دومین اجلاس سراسری مسئولان کانون های بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «تبیین نظریه نظام انقلابی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» با حضور محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر روز پنج شنبه هفتم شهریور ماه برگزار شد.
اخبار سیاسی- قالیباف در این اجلاس با اشاره به تجربه چهل ساله انقلاب اسلامی گفت: باید واقع بینانه و بدون هیچ تعارفی تحلیل روشنی از چهل سال گذشته داشته باشیم و نقاط قوت و ضعف خود را تحلیل کنیم. اگر از من سوال شود چالش امروز ما در حال حاضر چیست، من میگویم «کارآمدی». ما کارآمد نیستیم و عناصر و عواملی وجود دارند که این ناکارآمدی به وجود آورده است. مهم ترین عنصر ناکارآمدی به موضوع منابع انسانی و رکن رکین مدیریت در کارها باز می گردد. ما چالش مدیریتی در کشور داریم و این ناکارآمدی باعث شده حرف های حساب ما در حوزه انقلاب، باورها و ارزش ها به دل مردم ننشیند.
قالیباف ادامه داد: در بحبوحه انقلاب ویژگی های انقلاب اسلامی را تبیین میکردیم اما الان چهل سال از پیروزی انقلاب گذشته است و نظام جمهوری اسلامی کارنامه ای دارد. الان ما در مسند قدرت هستیم و سخن میگوییم پس کسانی که سخنان ما را می شنوند ابتدا کارنامه ما را نگاه میکنند و بعد به حرف های ما گوش میدهند.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه سیاسی این است که مردم حرفهای برخی مسئولان را میشنوند و کارنامه او را نمیبینند. حتی گاه این مسئولان با رندی برخی سخنان نادرست خود را هم به جامعه میقبولانند. این درحالی است که باید حرف هر مسئولی را با کارنامه عمل او در این چهل ساله انقلاب تطابق داد.
شهردار اسبق تهران با بیان اینکه من نمی خواهم امروز از قوت ها سخن بگویم زیرا در این مورد زیاد می توانیم سخن بگویم، گفت: بیش از دهها توطئه و حرکت داخلی و خارجی و فشارهایی به نظام مقدس جمهوری اسلامی آمده که اگر یکی از آنها ساقط کردن یک نظام کافی است. همین بس که ما به حق مانده ایم و تلاشمان کرده ایم. با توجه به اینکه کفار، دشمنان و مخالفان فرهنگ قرآنی و اهل بیت دور هم جمع شدند، نظام جمهوری اسلامی با اقتدار ایستاده و این قوت ماست. اما آن چیزی که تبیین کرده بودیم و از انقلاب اسلامی توقع داشتیم، تحقق پیدا نکرده است.
قالیباف با تاکید بر اینکه وقتی کارآمد نباشیم مقبولیت هم نداریم، گفت: در این صورت نه تنها حرف ما شنیده نمی شود و ما را باور نمی کنند بلکه باعث می شود باورهای دینی هم تضعیف و نگاه مردم به دین عوض شود و با شک و تردید به آن بنگرند. زیرا آنچه که می گوییم با آنچه که در عمل اتفاق افتاده، فاصله دارد.
قالیباف با تاکید برحضور نیروهای انقلاب و کارآمد برای اداره کشور گفت: هیچ تبلیغی بالاتر از حضور نیروهای انقلابی و کارآمد برای صدور و تداوم انقلاب وجود ندارد چرا که ما در مسند قدرت هستیم. وی ادامه داد: مردم اگر اعتماد به دولت و حکومت را از دست دادند مشارکت و همراهی نمیکنند در حالی که نظام اسلامی بر اعتماد و باور قلبی مردم استوار است. لذا اگر مردم مشارکت نکنند هیچ پیشرفتی حاصل نمیشود و اگر هم پیشرفتی حاصل شود درون زا نیست و استقلال و عزت برای کشور به همراه ندارد.
قالیباف با تأکید بر توجه به سرمایههای داخلی و مقابله با خام فروشی در کشور گفت: ما در کشور روزهایی را گذراندیم که در فاصله زمانی کوتاهی، درآمد کشور از 25 میلیارد دلار به 110 میلیارد دلار رسید. در کشورهای غیر نفتی، برای این افزایش درآمد باید ده برابر آن مقدار گردش مالی و کار تولیدی اتفاق بیافتد اما ما با خام فروشی و فقط از طریق افزایش قیمت نفت به این درآمد رسیدیم و نتیجهاش هم نه تنها رشد و پیشرفت اقتصادی نشد، بلکه با سوء مدیریت، رشد اقتصادی منفی هم داشتیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر تغییر برای پیشرفت انقلاب گفت: ما نیازمند تغییر هستیم و اگر تصمیم جدی در این رابطه نگیریم مشکلات برطرف نخواهد شد، مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب با دقت و ظرافت به این مباحث اشاره کردند که این تغییر نه در مبانی و اصول بلکه در روشها، رویکردها، ساختارها، رفتارها و هدفگذاریهاست.
