شهرک سینمایی دفاع مقدس به همت نیروی مقاومت بسیج در سال ۱۳۷۳ در تهران ساخته شد. این شهرک تحت نظارت بنیاد روایت فتح اداره میشود و در فاصله ۳۰ کیلومتری جاده تهران_قم و در مجاورت پادگان نیروی زمینی سپاه پاسداران قرار دارد. اکثر اتفاقات جنگی که در فیلمهای سینمایی یا سریالها با محوریت جنگ دیده میشود، در این شهرک سینمایی تصویر برداری شده است.
هدف از ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس تهران حمایت از فیلمهای جنگی است که حول محور هشت سال دفاع مقدس ساخته شده تا یادآور هشت سال جنگ تحمیلی رزمندگان اسلام باشد. از این رو اکثر اتفاقات جنگی که در فیلمهای سینمایی یا سریالها با محوریت جنگ دیده میشود، در این شهرک سینمایی تصویر برداری شده است.
امکانات شهرک دفاع مقدس
شهرک سینمایی دفاع مقدس با داشتن امکاناتی از هشت سال دفاع مقدس مانند انواع تانک، تابلو، اسلحه، تل خاک و سیم خاردار فضایی شبیه به مناطق جنگی را ایجاد کرده تا با حضور در آن صحنههای جنگ در ذهن افراد تداعی شود. تاکنون بیش از هزار فیلم در این مکان ساخته شده که آنها به نوعی به جنگ هشت سال دفاع مقدس و دلاوری شهدا و جانبازان ایران مربوط است.
شرایط ورود به شهرک
برای ورود به شهرک سینمایی دفاع مقدس با هماهنگی قبلی میتوان از آنجا بازدید کرد، زیرا از این شهرک محافظت میشود. همچنین شهید آوینی و شهید رنجبر چند سال قبل در یک حادثه در شهرک سینمایی دفاع مقدس به شهادت رسیدند. همچنین در خصوص آب و هوای شهرک سینمایی دفاع مقدس گفته شده است که این مکان مناسب نخلستان نیست و به همین دلیل این شهرک نخلستان ندارد.
بخشهای مختلف شهرک سینمایی دفاع مقدس
شهر سینمایی دفاع مقدس بخشهای متفاوتی از جنگ است. برای مثال خط مقدم با داشتن خاکریزها و سنگرهای متعدد، بیمارستان صحرایی، میادین مین که نشاندهندهی میدانهای مین است، دشت تانک، ایستگاه صلواتی، برجکهای نگهبانی، میدان موانع، پاستگاههای مرزی ایران و عراق، قرارگاه فراماندهی از دیگر بخش های این شهرک است.
فیلم و سریال شهرک دفاع مقدس
فیلمهایی همچون رد خون، اخراجیها ۱ و ۲، معراجیها، تنگه ابوغریب از سریالهای محبوب و معروفی هستند که در طی سالهای اخیر از شهرک سینمایی دفاع مقدس برای ساخت آنها بهره گرفته شده است. همچنین به ساخت فیلمهایی مانند مختار نامه، یوسف پیامبر، پایتخت ۵، کلاه پهلوی و سرزمین کهن که در این شهرک ساخته شده اند میتوان اشاره کرد.