینی به تهران شد. همزمان با دستگیری امام خمینی، آیتالله قمی در مشهد و آیتالله محلاتی نیز در شیراز دستگیر شدند و ساواک در مدت کوتاهی 53 نفر دیگر از علمای تهران و شهرستانها را نیز دستگیر و زندانی کرد.
با انعکاس خبر دستگیری امام و دیگر علما، در 15 خرداد، موج عظیم اعتراض عمومی از قم شروع شد و به سرعت به شهرهای دیگر سرایت کرد.
می توان گفت شهدای انقلاب مخصوصا شهدای قیام15 خرداداز مظلوم ترین شهدا هستند زیرا به دلیل خفقان موجود این شهدا به صورت مخفیانه و پراکنده به خاک سپرده می شدند، تعدادی از شهدای قیام 15خرداد قم در قبرستان قم نو به خاک سپرده شده اند،از تعداد شهدای 15 خرداد آمار صحیحی در دست نیست، اما تعداد آنها را رقمی بین 5 تا 15 هزار نفر، تخمین زده اند.
بعد از قیام خونین 15 خرداد رژیم پهلوی در تهران و قم و سایر شهرها دولت به دستگیری و محاکمه ی روحانیان و مردم ادامه داد. زندان ها از اقشار گوناگون مردم، پر شد و عده ای نیز محاکمه و اعدام شدند.
نارسایی در آمار شهیدان و مجروحان قیام 15 خرداد و ناآگاهی و بی اطلاعی از نام و نشان کامل آنها ریشه در ترس برخی از خانوادههای شهیدان از بیم پیگرد شدید رژیم، و مخفیکاری رژیم به منظور پوشیده نگه داشتن شدت برخورد با قیام دارد. به اذعان شاهدان در مسگرآباد کانالی کنده بودند و جنازهها را داخل آن میریختند. برخی از افراد نیز شاهد انداختن تعدادی از جنازهها در دریاچه نمک قم بودند.
یکی از شهدای که در دریاچه نمک قم انداخته شده شهید دکترلبافی نژاد بود او خیلی آدم باهوش و توانمندی بود. سال ۵۴ نزدیکی میدان شوش نبش خانی آباد زمانی که میخواست از دست ماموران رژیم پهلوی فرار کند به طرفش تیراندازی کردند ، بعد از دستگیری هم اعدامش کردند بعد هم معلوم نشد، جنازهاش را کجا بردند برخی شاهدان میگفتند، جنازهاش را در دریاچه نمک قم انداختند و پسرش یاسر که او هم الان پزشک است تا مدتها نمک نمیخورد زیرا هر وقت نمک میدید یاد پدرش میافتاد.
دکتر لبافی نژاد به همراه پسرش یاسر و همسرش
مزار شهدای قیام خونین 15 خرداد قم که به صورت پراکنده در قبرستان قم نو واقع است