«لالا لند» با نامزدی در چهارده رشته در مراسم اسکار به رکورد «تایتانیک» و «همه چیز درباره ایو» رسید، این در حالی است که اصغر فرهادی نیز با دوباره نامزد شدن در این مراسم رکوردری تازه در تاریخ سینمای ایران ثبت کرد.
اصغر فرهادی بار دیگر به جمع نامزدهای نهایی جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان اسکار راه یافت. او نخستین کارگردان ایرانی است که دو بار نامزد این جایزه میشود.
حنیفر هادسن، بری لارسن، امانوئل لوبزکی، جیسون ریتمن و کن واتانابه به همراه رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینما، فهرست نامزدهای اسکار ۲۰۱۷ را عصر سه شنبه پنجم بهمن ماه اعلام کردند.
فیلم «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی برای رسیدن به اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان با فیلمهای «تونی اردمان» به کارگردانی مارن آده از آلمان، «تانا» به کارگردانی مارتین باتلر و بنتلی دین از استرالیا، «زیر شن» به کارگردانی مارتین زاندولیت از دانمارک و«مردی به نام اووه» به کارگردانی هانس هولم از سوئد رقابت خواهد کرد.
اصغر فرهادی سال ۲۰۱۲ با فیلم «جدایی نادر از سیمین» جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را از آن خود کرد. به غیر از اصغر فرهادی تنها یک بار مجید مجیدی با فیلم «بچههای آسمان» به جمع نامزدهای نهایی اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان راه یافته است. شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمی و فرید سجادیحسینی در «فروشنده» بازی میکنند. اصغر فرهادی کارگردان، نویسنده و یکی از تهیهکنندگان فیلم است. این فیلم نخستین بار در شصتونهمین دوره جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد را به ترتیب برای اصغر فرهادی و شهاب حسینی به ارمغان آورد. «فروشنده» یکی از پنج نامزد نهایی جایزه گلدن گلوب و برنده جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان هیئت ملی نقد فیلم است.
هشتادونهمین دوره جوایز سینمای اسکار هشتم اسفند (۲۶ فوریه) با اجرای جیمی کیمر در دالبی تئاتر هالیوود در لسآنجلس برگزار خواهد شد.
سایز نامزدهای هشتادونهمین دوره جوایز اسکار عبارتند از:
بهترین فیلم: «ورود»، «حصارها»، «هکسا ریج»، «حتی اگر سنگ ببارد»، «چهرههای پنهان»، «لالا لند»، «شیر»، «منچستر کنار دریا» و «مهتاب»
بهترین کارگردان: دنیس ویلنو برای «ورود»، مل گیبسون برای «هکسا ریج»، دیمین شزل برای «لالا لند»، کنت لونرگان برای «منچستر کنار دریا» و بری جنکینز برای «مهتاب»
بهترین بازیگر مرد: کیسی افلک در «منچستر کنار دریا»، اندرو گارفیلد در «هکسا ریج»، رایان گاسلینگ در «لالا لند»، ویگو مورتنسون در «کاپیتان فانتاستیک» و دنزل واشنگتن در «حصارها»
بهترین بازیگر زن: ایزابل هوپر در «او»، روت نگا در «لاوینگ»، اما استون در «لالا لند»، ناتالی پورتمن در «جکی» و مریل استریپ در «فلورانس فاستر جنکینز»
بهترین بازیگر مرد نقش مکمل: ماهرشالا علی در «مهتاب»، جف بریجز در «حتی اگر سنگ ببارد»، لوکاس هجز در «منچستر کنار دریا»، دیو پتل در «شیر» و مایکل شانون در «حیوانات شبزی»
بهترین بازیگر زن نقش مکمل: وایولا دیویس در «حصارها»، نایومی هریس در «مهتاب»، نیکول کیدمن در «شیر»، اوکتاویا اسپنسر در «چهرههای پنهان» و میشل ویلیامز در «منچستر کنار دریا»
بهترین فیلمنامه غیراقتباسی: تیلور شریدان برای «حتی اگر سنگ ببارد»، دیمین شزل برای «لالا لند»، یورگوس لانتیموس و افتیمیس فلیپو برای «لابستر»، کنت لونرگان برای «منچستر کنار دریا» و مایک میلز برای «زنان قرن بیستمی»
بهترین فیلمنامه غیراقتباسی: اریک هایسرر برای «ورود»، آگوست ویلسون برای «حصارها»، آلیسون شرودر و تئودور ملفی برای «چهرههای پنهان»، لوک دیویس برای «شیر» و بری جنکینز و تارل آلوین مکرینی برای «مهتاب»
بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان: «زیر شن» از دانمارک، «مردی به نام اووه» از سوئد، «فروشنده» از ایران، «تانا» از استرالیا و «تونی اردمان» از آلمان
بهترین انیمیشن بلند: «کوبو و دو تار»، «موآنا»، «زندگی من به عنوان یک کدو»، «لاکپشت قرمز» و «زوتوپیا»
بهترین فیلمبرداری: «ورود»، «لالا لند»، «شیر»، «مهتاب» و «سکوت»
بهترین مستند کوتاه: «۴.۱ مایل»، «Extremis»، «ویولن جو»، «سرزمین مادری من واتانی» و «کلاه سفیدها»
بهترین مستند بلند: «آتش در دریا»، «من کاکا سیاه تو نیستم»، «زندگی، انیمیشنی»، «او.جی: ساخت آمریکا» و «سیزدهم»
بهترین طراحی لباس: جوانا جانستون برای «متفقین»، کالین اتوود برای «جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها»، کانسولاتا بویل برای «فلورنس فاستر جنکینز»، مادلین فونتین برای «جکی» و مری زوفرس برای «لالا لند»
بهترین موسیقی متن: میکاچو برای «جکی»، جاستین هورویتز برای «لالا لند»، داستین اوهالوران و هاوشکا برای «شیر»، نیکلاس بریتل برای «مهتاب» و توماس نیومن برای «مسافران»
بهترین ترانه: «مصاحبه» در «لالا لند»، «نمیتوانم جلوی احساسم را بگیرم» در «ترولها»، «شهر ستارهها» در «لالالند»، «صندلی خالی» در «جیم: داستان جیمز فلوی» و «چقدر دور میروم» در «موآنا»
بهترین تدوین صدا: «ورود»، «دیپواتر هورایزن»، «هکسا ریج»، «لالا لند» و «سالی»
بهترین میکس صدا: «ورود»، «هکسا ریج»، «لالا لند»، «روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان» و «سیزدهم»
بهترین طراحی صحنه: «ورود»، «جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها»، «درود بر سزار»، «لالا لند» و «مسافران»
بهترین انیمیشن کوتاه: «پیر سیدر و سیگارها»، «وایشای نابینا»، «زمان قرضی»، «مروارید» و «پایپر»
بهترین تدوین: جو واکر برای «ورود»، جان گیلبرت برای «هکسا ریج»، جیک رابرتس برای «حتی اگر سنگ ببارد»، تام کراس برای «لالا لند» و جوی مکمیلون و نت سندرز برای «مهتاب»
بهترین جلوههای ویژه تصویری: «دیپواتر هورایزون»، «دکتر استرنج»، «کتاب جنگل»، «کوبو و دوتار» و «روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان»
بهترین چهرهپردازی: «مردی به نام اووه»، «پیشتازان فضا: ماوراء»، «جوخه انتحار»
بهترین فیلم کوتاه: «دشمنان درون»، «زن و ت ژ و»، «شبهای آرام»، «آواز» و «تایمکد»