سفارت ایران در کابل ادعای پمپئو را رد کرد

«مایک پمپئو» دور روز قبل، با ورود سرزده به کابل مدعی شده بود ایران در روند صلح افغانستان اخلال می کند.

اخبار سیاسی- در اطلاعیه سفارت ایران در کابل آمده است: صلح خواست عمومی جامعه افغانستان بوده و هر ساز و کاری که برای تحقق این آرزوی دیرینه؛ مورد توافق دولت، جریانات سیاسی و مردم این کشور باشد، ازحمایت کامل و صد درصدی جمهوری اسلامی ایران برخوردار خواهد بود.

«بدیهی است برقراری هرچه سریعتر ثبات و امنیت پایدار در افغانستان؛ در راستای منافع و امنیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه بلافصل افغانستان با مرزهای طولانی آن است و برهمین اساس ما همواره حامی صلح بوده و خواهیم بود.»

این اطلاعیه می افزاید: سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون بر عدم تسری اختلافات خود با دیگر کشورها در محیط داخلی افغانستان بوده و امیدوار است که دیگر کنشگران نیز به این اصل وفادار باشند.

سفارت ایران تاکید کرد: به نظر می‌رسد تحقق و پایداری هر فرایند صلحی در گرو برخورداری از حمایت مردم و دولت افغانستان بوده و پای‌بندی به اصل شفافیت در اطلاع‌رسانی پیرامون جزئیات مذاکرات جاری، روشی مناسب‌تر و موثرتر از فرافکنی‌های صورت گرفته ازطریق طرح اتهامات غیرمستند و غیرسازنده است که بیشتر درصدد پرکردن خلا عدم درک صحیح از واقعیات و ضعف عملکردی نسبت به شرایط موجود می‌باشد.

فراز پایانی اطلاعیه سفارت ایران به عدم اطلاع رسانی از جزئیات شش دور مذاکره زلمی خلیلزاد با طالبان در دوحه قطر اشاره دارد، موضوعی که صدای نمایندگان ملت افغانستان را نیز بلند کرده است.

رییس مجلس سنا افغانستان چندی قبل خطاب به زلمی خلیلزاد گفته بود: اگر چیزی را از مردم پنهان کنی در مقابلت می ایستیم.

«فضل‌هادی مسلمیار» اظهارداشت: خلیلزاد برای دادن جزئیات در روند صلح به خانه‌های افراد می‌رود؛ اما با اعضای شورای ملی، به ویژه مجلس سنا دیدار نمی‌کند.

وی افزود: خلیلزاد به عنوان مامور آمریکا برای صلح افغانستان مسوولیت خود را ادا نکرده؛ اگر به مجلس سنا نمی‌آید؛ جزئیات مذاکرات با طالبان را با کمیته روابط خارجی این مجلس در میان بگذارد.

نمایندگان مجلس سنا نیز نسبت به مخفی ماندن جزئیات گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان از دولت و مردم افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.

سناتورها از خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در روند صلح افغانستان خواستند تا در جزئیات گفتگوهایش با طالبان را در اختیار دولت و مردم افغانستان قرار دهد.

سنا معتقد است خلیلزاد، جزئیات گفتگوهای صلح با طالبان را کتمان می‌کند و مردم افغانستان نمی‌دانند با سرنوشت آنان چه معامله‌ای صورت می‌گیرد.

«عبدالوهاب عرفان» یکی از اعضای مجلس سنا گفت: کتمان کاری توسط خلیلزاد در روند صلح با طالبان وجود دارد و او تمامی جزئیات این گفتگوها را با دولت و با مردم افغانستان درمیان نمی گذارد.

وی افزود: در اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در افغانستان تناقض وجود دارد، زیرا از یک سو دولت این کشور می‌گوید که خواستار تامین صلح در افغانستان است اما از طرف دیگر «سیگار» (بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای بازسازی افغانستان) می‌گوید که صلح با طالبان به معنای ختم جنگ در افغانستان نیست.

به گفته عرفان، این تناقضات مردم افغانستان را بیش از پیش نسبت به اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در کشور، نگران کرده است.

«کامل بیک حسینی» دیگر عضو سنا نیز گفت: دور هفتم مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در حال آغاز شدن است اما مردم و دولت افغانستان از نتایج شش بار مذاکرات انجام شده چیزی نمی‌دانند.

«محمد علم ایزدیار» معاون اول مجلس سنا نیز خاطر نشان کرد که خلیلزاد با در نظرداشت حساسیت‌های روند صلح، جزئیات مذاکراتش به دولت و مردم افغانستان بگوید.

معاون اول مجلس سنا تاکید کرد که این مجلس ضمن آنکه طرفدار حل مساله افغانستان از طریق گفتگو است؛ اما می‌خواهد که در روند صلح افغانستان تمامی طرف‌های دخیل از جمله دولت و مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان باید سهیم باشند تا مساله جنگ در افغانستان به صورت اساسی حل شود.

شش دور مذاکرات میان طالبان و آمریکا در دوحه قطر در حالی برگزار شد که نمایندگان دولت افغانستان در این مذاکرات حضور نداشتند.

کابل همواره ناخشنودی خود را از عدم حضور در مذاکرات صلح، به طرف‌های آمریکایی گوشزد کرده است.