واردات 5.5 میلیون دلاری آلات موسیقی در سال 96

65 تا 70 درصد آلات موسیقی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد وارداتی است و اکثر این کالاها نیز از چین وارد یا مونتاژ می‌شود؛ تعرفه‌ واردات آلات موسیقی نیز بین 20 تا 25 درصد است. سال گذشته مجموعا رقمی معادل پنج و نیم میلیارد دلار آلات و ادوات موسیقی وارد کشور شده است: 

-پیانو و سایر آلات سیمی یا زهی شستی‌دار

ارزش ریالی: 3 میلیارد و 417 میلیون تومان

ارزش دلاری: یک میلیون و 53 هزار و 26 دلار

-آلات موسیقی بادی و بادی-برنجی

ارزش ریالی: 51 میلیون و 286 هزار تومان

ارزش دلاری: 15 هزار و 805 دلار

-آلات موسیقی که درآنها صدا توسط وسایل برقی تولید شده یا باید تقویت شود

ارزش ریالی: 2 میلیارد و 78 میلیون

ارزش دلاری: 640 هزار و 137 دلار

-جعبه موزیک، ارگ مکانیکی و ...

ارزش ریالی: 96 میلیون و 927 هزار تومان

ارزش دلاری: 29 هزار و 846 دلار

-اجزا و قطعات و متفرعات برای آلات موسیقی

ارزش ریالی: 3 میلیارد و 384 میلیون و 652 هزار تومان

ارزش دلاری: یک میلیون و 43 هزار و 248 دلار

اما براساس ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رییس سازمان توسعه تجارت ایران در تاریخ سی ام خرداد ماه، 1339 ردیف تعرفه گمرکی بنابر تایید ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در گروه چهارم کالا و به عنوان کالاهای لوکس و غیر ضروری و به عبارتی ممنوعه وارداتی قرار گرفتند.

ادوات و ملزومات موسیقی نیز در این فهرست ممنوعه قرار گرفتند و از این پس امکان واردات این کالاها وجود نخواهد داشت. اما همچنین این بازار مانند بسیاری از بازارها متاثر از پدیده قاچاق است؛ به گونه‌ای که بسیاری از فروشندگان ساز مدعی هستند که بعضی از انواع آلات موسیقی وارداتی، توسط تورهای گردشگری و مسافرتی از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

بر اساس اعلام فدراسیون واردات ایران، ادوات موسیقی چهار روز است که در لیست ممنوعه کالاهای وارداتی قرار گرفته و باید منتظر ماند و دید تا واکنش بازار موسیقی و عرضه‌کنندگان سازها، به این تصمیم چه خواهد بود اما آنچه مسلم است کمبود عرضه سازهایی مانند پیانو و عدم ورود آن و همین‌طور نبود جایگزین داخلی مناسب، منجر به اقزایش قیمت چشمگیر آنها خواهد شد.