آیین پایانی نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی با حضور علی مرادخانی معاون هنری ارشاد، فرزاد طالبی مدیر دفتر موسیقی ارشاد، محمد اصفهانی، محمدعلی کریمخانی، حسام الدین سراج، آریا عظیمی‌نژاد، علیرضا تابش و حمیدرضا نوربخش مدیر خانه موسیقی در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه بعد از پخش سرود ملی کشور و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، کلیپی از چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به نمایش درآمد.

علیرضا شریفی مدیرعامل برج میلاد طی سخنانی عنوان کرد: آواها و نواهای موسیقی اصیل ایرانی همواره خوش درخشیده و آنگاه که رضوی شده‌اند سراسر حلاوت و اسباب رضایت. هر هنرمند صاحب ذوقی که زلفش را با پنجره این آستان گره زده، فرشچیان باشد یا کریمخانی یا محمد اصفهانی و یا هر عزیز صاحب ذوق و نفس دیگری در تاریخ هنر ایران و جهان ماندگار شده است.

وی تصریح کرد: خدای مهربان را سپاس می‌گوییم که به ایرانیان لیاقت میزبانی حضرت شمس الشموس را داد و حالا ما مهمان سفره رحمت و کرامت آن حضرت شده‌ایم.

شریفی افزود: از اینکه عطر حلاوت رضوی را به برج میلاد تهران هدیه کردید کمال تقدیر و تشکر را دارم و از همکاری همه مسئولان به ویژه آقایان مرادخانی و ضرغامی سپاسگذارم.

بعد از صحبت های شریفی از بهنام بیگی هنرمند شهرستان آباده استان فارس دعوت شد تا به روی سن بیاید و همزمان فیلمی مربوط به بیست سال قبل از سرود «رضا،رضا» به نمایش درآمد که در آن بیگی مسئولیت رهبری گروه سرود را به عهده داشت.

در این مراسم علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از محمد اصفهانی خواننده سریال «ولایت عشق» و بهنام بیگی آهنگساز قطعه «رضا رضا» تجلیل کرد.

محمد اصفهانی بعد از دریافت لوح تقدیر بیان کرد: از بچگی رفتن در حرم حضرت رضا (ع) برای من با خاطره خواندن همراه بوده است؛ پدر من صدای خیلی خوبی داشت ولی نمی‌خواند و همیشه می‌گفت که من پزشک هستم و کار من خواندن نیست. تنهای جایی که بتوانم صدای او را بشنوم، حرم امام رضا (ع) بود که او زیارتنامه را می‌خواند.

وی خاطر نشان کرد: همین طور که آرام آرام صدای پدر بالا می‌رفت تعداد زیادی از زائران دست به سینه رو به حرم جمع می‌شدند و این نوستالژی از زمان کودکی تاکنون با من همراه است؛ هرگاه صدای خوشی می‌شنوم یادی هم از پدرم می‌کنم.

سپس اصفهانی چند بیت از قطعه «ولایت عشق» را به صورت زنده برای حاضران خواند.

 

علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در این مراسم گفت: خیلی خوشبختم که در آستانه ولادت با سعادت حضرت رضا (ع) جشنواره‌ای را برگزار می‌کنیم که به یاد و نام آن حضرت است؛ از مسئولان، هنرمندان و استادان عزیز تشکر می‌کنم که لطف کردند و این جشنواره را به نحو خوب و شایسته برگزارکردند. همچنین از شهرداری محترم تهران که در زمینه‌های مختلف یار و یاور ما بودند، سپاسگذارم.

وی افزود: ظرفیت عظیمی در حوزه موسیقی وجود دارد؛ با توجه به اینکه ما در حوزه موسیقی به عنوان یک هنر هویتی خودمان، کارهای خیلی زیادی باید انجام دهیم، این انتظار می‌رود که جشنواره آواها و نواهای رضوی بتواند جایگزینی برای کارهایی باشد که ما در طول سال‌ها انجام دادیم ولی شاید کمتر به دنبال نتایجش بودیم.

وی ادامه داد: ما جشنواره های زیادی را در زمینه‌های مختلف داشتیم اما من امیدوارم که این جشنواره یک جمع بندی از این جشنواره‌ها باشد و در آینده بتواند در یک سطح اساسی و حتی فراتر از مرزهای خودمان حرکت بکند.

