سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران

به گزارش افکار نیوز، ‌پنجمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران با حضور ۳۳ هنرمند ایرانی و خارجی در پارک نوروز بوستان آب و آتش برپاست.

این سمپوزیوم در دو بخش اصلی و دانشجویی به صورت غیررقابتی برگزار می‌شود و سمانه ریحانی یکی از هنرمندان ایرانی است که در بخش اصلی حضور دارد.



ریحانی درباره اثری که برای این سمپوزیوم می‌سازد توضیح داد: اثری فرمی است که برگرفته از موسیقی جاز است. این اثر همه بخش‌هایش به هم مرتبط است و سعی کردم که هارمونی لازم را داشته باشد اما اثر نهایی در حین کار به وجود آمده است درست مثل موسیقی جاز که فی‌البداهه است و گاهی از ریتم خارج شده و دوباره به ریتم بازمی‌گردد این اثر نیز کاملاً فی البداهه در طول کار ساخته شده است.

ریحانی تاکنون سه بار در سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی تهران حضور داشته است که بار اول در سومین سمپوزیوم در برج میلاد به عنوان دستیار شرکت داشته و دومین بار در چهارمین سمپوزیوم در باغ موزه قصر در بخش دانشجویی حضور داشته است و امسال در پنجمین سمپوزیوم در بخش اصلی شرکت دارد.

او درباره رشد پله پله در این سمپوزیوم‌ها گفت: بعد از حضور در این سمپوزیوم‌ها بود که تجربه ساخت مجسمه‌های بزرگ را به دست آوردم و به دنبال آن تابستان سال گذشته نیز به سوئد رفتم و در یک ورک‌شاپ مجسمه‌سازی شرکت کردم.

این دانشجوی مجسمه‌سازی معتقد است که سمپوزیوم‌ها جایی برای کسب تجربه و یادگیری تکنیک‌های دیگر هنرمندان است.

او درباره حضور هنرمندان خارجی در این سمپوزیوم هم گفت: خارجی‌ها معتقدند که سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران از بهترین سمپوزیوم‌ها در دنیاست به خاطر فضای مناسب و ابزاری که در اختیار هنرمند قرار می‌دهد چرا که در دیگر سمپوزیوم‌های دنیا چنین امکاناتی در اختیار هنرمند نیست.

این مجسمه‌ساز جوان درباره سطح کیفی آثار هنرمندان ایرانی در مقایسه با هنرمندان خارجی هم گفت: هنرمندان خارجی شرکت کننده در سمپوزیوم ایران تجربه دهها بار حضور در سمپوزیوم‌های خارجی را دارند و با وجود آن که ما تنها پنج دوره سمپوزیوم را برگزار کرده‌ایم اما سطح کیفی آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از نظر تکنیک، ‌طرح و ایده یکسان است.

ریحانی همچنین بر جنبه آموزشی این سمپوزیوم‌ها برای دانشجویان مجسمه‌سازی ایران تأکید کرد و گفت: من تجربه مجسمه‌سازی با سنگ را در این سمپوزیوم‌ها یاد گرفتم و در این دوره نیز که با متریال چوب برگزار شده است، برای اولین بار ساخت مجسمه چوبی در ابعاد بزرگ را تجربه می‌کنم و فکر می‌کنم بهترین جا برای کسب تجربه در زمینه مجسمه‌سازی است.

او اضافه کرد: با حضور در این سمپوزیوم‌ها از تجارب دیگر هنرمندان استفاده می‌کنم و تلاش می‌کنم اشتباهات سال قبل را در کارهایم تکرار نکنم.

سمانه ریحانی درباره محل نصب اثر خود گفت: ‌ با توجه به مفهوم این اثر که الهام گرفته از موسیقی جاز است، فکر می‌کنم در فضای فرهنگسراها و یا اماکنی که به آموزش موسیقی می‌پردازند، ‌ محل مناسبی برای نصب این اثر باشد.

به گزارش افکار نیوز، پنجمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران ۲۵ اردیبهشتماه به کار خود خاتمه میدهد.