نخستوزیر ارمنستان در نشست مجمع پارلمانی شورای اروپا در استراسبورگ فرانسه درباره روابط ایروان با تهران و تفلیس و اختلافات کشورش با ترکیه اظهار نظر کرد.
«نیکول پاشینیان» در این نشست تاکید کرد ارمنستان آمادگی دارد که بدون هرگونه پیش شرطی روابطش با ترکیه را برقرار کند اما «متاسفانه ترکیه روابط با ارمنستان را به موضوع آذربایجان مشروط میکند».
روابط سیاسی ارمنستان و ترکیه از زمان استقلال ارمنستان در سال ۱۹۹۱ قطع بوده و مرز زمینی این دو کشور به روی هم بسته بوده است. از مهمترین اختلافات، موضوع «نسلکشی ارامنه» در سال ۱۹۱۵ توسط امپراطوری عثمانی و به رسمیت نشناختن آن توسط ترکیه است.
مناقشه «قرهباغ» بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان و حمایت آنکارا از باکو در این مناقشه، از جمله دیگر اختلافات و موانع ازسرگیری روابط ترکیه و ارمنستان بوده است.
پاشینیان در این نشست تاکید کرد که روابط ارمستان با ایران و گرجستان، دو همسایه دیگر این کشور روابط خوب است.
نخستوزیر ارمنستان گفت: «ما (با ایران و گرجستان) مذاکراتی در سطوح عالی داریم و در تلاش هستیم که همکاریهایمان را تقویت کنیم».
او درباره روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان بر لزوم صلح در روابط دو کشور تاکید کرد و گفت: «خوشحالم که در جریان فعالیت دولت ما، این دولت توانسته صلح را به دستور کار جلسه (مجمع پارلمانی شورای اروپا) برگرداند».
نخستوزیر ارمنستان در بخش دیگری از سخنان خود در نشست استراسبورگ درباره چرایی روابط خوب این کشور با ایران و فهم کشورهای اروپایی در این باره اظهارزنظر کرد.
او گفت: «ما در اوضاع پیچیدهای قرار داریم. دوستانمان در طرفهای متفاوتی از منازعه قرار دارند. درخواست ما این است که شاهد حل همه منازعات از طریق گفتگو باشیم چرا که این کار تنها راه برای حل مسائل در قرن بیست و یکم است».
پاشینیان در حالی درباره روابط ارمنستان با ایران سخن گفته که هشتم اسفندماه سال گذشته در سفری رسمی به تهران با مقامهای ارشد ایران دیدار کرده بود.
مجمع پارلمانی شورای اروپا که شاخه پارلمانی شورای اروپا است، در هر سال ۴ بار در استراسبورگ جلسه برگزار میکند. این مجلس دارای ۳۴۲ عضو از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا به علاوه نمایندگانی از روسیه و ترکیه است.