روز گذشته رهبر انقلاب در اولین دیدار با نمایندگان مجلس دهم رونق تولید داخلی را از اولویتهای اصلی در بخش اقتصاد برشمردند و اظهار داشتند:«خجلت و شرمندگی نظام از بیکاری یک جوان، از خجلت و شرمندگی جوان بیکار در خانواده خود، بیشتر است، بنابراین باید برای حل این مشکل، اقدامات جدی انجام شود»
بیکاری و اشتغال از جمله مسائل و موضوع های مهم و اساسی اقتصاد هر جامعه ای محسوب می شود.بیکاری به عنوان ناهنجاری اجتماعی مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد می کند.«بی حوصلگی، بد اخلاقی، انزوا»بخشی از آسیب ها این معضل محسوب می شود که عدم توجه به آن تبعات اجتماعی نیز در بر خواهد داشت. اما افزایش اشتغال یکی از شاخص های توسعه یافتگی در جامعه است. اشتغال به کار یک فرد می تواند علاوه بر اینکه موجبات رشد اقتصادی آن جامعه را فراهم کند از آسیب های اخلاقی اجتماعی جلوگیری و موجبات تشکیل یک خانواده شود.
استان فارس در سال های گذشته به گواه مرکز آمار ایران جزء استان هایی با نرخ بیکاری بالا بوده است. در تابستان سال 92 نرخ بیکاری 14 درصد و در پائیز همان سال 11.3 اعلام شد.بر اساس داده های مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در فارس در سال 93، 12.4 درصد و در سال 94 به 12.1 درصد رسید تا فارس هشتمین استان کشور از لحاظ بیکاری به شمار رود.
متغیر بودن نرخ بیکاری در سه سال اخیر در حالی است که این روزها شاهد تعطیلی کارخانجات و واحدهای تولیدی در گوشه و کنار فارس نیز هستید و اگر این روند ادامه داشته باشد نه تنها نرخ بیکاری کاهش پیدا نمی کند بلکه در آینده نزدیک این نرخ سیر صعودی ناامیدکننده ای به خود خواهد گرفت.
عدم تغییر محسوس در نرخ بیکاری و تعطیلی کارخانه ها در حالی است که اگر پتانسیل های بالافعل این استان بالاقوه شوند و بخش دولتی و خصوصی در اشتغالزایی و رفع موانع تولید هماهنگی بیشتری داشته باشند می توانند سونامی بیکاری را در این استان بشکنند و کسب و کار را در فارس رونق دهند.