به نقل از عصرهامون،هر ساله با شروع فصل تابستان زنگ خطر بیماری تب کریمه کنگو در کشور به صدا در می آید و جان افراد بسیاری قربانی منفعت قاچاقیان دام می شود تا هر سال آمار مبتلایان به این بیماری افزایش یابد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت از ابتدای سال تا کنون 26 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو و 3 مورد مرگ بر اثر ابتلا به این بیماری گزارش شده است که نسبت به سال گذشته که در کل سال 53 مورد بوده است روند رو به رشدی پیدا کرده است.با این حال سهم سیستان و بلوچستان در جمع مبتلایان به این بیماری 8 نفر گزارش شده است.
ابتلاء 26 نفر و مرگ 3 نفر بر اثر تب کریمه کنگو در کشور
هر چند سال گذشته بود که طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سمینار آموزشی عفونتهای ویروسی از ورود 2 کنه هیالوما و آگزودس از طریق دامهای غیر مجاز به سیستان وبلوچستان خبر داده و گفته بود که: این کنه ها قدرت خونخواری بسیاری دارند ودر هربار تخم ریزی بیش از هزار تخم که آلوده به ویروس است به انسان منتقل می کنند.
در تماسی که جهت پیگیری این موضوع با طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشتیم، وی پاسخگوی تلفن همراه خود نبود.
در ادامه پیگیری تماسی با مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان داشتیم، وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه مبتلا به این ویروس و تماس مستقیم با ترشحات و خون و بافت های سازه دام کشتار شده انتقال می یابد، گفت: اگر دام آلوده با پوستی که جراحت دارد در تماس و یا با چشم برخورد کند به انسان منتقل می شود.
قاچاق دام عاملی جهت تشدید بیماری کریمه کنگو
وی با بیان اینکه این ویروس در دام هیچ گونه علایمی ندارد، ادامه داد: حتی یک کارشناس هم نمی تواند از روی دام تشخیص دهد باید از آزمایش های خونی انجام شود که بدانیم دام به این بیماری مبتلا است یاخیر؟
حسینی قاچاق دام را عامل تشدید این بیماری دانست و افزود: ورود دام قاچاق از کشور های اطراف روند ابتلا به این بیماری را در استان افزایش می دهد.
شهروندان از مراکز مجاز گوشت خریداری کنند
مدیر کل دامپزشکی استان با بیان اینکه این ویروس یک هفته در بدن دام باقی می ماند، اظهار داشت: در اقدامات بهداشتی که از قبیل سمپاشی، قرنطینه، کشتار در کشتارگاه های صنعتی و در نهایت نگهداری در دمای 4 درجه بر روی دام های وارداتی انجام می دهیم ویروس تب کریمه از بین می رود اما خرید دام قاچاق و غیر مجاز عاملی بر این بیماری است.
وی در ادامه از شهروندان خواست دام خریداری شده ار از مراکز مجاز خریداری و یا در کشتارگاه صنعتی تحت نظارت ناظر بهداشت و ناظر شرعی انجام دهند.
حسینی در پایان گفت: بیشترین زمان انتقال ابتلا به این بیماری از اواسط اسفند تا اواخر شهریور است.