سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میگو در کشور است که در حال حاضر تولید کنندگان آن با مشکلات متعددی اعم از نبود نقدینگی، بیماری و بهره بالای وام بانکی و غیره دست و پنجه نرم می کنند.
گرچه این مشکلات لطمه بزرگی به صنعت پرورش میگو وارد کرده اما آبزی پروری یکی از اقتصادی ترین زیر بخش های کشاورزی است که می تواند سود خوبی را عاید تولیدکنندگان کند از اینرو توسعه و درآمد زایی این بخش نیازمند برنامه ریزی مدون و حمایت سیستم بانکی است تا مسیر پر پیچ و خم مشکلات را از سر راه این تولید کنندگان بر دارد چرا که در صورت رفع مشکلات؛ پرورش و تولید میگو یکی از مهمترین مشاغلی است که از نظر اشتغال پایدار، محرومیتزدایی و ارزآوری بسیار حائز اهمیت است.
حال تولیدکنندگان میگو وخیم است
مدیر عامل اتحادیه پرورش دهندگان سیستان و بلوچستان در گفتگو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه حال تولیدکنندگان میگو وخیم است، گفت: این روزها تولیدکنندگان میگو با مشکلات متعددی اعم از نبود نقدینگی، بیماری و بهره بالای وام بانکی مواجه هستند که اخیرا انتصاب غیر کارشناسانه مدیر کل شیلات استان لطمه بزرگی به این بخش وارد کرده است.
کیوان رهبران با اشاره به وضعیت تولید میگو در استان افزود: از 1350 استخر آماده پرورش به سبب مشکلاتی همچون سیل و طوفان اخیر بازسازی مزارع موجود تنها 105 هکتار زیر کشت رفتند .
وی با بیان اینکه صنعت پرورش میگو اقتصادی ترین تولید در بخش کشاورزی است، بیان کرد: با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل همواره لازم است که دولت با حمایت از تولید این واحد ها را به چرخه تولید بازگردانند.
این مسئول با اشاره به پیش بینی میزان تولید افزود: میزان تولید میگو درسال جاری غیر قابل پیش بینی است و از این رو لازم است که سیستم بانکی با اعطای تسهیلات و نرخ کم بهره در راستای حمایت از تولید به میدان بیاید.
تحقق اقتصاد مقاومتی بدون حمایت امکان پذیر نیست
رهبران با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی بدون حمایت شکل نمی گیرد، گفت: تولید میگو بسیار ارزآور است اما با کمبود نقدینگی و ادامه این روند اقتصاد مقاومتی در بخش آبزیان شکل نمی گیرد و می توان گفت که با این وجود تنها شعار اقتصاد مقاومتی داده می شود.