از بازخوانی حادثه تروریستی مسجد جامع زاهدان تا شهدایی که مظلومانه پر کشیدند

شامگاه 24 تیرماه سال 1389 مردم سیستان و بلوچستان و اهالی شهر زاهدان شاهد حادثه تروریستی بودند که طی آن 27 تن از هم‌وطنان بی‌گناهمان به شهادت رسیده و 270 نفر مجروح شدند.

در آن شب بعد از اقامه نماز جماعت و مولودی‌خوانی به مناسبت میلاد پر‌برکت امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) در مسجد جامع زاهدان دعای کمیل با حضور محبین اهل‌بیت(ع) برگزار شد. بازماندگان گروهک ریگی با نیت هدف قرار دادن نماز جماعت به خیابان آزادی زاهدان آمده بودند تا شاید با حضور در صحن مسجد جامع، بتوانند حادثه مسجد علی‌ابن ابی‌طالب(ع) را تکرار کنند اما با دیدن گیت بازرسی و امنیت ورودی درب مسجد نتوانستند اقدام کور خود را در زمان برگزاری نماز انجام دهند؛ با این اوصاف به دنبال فرصتی برای ورود به مسجد شدند.

 

در آن شب چه گذشت

صدای انفجار اول کاملا در زاهدان پیچیده شده بود، همین باعث شد از دور و نزدیک خیل عظیمی از جمعیت برای یاری رساندن به حادثه دیدگان مسجد جامع کشیده شوند، با وضعیت موجود عامل تروریستی دوم همچنان به دنبال ورود به مسجد بود تا بتواند اقدام کور خود را درصحن مسجد عملی سازد که شاید بتواند کارنامه ننگین زندگیش را برای اربابانش پرنگتر جلوه دهد، اما حضور مردم و تیم های امنیتی در صحنه باعث شد نتواند وارد مسجد جامع شود که نهایتا در خیابان میان جمعیت با کشیدن ضامن جلیقه انتحاری خویش ر ا منفجر نمود و باعث به شهادت رسیدن ۱مصطفی آبیاری ۲. محمد اکبری ۳. غلامرضا توکلی ۴. مجتبی ثریا محتاط ۵. سجاد حاجیان ۶. محمد حسینی ۷.سید محمد جواد حسینی ۸. محمد رضا خمر ۹. محمد رضا راغی ۱۰. عبدالحمید سرحدی راد ۱۱. محمد سرحدی راد ۱۲. محمد سرگزی ۱۳. عارف شهرکی ۱۴. مرتضی عباس زاده محمودی ۱۵. علی طهرانی مقدم ۱۶. احسان فرازمند ۱۷. احمد رضا قاسمی ۱۸. محمد کیانی ۱۹. رضا میر ۲۰. مصطفی نجار ۲۱. کاظم نجار ۲۲. یاسر نظامی و حدود270 نفر مجروح شد.

 

دقایقی بعد از انفجار

صدای آژیر آمبولانس ها و خودروهای امنیتی جایگزین نوای مولودی دقایق سپری شده شب میلاد حضرت عباس (ع)شده بود، کسی فریاد میزد یا ابوالفضل و دیگری با بغضی شکسته و چهره ای بهت زده تنها به صحنه نگاه میکرد، کودکی به دنبال پدر و زنی به دنبال همسر و برادری به دنبال برادر میگشت.

تاریکی که بر اثر موج انفجار سوی چراغ های ورودی مسجد را برده بود نمیگذاشت پیکر شهدا بخوبی شناسایی شود، البته هر از گاهی نور فلاشهای دوربین عکاسان حاضر قطعه ای را روشن میکرد تا علاوه بر حافظه دوربینهای خبرنگاری در ذهن حاضرین در صحنه همیشگی عمرشان ثبت بماند.

کلیه بیمارستانهای زاهدان به حالت آماده باش در می آیند و بلافاصله تمامی شهدا و مجروحان به بیمارستان‌ها منتقل می شوند و امکانات بهداشتی درمانی به آنان ارائه می شود.

 

 شهدایی که مظلومانه پر کشیدند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه اظهار داشت: به مناسبت ششمین سالگرد شهدای شعبانیه مراسم یادبودی سه شنبه 21 اردیبهشت ماه در مسجد جامع این شهرستان برگزار می شود.

عباس پالاش با اشاره به جایگاه و نقش ارزشمند شهدا در پویایی و بالندگی نظام اسلامی گفت: باید برای پاسداشت شهدا و تبیین ارزش‌های اسلامی گام‌های موثری برداشت، به خصوص شهدای شعبانیه که مظلومانه پر کشیدند.

وی با تاکید بر دفاع از آرمان ها و ارزش های شهدا از سوی جوانان افزود: گسترش آرمان ها و ارزش های شهدا در جامعه، کشور را از تهاجم فرهنگی دشمنان محفوظ نگه می دارد و در شرایط جنگ نرم توسعه فرهنگ شهید و شهادت امری ضروری است.