حسین نوشآبادی (سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) درباره انتشار دوباره هفتهنامه یالثارات باوجود آنکه لغو مجوز شده است، گفت: نشریه یالثارات پیش از این لغو مجوز شده بود و از لیست نشریات مجوزدار وزارت ارشاد خارج شده بود. هفته گذشته بهدنبال مقالهای که درباره سینماگران و هنرمندان در این هفتهنامه منتشر شد، دوباره پرونده تخلف به دادسرا ارسال شد.
وی ادامه داد: بعداز آنکه مجوز این نشریه لغو شد مسولان هفتهنامه یالثارات به دادگاه مراجعه کردند و از مسولان قضایی حکم انتشار موقت گرفتند و امروز نیز براساس حکم قضایی منتشر شده است ولی از نظر ما این نشریه لغو مجوز شده است.
نوشآبادی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارشاد قرار است اقدام جدیدی انجام بدهد یا خیر، گفت: هرگونه اقدام جدید درباره این نشریه به شیوه برخورد قوه قضاییه و دادسرای فرهنگ و رسانه با آن بازمیگردد زیرا مقامات قضایی حکم بازگشت و اجازه انتشار موقت دادهاند و باتوجه به تخلف دوباره این نشریه؛ باید دادگاه به آن رسیدگی کند. امروز تخلف این نشریه یک تخلف کیفری است و باید قوه قضاییه با آن برخورد کند.
نوشآبادی درباره راهکار وزارت ارشاد برای جلوگیری از توزیع نشریه یالثارات گفت: از نظر ما انتشار و توزیع این نشریه قانونی نیست اما تشکلهای توزیع کننده تشکلهای رسمی نیستند.
وی با اشاره به اینکه مسئله نشریه یالثارات یک مشکل حقوقی که باید به صورت کلان حل شود، افزود: یکی از مشکلات ما امروز نا هماهنگی بین هیات نظارت بر مطبوعات و قوه قضاییه است. البته نماینده قوه قضاییه در هیات نظارت حضور دارد و زمانی که حکم لغو مجوز نشریه یالثارات صادر شد، نماینده قوه قضاییه هم در جلسه حضور داشت.
نوشآبادی افزود: این مسئله باید به صورت کلان حل شود که آیا وقتی یک نهاد فراقوهای مثل هیات نظارت بر مطبوعات که اعتبار حاکمیتی و ملی دارد اگر حکمی داد، نهاد دیگر میتواند آن را لغو کند. این بحث باید از نظر حقوقی حل شود زیرا همانطور که تا زمانی که ارشاد مجوزی به نشریهای نداده است آن نشریه نمیتواند منتشر شود طبیعی است که وقتی مجوز یک نشریه نیز توسط هیات نظارت بر مطبوعات لغو میشود نباید منتشر شود و انتشار آن غیرقانونی است. البته قوه قضاییه خودش را نهاد ناظر بر اجرای قانون میداند و این حق را برای خودش قائل است که حکم دیگری بدهد و براساس این حق حکم انتشار موقت به نشریه یالثارات داده است.