خالد الجارالله، معاون وزیر خارجه کویت در جلسه شورای امنیت با محوریت" عدم انتشار سلاح هستهای و وضعیت اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت" بر موضع ثابت کویت مبنی بر عدم انتشار سلاح هستهای و عدم به کارگیری هرگونه سلاح کشتار جمعی در هر زمان، هر مکان و توسط هر طرفی تاکید کرد.
اخبار سیاسی- وی گفت: استفاده از سلاح کشتار جمعی نقض آشکار قوانین بینالمللی به شمار میرود و در سایه وجود این نوع سلاح، صلح، امنیت و ثبات در جهان محقق نخواهد شد.
الجارالله گفت: پنج سال پیش، از صدور قطعنامه 2231 شورای امنیت استقبال کردیم و کویت به تمام قطعنامهها و تلاش های شورای امنیت برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه پایبند است؛ منطقه ای که همچنان از اوضاع امنیتی بیثبات رنج می برد.
وی خاطرنشان کرد: گزارش هشتم دبیرکل سازمان ملل در رابطه با انرژی هسته ای، موشک های بالستیک و اسلحه و همچنین تدابیر لازم برای اجرای قطعنامه ها را مطالعه کردیم و از گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با اجرایی شدن تعهدات ایران در زمینه برنامه هستهایاش مطلع شدیم.
معاون وزیر خارجه کویت در ادامه از گزارش دبیرکل سازمان ملل در مورد اقدامات ایران در ژوئیه 2019 در رابطه با کاهش تعهدات برجامی ابراز نگرانی و بر ضرورت اجرای تمام تعهدات برجامی و مطابق با پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و توافق جامع پادمان با آژانس بین المللی انرژی اتمی و تصویب پروتکل اضافی تأکید کرد.
وی گفت که ایران باید این تعهدات را اجرا کند تا از تداوم وضعیت این کشور به عنوان یک کشور بدون سلاح هسته ای اطمینان حاصل شود.
وی همچنین حمله موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان در سپتامبر گذشته را محکوم کرد.
خالد الجارالله همچنین بر لزوم عدم دخالت کشورها در امور داخلی یکدیگر و احترام به حاکمیت کشورها بر اساس منشور سازمان ملل و همچنین حل تمام اختلافات از راه های مسالمت آمیز تاکید کرد.
وی گفت: کویت بار دیگر بر اهمیت تداوم تلاش شورای امنیت در پیگیری اجرای قطعنامه 2231 به صورت جامع تأکید میکند تا اطمینان حاصل شود که ایران و سایر کشورها به تعهدات خود نه تنها درمورد منع گسترش سلاح های هسته ای بلکه در سایر زمینه های تحت پوشش قطعنامه پایبند باشند.
به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل اخیرا با اشاره به این که اقدامات ایران در راستای کاهش تعهدات داوطلبانهاش در توافق هستهای بازگشتپذیر هستند، گفت که خسارت وارد شده به مردم ایران بازگشتپذیر نیستند و علاوه بر این، این اقدامات، بر همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاثیر نگذاشته و با تعهدات ایران در زمینه دیدهبانی ناسازگار نیستند.
نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت: اقدامات ایران برای کاهش تعهدات برجامی به محض این که اجرای کامل برجام توسط دیگر شرکای توافق تضمین شود، به حالت قبل بازخواهند گشت، اگرچه اقدامات غیر ضروری و غیرقابل توجیه علیه ایران با عملکردی قاطعانه[از سوی ایران] مواجه خواهد شد.