لاوروف: امیدواریم فرصت برای نجات برجام هنوز از بین نرفته باشد

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که توافق هسته‌ای با ایران، به‌خاطر اقدامامات یکی از طرفین (آمریکا)، نزدیک به نابودی است، ولی مسکو امیدوار است که هنوز بتوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نجات داد.

اخبار سیاسی-لاوروف روز جمعه در سخنرانی خود در کنفرانس عدم گسترش و خلع سلاح هسته‌ای در مسکو گفت: «زمانی که به‌تقصیر یکی از اعضای گروه پنج (روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه) توافق هسته‌ای با ایران نزدیک به نابودی است، من امیدوار هستم که همچنان فرصت باقی باشد تا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نجات یابد، توافقنامه‌ای که نه‌تنها مورد استقبال همه قرار گرفته، بلکه ارتباط بسیار زیادی با تقویت رژیم عدم گسترش هسته‌ای در جهان دارد و وضعیت موجود با توجه به فراهم‌سازی مقدمات برگزاری این کنفرانس، امتیاز مثبتی برای هیچ‌یک از پنج کشور (روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه) به‌شمار نمی‌رود.»

آپارو برای شرکت در کنفرانس خلع سلاح به مسکو سفر کرده است.

مقامات ایران پیش از این آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در جریان راه‌اندازی سانتریفیوژها برای غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای فردو قرار دادند. "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران روز سه‌شنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی از تاریخ 6 نوامبر (15 آبان ماه) مرحله جدید کاهش تعهدات برجامی تهران را با راه‌اندازی سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای فردو، آغاز می‌کند.

وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که آمریکا آشکارا دست به اقدامات تحریک‌آمیز یک‌جانبه‌ای به‌عنوان پیش‌شرط برای پیوستن چین به مذاکرات مربوط به تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی می‌زند که این اقدامات خلاف مواضع اعلام‌شده از سوی مقامات پکن است.

به‌گفته سرگئی لاوروف، ناتو آشکارا منظور خود را فهمانده است که با پیشنهاد رئیس جمهوری روسیه درباره توقف مستقر کردن موشک‌های برد متوسط و کوتاه‌تر استقرار زمینی در خاک اروپا و در منطقه آسیا و اقیانوس آرام موافق نیست و نیازی نیست که منتظر پاسخ دقیق آنها در این باره بمانیم.

در خبر دیگری در این رابطه، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه در حاشیه کنفرانس عدم گسترش سلاح هسته‌ای در مسکو، با "ماسیمو آپارو" معاون دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیر بازرسان این سازمان، اوضاع کنونی پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران را مورد بررسی قرارداد.

بر اساس اطلاعات وزارت خارجه روسیه، در این دیدار دو طرف به‌طور مفصل درباره مسائل مربوط به استفاده از اقدامات حفاظتی آژانس و وضعیت پیرامون توافق هسته‌ای گفت‌وگو کردند.