فیلم سینمایی «تومان» ساخته مرتضی فرشباف در سانس پایانی آثار داستانی در روز دوم جشنواره فجر در پردیس ملت کاخ رسانه ها اکران شد. این اثر با نظرات متفاوتی رو به رو بود و البته بسیاری انتقادات فراوانی به فیلم داشتند.
اخبار فرهنگ و هنر - فرشباف، درباره انتقادات اهالی رسانه نسبت به فیلم بیان کرد: وقتی طرفداران فیلم دو قطبی می شوند، یعنی همه چیز طبیعی است. فیلم روال آشنای سینمای ایران را طی نمی کند. به همین دلیل، مخاطب,فیلم را به عنوان فکر و ایده ای تازه، راحت در آغوش میگیرد.
فرشباف ادامه داد: معتقدم فیلمم می تواند بسیار خوب مخاطب عام داشته باشد. کسی که در خانه بیننده فیلم های هالیوودی است، به خوبی با این اثر ارتباط برقرار می کند. حرفه ای های سینما نمیگذارند، راهی تازه آغاز شود; مشکل سینمای ما سانسور نیست.
وی درباره انتقاداتی که نسبت به فرم فیلم میشود، گفت: برخی فکر می کنند حرکت دوربین مزاحم قصه است؛ فکر می کنند این حرکات جلوی تمرکز روی محتوا را میگیرد و مزاحم است. این اتفاقات می تواند طوری در هم تنیده شوند که هیچ کدام بر دیگری اولویت نداشته باشد. محتوا می تواند در حرکت دوربین یا نوع نزدیک شدن به آن آدم باشد. متاسفانه ما در سینما، ابتدا قصه پیدا می کنیم و برایش کاراکتر می سازیم. در صورتی که باید با کاراکتر ها به قصه برسیم. راه نزدیک شدن به کاراکترها، کار با دوربین و میزانسن است و باید از مدیوم شات بیرون بیاییم.
این کارگردان سینما گفت: اسم فیلم ابتدا عنوان دیگری بود، اما فکر کردم « تومان » عنوان بهتری است؛ چراکه پول، شخصیت منفی پنهان فیلم است که باعث می شود، شخصیت اصلی، آدم های اطراف خود را از دست بدهد. این عنوان تمرکز بیشتری در مخاطب ایجاد میکند.