سمانه شهبندی تهیهکننده برنامه رادیویی «سینما هویت» درباره ایده شکلگیری این برنامه که از رادیو جوان روی آنتن میرود، گفت: ایده اصلی این برنامه در ذهن من با این سوال شکل گرفت که سینمای مطلوب ما با توجه به فرهنگ و نیاز جامعه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ اکثر برنامههایی که در حوزه سینما ساخته میشوند یک وجه مشترک دارند و آن پرداختن به حوزه نقد سَلبی و فضای تنزیهی است بنا بر این ساخت برنامهای با رویکرد ایجابی آن هم در شبکه رادیویی جوان که اکثر مخاطبان آن در حدود سنی جوان قرار دارند و بیشتر از گروههای دیگر به دیدن فیلم میپردازند یا به سینما میروند یک امر ضروری است.
اخبار فرهنگ و هنر- انتخاب نام این برنامه نیز اظهارداشت: مخاطب در میانه سینما و جامعه ایستاده است. وقتی پایش بیرون سینما است، عضوی از مردم با همان مختصات یک شهروند و با همه تفاوتهای فردیاش است اما وقتی پایش را داخل سینما میگذارد، مخاطب سینما میشود که هویت جمعی- فرهنگی و سینمایی پیدا میکند به همین دلیل عنوان «سینما هویت» را برای نام برنامه برگزیدیم.هنر از اندیشه و فرهنگ سرچشمه میگیرد. در واقع فرهنگ کمک میکند که هنرمند بتواند با توجه به تجربه زیستی خود و اندیشه مختص خویش خلاقیتش را به کار گیرد و اثری را خلق کند.
شهبندی افزود: هنر و فرهنگ دو مقولهای هستند که در کنار هم هویت ملی یک جامعه را شکل میدهند. سینما هنر هفتم است شاید هیچ کدام از رشتههای دیگر هنری به اندازه سینما با عامه مردم یک کشور و جهان در ارتباط نباشد، بنابراین سینما بسیار میتواند هویت یک ملت را بسازد و یا آن را از او بگیرد.
وی درباره اهداف تولید این برنامه توضیح داد: من و همکارانم با کمک شبکه، تلاش میکنیم که در هر برنامه، علاوه بر پرداختن به موضوعات مختلف از قبیل سینمای روشنفکری، سینمای ملی، کهن الگوها در سینما، ردپای فلسفه در سینما، سینمای کودک و بسیاری موضوعات دیگر به وضع سینمای ایران و مقایسه آن موضوعات با فیلمهای موجود در جهان، به تحلیل و بررسی مسایل مختلف بپردازیم و جدا از هدف آگاهی بخشی درباره این مسایل بتوانیم حتی در حد یک تلنگر کوچک ذهنی زاویه نگاه تازهای به مقوله موضوع و محتوا در سینمای ملیمان بدهیم که البته خیلی ایده آل گرایانه است.
تهیهکننده «سینما هویت» در ادامه به بخشهای مختلف برنامه اشاره و گفت: بخش اصلی برنامه گفت وگویی است که میان سیدمحمد حسینی و مهمان برنامه شکل میگیرد. بخشهای متنوع دیگری نیز برای برنامه در نظر گرفته شده مانند بخش کلوز آپ که گاهی معرفی یک فیلمساز جوان و یا معرفی کتاب در حوزه سینما است. یکی دیگر از بخشهای ثابت برنامه بخش معرفی موسیقی متن است که در این بخش به معرفی و بررسی موسیقیهای ماندگار فیلمها در تاریخ سینما پرداخته میشود.
شهبندی در پاسخ به این پرسش که برای نگه داشتن مخاطب پای برنامه چه تمهیداتی اندیشیده شده است، عنوان کرد: سعی کردهایم تا به موضوعات تازه و به روز بپردازیم یعنی موضوعاتی که برای مخاطب جوان جذاب باشد. در واقع موضوعاتی که یا اصلا به آن پرداخته نشده و یا خیلی کم درباره آن صحبت شده است به عنوان مثال موضوعاتی مانند تاثیر متقابل گیم و سینما، موجودات ماورایی در سینما، تاثیر فناوری اطلاعات در سینما و…
وی در پایان گفت:امیدوارم که بازنشر برخی از برنامهها که در فضای مجازی و توسط مخاطبان صورت گرفته است، نشانهای از رضایت مخاطب از برنامه باشد. همچنین من و همکارانم مشتاقانه منتظر شنیدن انتقادها، نظرها و یا حتی موضوعات پیشنهادی که مردم به شنیدن آن علاقهمندند، هستیم.
«سینما هویت» کاری از گروه اندیشه شبکه رادیویی جوان به تهیهکنندگی سمانه شهبندی و اجرای حسن خلقت دوست، کارشناسی سیدمحمد حسینی و نویسندگی احسان حجتی، جمعه ها ساعت ۱۵ روی آنتن می رود.
سیدمحمد حسینی مجری کارشناس این برنامه نیز مدیر متن حوزه هنری، نویسنده و منتقد سینماست.