به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، تصاویر جالب فراصوت در باغ‌وحش شوئنبرون وین به نمایش یک جنین پنج ماهه کامل فیل پرداخته که تنها ۱۰ سانتیمتر است.

برای تولید این جنین، لقاح مصنوعی بر روی یک فیل ماده ۲۶ ساله آفریقایی موسوم به «تونگا» انجام شد.

این در حالیست که کارکنان این باغ‌وحش در حال لحظه‌شماری برای دیدین خود این بچه فیل هستند که تا سال آینده به دنیا نخواهد آمد.

دوره بارداری فیلها ۶۳۰ روزه بوده که دو برابر انسان است، بدین معنی که تونگا تا اوت ۲۰۱۳ فارغ نخواهد شد.

پیش از این فیلها در تلاش برای حفظ گونه‌های در خطر توسط اسپرم تازه یا در یخچال نگهداری شده، باردار شده بودند اما این اولین بار است که از اسپرم منجمد استفاده شده است.

اسپرمهای منجمد قابل انتقال در مسیرهای طولانی‌تر بوده و می‌تواند فیل ماده را در زمان مناسب باروری، باردار کند.

این اسپرم از یک فیل وحشی رام شده آفریقای جنوبی با استفاده از شیوه electroejaculation در پروژ‌ه‌ای موسوم به «عملیات دامبوی منجمد» بدست آمده بود.

انتقال این محموله هشت ماه بطول انجامیده که علت آن عدم تطبیق این اجناس با روند تعیین شده گمرک بود.

این پروژه حاصل تلاش مشترک باغ‌وحش شوئنبرون، موسسه تحقیقات باغ‌وحش و حیات‌وحش لایبنیتس برلین، باغ‌وحش بیووال فرانسه و باغ وحش پیتزبورگ آمریکا بوده است.

هر دو گونه فیل آمریکایی و آسیایی و بخصوص آسیایی به دلیل شکار بی‌رویه برای گوشت و عاج آنها و همچنین تخریب سکونتگاههای این حیوانات در حال نابودی هستند.

در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ فیل در باغوحشها وجود داشته و طبق برآوردها ۱۵ هزار فیل آسیایی برای مصارف صنعت چوب و مععابد به طور شخصی نگهداری میشوند.