عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نوزدهمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی به موقع و کارآمد گفت: شرایط کنونی کشور اقتضا می کند که مراقبت های بیشتری در حوزه رسانهای انجام شود، چرا که برخی موضوعات مطرح در فضا، زمینه ایجاد اختلاف و تهدید و تهییج را فراهم می کند و نیاز است مسئولان و دستگاههای اجرایی بیش از پیش در حوزه ایجابی و سلبی در جهت مدیریت اطلاع رسانی متمرکز شوند و ضمن عمل به وظایف خود، به شبهات و سؤالات و ابهامات پاسخ دهند.
وی افزود: دستگاهها و نهادهای دولتی در پاسخگویی، در حوزه سلبی با رفع شبهه و مقابله و در حوزه ایجابی در قالب خبر،گزارش، مستند و تحلیل اقدام کنند، بعلاوه هر اقدام رسانه ای که موجب افزایش اعتماد و رضایتمندی مردم می شود در دستور کار دستگاه ها قرار گیرد.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی با اشاره به واقعه سیل اخیر در کشور، گفت: این بحران به خوبی مدیریت شد و همه متحد، منسجم و هماهنگ عمل کردند. این در حالی است که؛ بسیاری از دشمنان و رسانه های معاند تلاش کردند تا این واقعه طبیعی را به بحران ادامه دار تبدیل کنند، اما نتوانستند کاری از پیش ببرند.
وی در همین زمینه به نقش موثر رسانه ها اشاره کرد و گفت: رسانه ها به خصوص صداوسیما در زمینه اطلاع رسانی و همچنین نمایش ابعاد مشارکت و همدلی مردم و مسؤولین به خوبی عمل کردند. البته عظمت و ابعاد کار و ایثار و فداکاری مردم تا حدودی منعکس شد، اما ظرفیت خبر به اندازه ای نیست که آن حجم از جلوه ایثار و فداکاری را نشان دهد.
وزیر کشور گفت: اکنون پس از مقابله موفق با سیل، وارد مرحله بازسازی و نوسازی میشویم و البته باید در نظر داشته باشیم که عواطف و احساسات در این مرحله، با حساسیت مضاعفی مطرح می شود و باید بر تکیه بر برنامه و اولویت بندی و زمانبندی صحیح عمل کنیم.
وی ضمن یادآوری ابعاد خسارات سیل اخیر گفت: مرحله بازسازی مناطق آسیب دیده از سیل که وسعت زیادی را اعم از شهر و روستا در بر می گیرد، طبیعتاً زمان بر و کار بسیار سختی خواهد بود و نباید بگذاریم دشمنان از این مسیر برای ناکارآمد جلوه دادن مدیریت کشور و تهییج و تحریک افکار عمومی، سوء استفاده کنند.
وزیر کشور ادامه داد: فشارها و تحریم های دشمن گرچه در عمل تاثیری در روند کار بازسازی مناطق سیل زده ندارد اما تبلیغات می تواند تاثیرات سوئی بر افکار عمومی داشته باشد به همین دلیل امسال بیش از گذشته نیازمند تحلیل درست و مقابله به موقع در این عرصه هستیم.
رحمانی فضلی با اشاره به این که وظیفه اصلی ستاد آرامش بخشی و امیدآفرینی به فضای جامعه و همچنین زمینه سازی برای شکل گیری بینش واقع بینانه در جامعه است گفت: نباید در حوزه افکار عمومی انفعالی عمل شود.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور با اشاره به گزارش های ارائه شده در این جلسه تاکید کرد: در خصوص کالاهای اساسی مشکلی وجود ندارد و با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان دستگاه ها و نهادهای متولی بایستی این اطمینان را به مردم بدهند که در حوزه تامین مواد غذایی و کالاهای اساسی، مشکلی نخواهند داشت.
وزیر کشور ادامه داد: موضوع قاچاق کالای اساسی و شایعات و اخبار مطرح در این حوزه، همچنان به عنوان یک نگرانی مطرح است و لازم است؛ استانداران به عنوان روسای شوراهای تامین استان و نیروی انتظامی، دقت و مراقبت بیشتری در این خصوص داشته باشند بعلاوه؛ مسئولان بخش های مرتبط، از انتشار اخبار جعلی قاچاق کالاهای اساسی در فضای مجازی و رسانه های کشور که موجبات نگرانی مردم و زمینه روانی گرانی های بیشتر را فراهم می کند، جلوگیری کنند.