قالیباف با بیان اینکه وقتی درباره اصول و مبانی صحبت میکنیم منظور اصولی است که با گذشت عصرها و نسلها تغییری در آن ایجاد نمیشود، گفت: بر مبنای همین اصول است که انقلاب کردیم. این اصول همان مبانی اسلام سیاسی امام (ره) است که بعد از ایشان مقام معظم رهبری در طول 3 دهه نسبت به تبیین آن تلاش کردند. این اصول لایتغیر و بر اساس سنتهای الهی است چرا که بر اساس آیات قرآن کریم سنتهای الهی تبدیل و تحویل نمیشوند.
وی ادامه داد: بر اساس تعالیم قرآن، نصرت الهی از آن کسی است که با ائمه کفر مبارزه میکند. هرکسی که دین خدا را یاری کند خدا را یاری میکند. لذا سنت الهی لایتغیر است رمز پیروزی در کارهای جهادی نیز بر همین اساس است که اصول تحت هیچ شرایطی تغییر نکند.
قالیباف اظهار کرد: شخصی می تواند خود را جهادی بداند که پول و اختیار نخواهد. هر شخصی که این دو را نخواهد اما کار انجام دهد جهادی تلقی می شود. قرار نیست در ابزارها و شیوهها ثابت باشیم. قرار نیست در زمینه ابزار در دهه دوم قرن بیست و یکم باشیم اما در مدیریت در دهه 60 و 70میلادی باقی بمانیم و توقع تحول و پیشرفت داشته باشیم. چنین چیزی ممکن نیست.
وی کشور را نیازمند تغییر و تحول در حوزه مدیریتی دانست و افزود: ما باید به جوانان فرصت بدهیم. نظام کارآمد باید فرمول، سیستم و روشی را برای تغییر و نوگرایی در ابزار و روش و ساختار داشته باشد. ما در زمینه ساختار جزو متمرکزترین کشورهای جهان هستیم و این منطبق بر باورهای دینی و انقلابی ما نیست. انقلاب ما مردمی بود اما اقتصاد، فرهنگ، مسائل اجتماعی، سیاسی و محیط زیستی ما مردمی نیست.
قالیباف اضافه کرد: نمونه موفق تجربه سپردن امور به مردم، دفاع مقدس بود اما بعدها آن تجربه را رها کردیم و ما دولتمردان فرصت به مردم و جوانان ندادیم. 80 درصد اقتصاد و بیشتر حوزه های فرهنگی ما دولتی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع جوانان را مساله ای مهم و اساسی قلمداد کرد و گفت: در چهل سال گذشته هر زمان کار را به جوانها واگذار کردیم، برده ایم و آسیب ندیدیم.
متوسط عمر کسانی که مهمترین پروژه های شهر تهران را طراحی و اجرا کردند بین 30 تا ۴۰ سال بوده است. نگاه کنید و ببینید کسانی که طراحی، ساخت و اجرای مجموعه سوم خرداد را - که پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد - همه جوان هستند.
وی یکی از موضوعات مهم تغییر را اعتماد به جوانان عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری هم در گام دوم انقلاب بر این موضوع تاکید کردند. یکی از مهم ترین محیط هایی که می تواند این تغییر را در گام دوم انقلاب انجام دهد، دانشگاه است زیرا تجربه و علم آن را دارد و امیدواریم مهارت آن را هم پیدا کند زیرا ما در بخش مهارت دچار مشکلاتی هستیم. باید به جوانان اعتماد کنیم و این فرصت را در اختیار آنان قرار دهیم.
شهردار اسبق تهران با اشاره به اینکه اگر جوانان به صحنه وارد شوند محافظه کاری نمی کنند، افزود: جوانان با شجاعت، جسارت، عقلانیت، اخلاص، دلدادگی و نشاط بیشتر عمل می کنند.
قالیباف در پایان سخنانش بیان کرد: تا این تغییر رخ ندهد ما در گام دوم انقلاب هم دچار مشکل می شویم. با این تغییر می توانیم انقلاب را تداوم بدهیم و حتی در جاهایی از ریل خارج شده، آن را به ریل بازگردانیم.