آیین پایانی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر امروز ۱۴ اسفندماه،با حضور سیدعباس صالحی وزیر و سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شدو برگزیدگان در رشته های مختلف کیف، کفش، طراحی پارچه و لباس، زیورآلات و... معرفی شدند.
در این مراسم سید عباس صالحی گفت: لباس علاوه بر اینکه مناسب و نسبتی با پوشش به عنوان یک نیاز انسانی دارد با زیبایی به عنوان نیاز روحی و روانی و هویت جامعه مرتبط است. دومین اجزای هویتی جامعه اجزای بصری است که بیش از هر چیزی در هویت و بی هویت سازی مؤثر هستند.
وی ادامه داد: در بین اجزای بصری و هویتی معماری و پوشاک دو عنصر اصلی هستند که نمایه هویت یک جامعه هستند. اگر می خواهیم با یک نگاه جامعه را هویت شناسی کنیم معماری یا لباس های یک شهر را ببینیم تا متوجه شویم چه مقدار اجزای هویتی جامعه پایدار یا گسسته هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: لباس هر جامعه از جمله جامعه ما باید با این نگاه تشخیص داده شود که چه مقدار با تاریخ، فرهنگ، هنر و زیبایی شناسی تناسب دارد یا نه؟ همچنین لباس با اقتصاد یک کشور پیوست قابل توجهی دارد.
صالحی با بیان اینکه جامعه غذا و پوشاکش را که دو عنصر حیاتی است از بیرون تهیه کند جامعه وابسته ای است، گفت: جامعه ای مستقل است که این دو عنصر را از درون کشور خود تامین کند. برای کشوری مثل ما که بخش قابل توجهی از پوشاک ما از بیرون تهیه شود، شایسته نیست. بنابراین لباس با نگاه هویتی اقتصاد ملی و درون زا و به تعبیر رهبری اقتصاد مقاومتی از جهت عمومی اهمیت قابل توجهی دارد.
وی اضافه کرد: مد به مدهای هنجارگرا و هنجارستیز تقسیم می شود. هنجارگرا به تنوع می اندیشد و هنجارهای اجتماعی را در هم نمی شکند و در مرزهای اخلاق و عرف عمل می کند. این مد ملزوم زندگی بشری است. طبعا، مد مسیری از آفرینش، ارائه، عمومی سازی را طی می کند تا به مصرف انبوه برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مد و لباس با هویت ما ارتباط دارد. هویت ایرانی-اسلامی ما باید به گونه ای باشد تا در مدگرایی و لباس معنا و مفهوم خود را پیدا کند. وقتی از هویت صحبت می کنیم منظور این نیست عرف تاریخی را هویت به حساب بیاوریم. هویت ما جغرافیای منبسطی است که در تاریخ ها، رسم و رسوم ها و قومیت ها می گنجد اما با هویت نه شلخته و بهم ریخته.
صالحی با بیان اینکه باید خلافیت را در این حوزه جدی گرفت، افزود: باید بیش از هر حوزه دیگری به ایده ها و مفاهیم خلاقانه توجه کرد. به نظر می آید اتفاقاتی مثل این جشنواره توجهی به این کانون است تا مبدأ ابتکارات ایده گرانه را کشف و مورد حمایت قرار دهیم. دولت نمی تواند أین اتفاقات را سامان دهد. تصدی دولتی از همان ابتدا ناکام است. جریان مد و لباس اجتماعی است و کاری که دولت ها می توانند انجام دهند تسهیل گرایی است.
صالحی اظهار کرد: مسیر مد و لباس را باید در فضای اجتماعی در جریان دید. حرکتی که در فضای اجتماعی در حوزه مد و لباس ملی اتفاق افتاده زمانی می تواند شتاب را بیشتر کند که پشت آینه های شفاف قرار بگیرد و فضائی آن دور از شائبه باشد.
در ادامه مراسم حمید قبادی گفت: ما با رشد بی سابقه ای در هفتمین دوره از جشنواره مد و لباس فجر روبه رو بودیم تا آنجا که به نظر می رسد باید یک بازنگری جدی در نحوه انتخاب و داوری آثار داشته باشیم.هفتمین دوره از جشنواره در سه مکان یعنی تالار وحدت، برج میلاد و سالن حجاب برگزار شد و این پراکندگی، عوارض جدی را پدید آورد از این رو باید به تمرکز جشنواره دز یک مکان و فضای خاص توجه کرد.
قبادی اظهارکرد: امسال نمایندگانی از کشورهای مختلف در ایران حضور پیدا کردند. همچنبن تفاهمنامه ای میان ایران و عراق بسته شده تا طراحان ما به آموزش طراحی به عراقی ها بپردازند و این پیشرعت خوبی برای ایرانیان است.
رئیس هفتمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: در این دوره بیش از ۸۰ نشست برگزار شد و بیشتر از ۱۵۰ هزار هنرآموز در آن شرکت کردند.
قبادی به جشنواره مد تهران اشاره و بیان کرد: امسال، برای نخستین بار جشنواره مد تهران را با الهام از نمادهای به کار رفته در کاخ گلستان برگزار کردیم. قرار است این جشنواره سالی دوبار برگزار شود که قطعا می تواند به روند مدسازی کمک کند.
در این مراسم و در بخش رسانه خبرگزاری ایسنا، روزنامه هفت صبح، رادیو اقتصاد و شبکه تلویزیونی ایران کالا به عنوان رسانه های برتر معرفی شدند.محسن پیشدادی در بخش پوستر، زهرا نصیری در بخش پایان نامه کارشناسی، پایان نامه کارشناسی ارشد برتر و کاربردی به سمانه سادات صنعتی و پایان نامه کارشناسی ارشد به زینت ناظری قادی کلاهی لوح تقدیر و تندیس و جایزه را به خود اختصاص دادند.
برگزیدگان مقاله برتر، اریکا ابراهیمی و ناصر آزاد بودند. آتنا فتحی برگزیده طرح پژوهش برتر؛ شیوا قربانی برگزیده زیورآلات، شهرزاد گیوی بخش طراحی زیورآلات و بتول مطبی برگزیده مدل سازی زیورآلات یارانه ای شدند.انیس ایمری در بخش طراحی پارچه، مجید رخشان طراحی کفش و شهین نظری در بخش کیف از جمله برگزیدگان بودند.
محبوبه علی بلندی برگزیده بخش بین الملل، کیانوش غفاری، افسانه پناهی و هما شهبازی برگزیدگان در بخش طراحی مانتو بودند.
از فاطمه صادقی پور در بخش مسابقه زنده طراحی بالاپوش مردانه تقدیر شد و سارا دوستی و فرزانه قلیخانی برگزیدگان مسابقه زنده طراحی حجاب و عفاف بودند.
حمید عظیمی فمی تفرشی در بخش لباس مجلسی آقایان، سید موسی مرادی در لباس اجتماع آقایان، مریم باستی در لباس اجتماع بانوان، آرزو نجفی در مانتو مجلسی، غزاله بهمنی در مانتو کاربردی، شبنم محمدی در پوشش سر، فرشته مفاخر در لباس مشاغل و فریبا شه بخش در بخش چادر برگزیدگان هفتمین جشنواره مد و لباس فجر بودند.