ائتلاف بینالمللی ضد داعش به سرکردگی آمریکا امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد) بالاخره با ابراز بیزاری از جنایت ترور سرداران شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، سکوت پنج ماهه را شکست و اعلام کرد که در این پرونده نقشی نداشته است.
اخبار سیاسی-سخنگوی ائتلاف بین المللی در اظهاراتی که در رسانه های عراق منتشر شده گفته است: نیروهای این ائتلاف نقشی در ترور (سرداران شهید) قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس و ابومهدی المهندس فرمانده نیروهای الحشد الشعبی نداشته اند.
«مایلز کاگینز» اضافه کرده، ائتلاف بین المللی هیچ نقشی در ترور این فرماندهان نداشته و حتی از نزدیک با فرماندهان امنیتی عراق همکاری دارد و دو طرف درک بالایی از همدیگر دارند.
این فرمانده آمریکایی همچنین ادعا کرده است، ائتلاف بین المللی در جریان عملیات های نظامی در عراق، مشارکت جدی با نیروهای الحشد الشعبی دارد.
وی همچنین مدعی شده که این ائتلاف، هیچ نیتی برای جنگ با کشورهای همسایه ندارد و حضور آنها در خاک عراق فقط برای مبارزه با گروه تروریستی داعش است.
در حالی این فرمانده نظامی آمریکایی این ادعاها را به نام ائتلاف بین المللی مطرح کرده که بر همگان آشکار است که واشنگتن، موسس و بزرگترین حامی ائتلاف بینالمللی بوده و بدون آمریکا، در عمل این ائتلاف موجودیت عینی ندارد.
آمریکا چهار ماه پس از سقوط یک سوم قلمرو عراق به دست داعش که به اعتراف صریح و رسمی «دونالد ترامپ» و «هیلاری کلینتون»، موسس این گروه تروریستی بوده، وقتی بازیافت قدرت نیروهای عراقی را با کمک جمهوری اسلامی ایران دید، در سپتامبر ۲۰۱۴ بنای ائتلاف بین المللی را به ادعای مبارزه با داعش نهاد.
گرچه ادعا می شود ۸۲ کشور عضو این ائتلاف هستند اما در عمل برخی از کشورها در آن حضور نمادین دارند و تعداد نیروهایشان در عراق از انگشتان دو دست تجاوز نمی کند.
کشورهایی مانند لیبی، جیبوتی، افغانستان، اتیوپی، بحرین، اردن، بوسنی، سومالی، کویت، یمن، تایوان، پاناما، چاد، قطر، عربستان سعودی، قبرس، مصر و کوزوو برخی از این کشورهای ائتلاف بینالمللی هستند که در عمل حضورشان بیشتر نمادین است تا واقعی.
آمریکا در ۶ سال گذشته و دوران جنگ با داعش همواره از ائتلاف بینالمللی به عنوان پوششی برای جنایت ها و سیاست های خود بهره برده است.
در طول جنگ سه ساله با داعش، تحت پوشش ائتلاف بین المللی به میادین نبرد با جنگ ورود می کرد و بارها سرکرده های داعش را با بالگردهای خود از صحنه جنگ، نجات داده و از طریق هوایی، کمک های تسلیحاتی و غذایی به عناصر داعش می رساند که در این خصوص ویدئوهای مختلفی تهیه شده است.
آمریکا هرجا می خواهد حضورش را در عراق مشروع و قانونی توجیه کند، پشت تابلو «ائتلاف بینالمللی ضد داعش» پنهان می شود و هرجا میخواهد دست به جنایت بزند، به نام نیروهای آمریکایی، ماشین کشتار خود را به راه می اندازد.
کاخ سفید تحت پوشش ائتلاف بین المللی، هزاران نیرو وارد عراق کرده که هنوز به درستی شمار آنها مشخص نیست؛ هرچند آمریکایی ها مدعی حضور پنج تا 6 هزار نیروی خود در این کشور هستند.
سخنگوی ائتلاف بین المللی در اظهارات امروز خود ادعا کرده که در طول ماههای گذشته یک هزار و ۲۰۰ نیروی نظامی وابسته به این ائتلاف، خاک عراق را ترک کرده و به کشورهای خود بازگشته اند.
کاگینز گفته، ۸۰۰ نفر از این نیروها، آمریکایی بوده و بقیه از کشورهایی مانند نروژ، اسپانیا، فنلاند، آلمان و ایتالیا هستند.
ارتش آمریکا به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، سرداران شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را در بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ با استفاده از پهپاد، در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد هدف قرار داده و به شهادت رساند.
این حمله هوایی در حالی اتفاق افتاد که سپهبد سردار شهید سلیمانی به دعوت رسمی دولت عراق برای سفر کاری عازم بغداد شده بود.
این اقدام تروریستی آمریکا، با واکنش شدید مقامهای رسمی عراق و انزجار عمومی مردم این کشور مواجه شد و بسیاری از کشورها آن را محکوم کردند.
سخنان سخنگوی ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا در حالی مطرح شده که گفتوگوی راهبردی بین بغداد و واشنگتن برای اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق آغاز شده است.
آمریکایی ها با توجه به سوخته شدن برگه ائتلاف بین المللی در عراق امیدوارند که بتوانند در پوشش نیروهای «ناتو» یا به صورت مشروط، حضور خود را در عراق حفظ کنند، امری که تاکنون در بغداد با آن مخالفت شده است.
پارلمان عراق پنجم ژانویه گذشته (۱۵ دی ۹۸) قانون اخراج نیروهای بیگانه از خاک کشور را تصویب کرد؛ به گفته کارشناسان حقوقی، این قانون برای دولت عراق الزامآور است.