اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت نظام جامع انتخابات گفت: با توجه به ایرادات متعدد شورای نگهبان به اصلاح قانون انتخابات و گزارش مکتوب این شورا به هیأت رئیسه مجلس، کمیسیون شوراها ماموریت رسیدگی به رفع این ایرادات را دریافت کرد.
اخبار سیاسی- وی افزود: شورای نگهبان ایرادات اساسی و مهمی را به این اصلاحیه قانون انتخابات گرفته بود و چون اکثر این ایرادات مربوط به استانی شدن انتخابات بود و چون این ایرادات قابلیت رفع را نداشت مقرر شد تا در این باره مجددا تصمیمگیری شود.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: آیتالله لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین شورای عالی نظارت این مجمع نامهای را به هیأت رئیسه مجلس ارسال کردهاند که اصلاحیه قانون انتخابات مخالف سیاستهای ابلاغی کلی مقام معظم رهبری در انتخابات است.
سلیمی گفت: با توجه به ایرادات اساسی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به استانی شدن قانون انتخابات، کمیسیون شوراها این موضوع را حذف کرده و اصلاحیه قانون انتخابات را به صحن علنی مجلس ارسال کرد.
وی گفت: نمایندگان مجلس با اولین ماده اصلاحیه قانون انتخابات مخالفت کرده و به آن رای ندادند که مشخص شد نمایندگان با اصرار بر نظر قبلی خود به دنبال استانی شدن انتخابات بودند.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس گفت: اصلاحیه قانون انتخابات با نظر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع شد ولی اگر این کمیسیون بنا باشد این اصلاحیه را با شرایط و وضعیت قبلی به صحن ارجاع دهد و با توجه به نظر مکتوب شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام کاملا مشخص است با مخالفت آنها روبرو خواهیم شد.
«اخیرا نامهای را به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نوشتهایم که اصلاح قانون انتخابات تعیین تکلیف شود که یا باید این موضوع مسکوت شده و پس از آن لایحه جامع انتخابات که از سوی دولت به مجلس ارسال شده را به پیش ببریم یا اینکه آقای لاریجانی با نمایندگان مجلس صحبت کرده و شرایط را برای آنها تبیین و موارد اصلاح شده در صحن علنی رایگیری شود و در نهایت منتظر تعیین تکلیف این موضوع از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باشیم که اگر آنها نیز موافقت کنند در انتخابات جدید بتوانیم از این قانون استفاده کنیم.»
سلیمی گفت: اگر نمایندگان مجلس با اصلاح قانون انتخابات مخالفت کردند در انتظار لایحه نظام جامع انتخابات خواهیم بود و در نهایت آن را در دستور کار قرار خواهیم داد. ولی اگر این موضوع را پیش ببریم قطعا به انتخابات آینده نرسیده و نمیتوانیم از مواد آن استفاده کنیم.