مرادخانی در بخش پایانی صحبت هایش اظهار داشت: امیدوارم این جشنواره فرصتی باشد که ما بتوانیم مباحثی را که در اطرافمان هست به درون خودمان بیاوریم و روی آنها کار کنیم؛ ان شالله که این ثروت و گنجینه غنی که در این حوزه داریم در یک مجموعه آثار بتواند پیاده شود و ما روز به روز شاهد شکوفایی بیشتر در این زمینه شویم که هویت و معرفت کلی خودمان نسبت به آن چیزی که هست بیشتر شود.

در ادامه چند گروه محلی با حضور روی صحنه به اجرای قطعاتی پرداختند و بعد از آن از شهروز حبیبی، محمد علی کریمخانی و آریا عظیمی نژاد تجلیل شد.

کریمخانی در صحبت هایی کوتاه عنوان کرد: من فردا شب خدمت ارباب هستم و همه شما را دعا خواهم کرد.

وی بخشی از تصنیف «قطعه ای از بهشت» را برای حاضران به صورت زنده خواند که با استقبال و تحت تاثیر قرار گرفتن آن ها روبه رو شد به گونه ای که تماشاچیان به احترام او ایستاده و دقایقی این مداح را تشویق کردند.

برزین ضرغامی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران متن پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را برای حاضران خواند که در بخش‌هایی از آن آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پلکِ خورشید به فرمانِ تو برمی‌خیزد / صبح از سمتِ خراسان تو بر‌می‌خیزد

نور هر صبح می‌افتد به درِ خانة تو / بعد، از گوشة چشمانِ تو برمی‌خیزد

تمام کسانی که در سرزمین پاک ایران زیست می کنند خراسان را قبله خود می دانند. همه ایرانیان شیفته حریم امنِ علی‌بن‌موسی‌الرضا هستند.  مگر می‌شود عاشقِ پیامبر اکرم(ص) بود و به فرزندش در خاکِ خراسان عشق نورزید؟ و در تنگناها و مصائب و مشکلات از او مدد نگرفت؟ مگر می‌شود دل به حریمِ حضرتش سپرد و از معارف و فرهنگش بی بهره مان؟

ملت بزرگ ایران افتخار دارد که میزبانِ میهمانی عزیز از تبار اهل‌بیتِ پیامبر است که فرمود: «قُل لا أَسئَلُکُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربى»

دوستی اهل‌بیت(ع) برای ما ایرانیان وظیفة بزرگ دینی و میهمان‌نوازی، آیینِ دیرینة ایرانیان است. عشق و ارادتِ ما ایرانیان به ثامن الحجج علیه آلاف التحیه و السلام ، عشق و ارادتی پایان ناپذیر است که نمونة آن را در برگزاری جشنواره امام رضا(ع) می بینیم. در طول سیزده دورة گذشته هر سال بر جمع عاشقانِ آن امام همام و گسترة جغرافیاییِ جشنواره افزوده شده و به بیشتر شهرها و برخی روستاهای کشور رسیده است؛ و امسال به یمنِ نیاتِ پاک و خالصانه شما و تبرّک عنوانِ دورة چهاردهم، این جشنواره گستره تر و مسئولیت دست‌اندرکارانِ برگزاری آن در گوشه و کنار کشور سنگین‌تر شده است.

این روزها آیین‌های مربوط به برنامه‌های موضوعی جشنواره امام رضا(ع) در سراسر کشور در حال برگزاری است و همة خادمان فرهنگ رضوی تا رسیدن روز موعود و میلاد فرخنده آن حضرت لحظه‌شماری می‌کنند. 

شما دست‌اندر‌کارِ برگزاری این جشنواره، شایستگی آن را داشته اید که در شهر و دیار خویش به افتخار خدمتگزاری حضرت ثامن الحجج نائل شده و در دایره بزرگ خادمان فرهنگ رضوی قرار گرفته اید.

فرهنگ رضوی در این سال ها به همت و ارادت شما نشر و نمو یافته و معارف اهل‌بیت(ع) در خانة دل‌ها بارور شده است. به همه شما عزیزان تبریک می‌گویم و برایتان در این مسیر نورانی عزت و سربلندی آرزومندم.

لازم می دانم از همراهی و دلسوزی مدیران اجرایی آن استان، به ویژه نمایندة محترم ولی‌فقیه در استان، استاندار محترم، نمایندگان محترم مجلس و اصحاب اندیشه و فرهنگ و هنر که پشتوانه این حرکت فرهنگی بوده‌اند صمیمانه تشکر و سپاسگزاری نموده مزید توفیق همگان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

علی جنتی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی