سید عباس موسوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی درباره برخی مطالب منتشر شده در رسانه ها مبنی بر ارائه پیشنهاداتی از سوی ماکرون به روحانی در تماس ها و رایزنی های اخیر از جمله دعوت از روحانی برای شرکت در نشست گروه هفت و ...
اخبار سیاسی_ عنوان کرد: بعد از تحولاتی که به وقوع پیوست و با واکنش هایی که ایران نسبت به بی عملی های اتحادیه اروپا نشان داد، برخی کشورهای اروپایی تلاش هایی را شروع کردند که بتوانند بر این مشکلات فائق بیایند.
موسوی افزود: از میان آنها، آقای ماکرون رئیس جمهور فرانسه که عضوی از گروه 1+4 است، اقداماتی را برای کاهش تنش شروع کرده و جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرده که از این تلاش ها استقبال می کند و این تلاش ها را نفی نمی کند و اگر تلاشی هست در راستای انجام تعهدات طرف های اروپایی به ویژه فرانسه است.
وی عنوان کرد: در این بین یکی 2 بار فرستاده ویژه ماکرون به ایران آمد و آقای عراقچی هم به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور ایران به پاریس سفر کرد. از طرفی چندین مذاکره تلفنی بین آقایان روحانی و ماکرون انجام شد و در این بین پیشنهادهای مختلفی طبیعتا مطرح و حرف های زیادی رد و بدل می شود که اینها هیچ کدام قطعی نیست تا به سرانجام برسد.
سخنگوی وزارت خارجه که با خبرگزاری صدا و سیما گفت وگو می کرد، بیان کرد: برخی اخباری که گفته می شود و یا شنیده هایی که درز می کند، خیلی قابل اعتنا نیست و هر چه گفته می شود در حد گمانه زنی های رسانه ای است و پیش بینی هایی است که برخی احساس می کنند که شاید در این مکالمات و گفتگوها و یا پیام هایی که رد و بدل می شود، مطرح بشود، ولی آن چیزی که قطعیت داشته باشد و بشود روی آن حساب کرد و خبری کرد، تا الان چیزی نداریم.
گفتنی است در 2 ماه اخیر (تیر و مرداد) روسای جمهور ایران و فرانسه پنج بار تلفنی گفتگو کردند و امانوئل بُن مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور فرانسه در این مدت 2 بار به تهران سفر و پیام کتبی ماکرون را برای روحانی آورد و سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران نیز در سفری که اول مرداد ماه به پاریس داشت ضمن دیدار با ماکرون پیام کتبی روحانی را به وی تحویل داد.