«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا دوشنبه مدعی شد ایران هر وقت آماده باشد با او تماس خواهد گرفت.
رئیسجمهور آمریکا در توئیتر نوشت: «رسانههای جعلی بیانیهای نوعاً غلط منتشر کردهاند و بدون داشتن هیچگونه علم مدعی شدهاند ایالات متحده به دنبال آغاز مذاکره با ایران است. این گزارشها نادرست هستند.»
وی در توئیتی دیگر نوشت: «ایران اگر آماده باشد و اگر اصلاً چنین آمادگیای داشته باشد با ما تماس خواهد گرفت. در ضمن، اقتصادشان همچنان رو به فروپاشی است-بسیار برای مردم ایران ناراحتم.»
مشخص نیست منظور ترامپ گزارش کدام رسانه بینالمللی و احتمالاً آمریکایی است، اما در روزهای گذشته گزارشهایی درباره تلاش ترامپ برای دوریگزینی از درگیری نظامی با ایران و مذاکره با تهران در رسانههای مختلف منتشر شده است.
به عنوان مثال، خبرگزاری رویترز چند روز پیش به نقل از یکی از مقامهای دولت ترامپ که اشارهای به نامش نشده بود مدعی شده مقامهای آمریکایی منتظر تماس ایران پای تلفن نشستهاند.
این مقام گفت: «ما کنار تلفن نشستهایم؛ ولی هیچ پاسخی (تماسی) از سوی ایران در ارتباط با گفتوگوهای رو در رو دریافت نکردهایم».
ترامپ روز ۱۹ اردیبهشتماه در جمع خبرنگاران کاخ سفید گفت دوست دارد که مقامهای ایران با او تماس بگیرند. شبکه خبری سیانان یک روز بعد گزارش داد کاخ سفید شماره تماس ترامپ را در اختیار سفارت سوئیس قرار داده است.
رئیسجمهور آمریکا گفته که به دنبال رسیدن به یک توافق هستهای جدید با ایران است؛ این در حالی است که او اردیبهشتماه سال گذشته به مشارکت آمریکا در توافق هستهای برجام پایان داد و تحریمهای هستهای را علیه ایران از سر گرفت.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریمهای متوقفشده علیه ایران را صادر کرد.