
منابع خبری صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) از وقوع دو انفجار مهیب در دریای عمان خبر دادند.
شبکه خبری «العالم» به نقل از «منابع محلی عمان» اعلام کرد که این دو انفجار به صورت پیاپی رخ داده و دو نفتکش بزرگ هدف حمله قرار گرفتهاند.
دو نفتکش در این حادثه دچار حریق شدهاند. نفتکش «فرانت آلتر» (Front Altair) با پرجم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول» بارگیری کرده و «کوکوکا کوریجس» (Kokuka Courageous) با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به مقصد سنگاپور، محموله «متانول» بارگیری کرده بود.
«احمد عمر بن فرید» تحلیلگر سیاسی یمنی مقیم آلمان، در واکنش به این مسئله در توییترش نوشت، «کسانی که تصور میکنند آمریکا یا کشوری دیگر وارد جنگ فراگیر با ایران میشود، در توهم هستند یا جاهلند».
بن فرید با این جمله، به تلاش کشورهای دیگر بخصوص کشورهای عربی مثل عربستان و امارات اشاره میکند که تلاش میکنند آمریکا را به جنگ نظامی علیه ایران بکشانند.
بن فرید افزود که «همه حسابوکتابهای سیاسی میگوید، کسی که یک منبع تهدید و تحریک دارد که مایه درآمد است برایش، آن را از بین نخواهد برد».
در همین ارتباط، «حزام الحزام» استاد دانشگاه و کارشناس عربستانی مقیم لندن، ساعاتی پس از حادثه برای دو نفتکش در دریای عمان گفت، امارات عربی متحده با حمله به نفتکشها علیه ایران توطئه میکند.
این معارض خاندان سعودی در ادامه تأکید کرد: ایران هر چه قدر در معرض تحریمهای اقتصادی قرار گیرد؛ آن قدر سادهلوح نیست که روند کشتیرانی را به این شیوه تهدید و تعطیل کند. او در خصوص حادثه نفتکشها در بندر الفجیره نیز گفت که این حادثه را سازمان اطلاعات امارات به سرکردگی «محمد دحلان» مشاور «محمد بن زاید» با هدف برافروختن جنگ علیه ایران ترتیب داده بود .
همچنین «عمر عیاصره» تحلیلگر اردنی در گفتوگو با شبکه الجزیره، حادثه انفجار دو نفتکش در دریای عمان را مشکوک خواند و گفت بر خلاف برخی اتهامات که به ایران زده میشود، این حادثه نمیتواند کار ایران باشد.
به گفته وی منطقه شاهد تنش میان ایران و آمریکاست و حادثه چهار کشتی در بندر الفجیره در 22 اردیبهشت در شرایطی رخ داد که دو کشور در آستانه جنگ قرار داشتند اما پس از این حادثه بسیاری از کشورها و طرفهای بینالمللی از جمله عراق، قطر، عمان که حادثه امروز در نزدیکی این کشور رخ داده است، ژاپن و وزیر خارجه آلمان که در منطقه حضور داشتند برای میانجیگری وارد عمل شدند و بحران فروکش کرد.
او همچنین گفت که پس از این میانجیگریها شدت لحن آمریکا نیز آرام و جنگی که میرفت تا در گیرد متوقف شد .
در این ارتباط، «فؤاد ابراهیم» معارض عربستانی مقیم لندن نیز در صفحه توئیتر خود وجود یک طرف سوم در حمله امروز به نفتکشها را بعید ندانست و نوشت: «کسانی هستند که از موفقیت میانجیگری ژاپن، متضرر خواهند شد، به خصوص عربستان سعودی، امارات و اسرائیل، امارات به نیابت از همه گفت که میخواهد جزئی از هر توافقی با ایران باشد. پیام این حادثه از طرف یک جریان نیست».
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم حادثه امروز (پنجشنبه) برای دو نفتکش در دریای عمان را مشکوک توصیف کرد.
ظریف در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «در حالی که آبه شینزو نخستوزیر ژاپن در حال ملاقات با آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی بود، گزارشهایی از حملاتی به نفکتشهای مرتبط با ژاپن منتشر شد». وی با «مشکوک» توصیف کردن حادثه برای نفتکشهای حامل محموله برای ژاپن گفت، «طرح پیشنهادی ایران برای تشکیل «مجمع گفتوگوهای منطقهای» امری ضروری است.