«نور الدین اسکندر» تحلیلگر وبگاه خبری شبکه المیادین حمله اخیر به نفتکش ایرانی در دریای سرخ را با تلاشهای مستمر و مذبوحانه رژیم صهیونیستی طی ماههای اخیر برای منفجر کردن منطقه و وضعیت شکننده آن در ارتباط خواند و نوشت: اسرائیل تلاش داشت شرایط منطقه را به یک جنگ شدید میان آمریکا و عربستان با اسرائیل مبدل کند.
اخبار سیاسی- وی تاکید کرد: در چند ماه گذشته ، اسرائیل سعی کرد با اقدامات خصمانه امنیتی در عراق ، سوریه و لبنان همه را به جنگ سوق دهد. بخصوص در شرایطی که نتوانسته بود از طریق متحدانش در داخل دولت ترامپ، آمریکا را به جنگ بکشاند و بالعکس همه چیز برعکس شد. جان بولتون برکنار شد و دیگران خطر گزینه نظامی را درک کردند.
این تحلیلگر به تلاشهای مداوم رژیم صهیونیستی برای تحکیم نفوذ و تسلط خود در دریای سرخ و ممانعت آن از حضور هر گونه قدرت متخاصمش در آنجا گفت: مطبوعات اسرائیلی طی دو روز گذشته دادههای جدیدی را منتشر کردند که میگوید اسرائیلیها نگرانند آمریکاییها همان طور که پشت کُردها را خالی کردند پشت آنها را هم خالی کنند. بنابراین به نفع اسرائیل است که کارتها را به هم ریخته و واشنگتن را به سمت گزینههایی خاص از طریق به راه انداختن جنگ با ایران سوق دهد.
اسکندر حمله به نفتکش ایرانی را نشانگر ناامیدی محور آمریکایی تحریم ایران از ادامه قدرت تهران در صادرات نفت خود در شرایطی خواند که آمریکا راهبرد فشار حداکثری علیه ایران تحمیل کرده است.
وی تصریح کرد: ادامه کار نفتکشهای ایرانی که در آبراهههای بین المللی تردد میکنند نشانه شکست آمریکاست که از یک سو دونالد ترامپ را در تنگنا قرار داده و از سوی دیگر به تهران کمک میکند تا با مرحله فشار حداکثری کنار بیاید. بخصوص که ترامپ در ماه جاری وارد آخرین سال دوره ریاست جمهوری خود میشود و برای به دست آوردن ثمره فشار خود بر ایران تا قبل از پایان این دوره تحت فشار است و در داخل آمریکا هم احتمال محاکمه وی وجود دارد که این امر شانس او را برای دور دوم ریاست جمهوری کاهش میدهد.
اسکندر افزود: اما عجیبترین جنبه این موضوع اصرار دولت آمریکا برای اعمال زور و فرار از همه ضوابط اخلاقی و قانونی و دوری از هنجارهای بین المللی و سازوکارهای حل اختلاف است.
تحلیلگر المیادین افزود: در کنار گزینههای احتمالی از عوامل دست داشتن در حمله به نفتکش ایران، اظهارات «برایان هوک»، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران درباره اینکه تهران یا باید مثل دیگر کشورها رفتار کند و یا شاهد فروپاشی اقتصاد خود باشد، یک عمل قلدرمابانه آشکار از سوی واشنگتن و اعتراف مستقیم آمریکاییها به این مساله است که برای اعمال مواضع خارجی خود سلاح گرسنه نگاه داشتن ملتها را بکار میگیرند.
به قول نویسنده منظور هوک از رفتار کردن ایران مثل باقی کشورها چیست و سپس جواب میدهد از نظر آمریکاییها این یعنی رفتار کردن مطابق میل آمریکا . شاید اظهارات هوک در مهم خواندن سفر وزیر دفاع عربستان به واشنگتن مسئله را واضحتر کند. عربستان سعودی تهدید جدیدی را از دولت ترامپ برای ایران اجاره کرد که ترجمه آن ارسال تجهیزات نظامی و اعزام نیرو برای سعودیهاست و علت نیاز عربستان به توانایی نظامی آمریکا، شکست ریاض در هر جایی است که قصد تقابل با تهران داشته است.