علیم یارمحمدی در نشست علنی امروز (دوشنبه 20 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت: سیر تحولات جامعه در بستر تاریخ بیانگر این است که انسانها جهت تنظیم روابط و برقراری نظم و امنیت نیاز به حاکم و حکومت را با تمام وجود درک میکنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جهان سخن گفتن از قانون امروز عین دموکراسی است؛ زمانی قانون در جامعه توسط مردم مورد احترام قرار میگیرد که جایگاه و حرمت آن توسط صاحب منصبان رعایت شود و مردم مشاهده کنند که هیات حاکمه بیش از هر کس پایبند به قانون است.
وی ادامه داد: اختلاسهای میلیاردی، رانتهای اقتصادی، دریافت وامهای بدون بازگشت، بنگاهداری برخی سازمانها در پروژههای عمرانی کشور و به حاشیه راندن بخش خصوصی، انحصاری شدن صادرات و واردات با استفاده از ارز دولتی و صدها مفسده دیگر آیا توسط مردم عادی صورت میگیرد. به نظر میرسد جایگاه و حرمت قانون توسط صاحب منصبان رعایت نشده و حرکتی هم از سوی هیات حاکمه دیده نمیشود. باید هشدار بدهم مردم ایران مجدداً شاهد خودسریهای برخی مسئولان و وابستگان آنها هستند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس دهم تصریح کرد: امروزه اگر اصل ۴۸ رعایت شده بود مناطق غیربرخوردار نداشتیم؛ اگر اصل ۴۳ قانون رعایت شده بود استقلال اقتصادی جامعه تأمین بود و فقر و محرومیتی نبود و اگر اصل ۳۱ رعایت شده بود امروز شاهد کپرنشینی نبودیم.
یارمحمدی افزود: اگر اصول قانون اساسی به طور متوازن اجرا شده بود مردمی نداشتیم که در فضای غیراستاندارد و گرمای سوزان ۵۰ درجه مجبور به تحصیل شوند و نتیجه بیقانونی این میشود که ۱۲۰ هزار محروم از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان باشند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، گفت: باید بپذیریم که در تأمین اساسیترین نیازهای مردم ناتوان بودیم. کوتاهی آشکار ثبت احوال در تعیین تکلیف اسناد هویتی مردم شریف سیستان و بلوچستان، فراموشی مرزنشینان، ترک تحصیلهای اجباری ناشی از بیعدالتی و روی آوردن جوانان به شغلهای کاذب، گرفتاری در دام اعتیاد و یا در چرخه باندهای قاچاق، اجیر شدن به عنوان پیاده نظام گروهکهای تروریستی و تکفیری از پیامدهای اجرا نشدن صحیح اصول قانون اساسی است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حاشیه نشینی، کارتن خوابی و گورخوابی از دیگر معضلات اجتماعی است که برازنده نظام نیست.
وی ادامه داد: اصول برمرده فوق به همراه 6 قانون برنامه توسعه و اسناد بالادستی برگرفته از فرامین رهبر انقلاب نتوانست کشتی طوفان زده سیستان و بلوچستان را با علم به داشتن ظرفیتهای بالقوه فراوان به ساحل توسعه مطلوب هدایت کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: چه زمانی تفاوت فاحش شاخصهای توسعه سیستان و بلوچستان با استانهای برخوردار کشور و طبق کدام قانون در طول کدام برنامه و طبق چه سند بالادستی مرتفع خواهد شد.
یارمحمدی افزود: باید بدانیم کشورمان به لحاظ ژئوپولوتیکی در چه جایگاهی قرار دارد و چه پتانسیلهایی از میناب تا چابهار تحت عنوان سواحل مکران وجود دارد که رهبر انقلاب آن را در زمره اسناد مهم بالادستی به دولت تکلیف کرده است. با وجود این همه تاکیدات متاسفانه شاهد عزم جدی در پیاده سازی آن نه از سوی دولت هستیم و نه از سوی مجلس.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: اخیراً که دولت اندک توجه خود را به این مناطق معطوف کرده هراس کشورهای معاند به صورت ایجاد ناامنی و استفاده از گروههای تکفیری برملا شده است و از طرفی ایجاد تفکر بلوچستان هراسی با معرفی این استان به عنوان منطقه ناامن یکی از ظواهر عقب ماندگی و عدم ترغیب برای حضور سرمایه گذاران به شمار میرود که باید بدانیم چه کسانی از این ناامنی بهره میبرند و از پیشرفت منطقه و منابع عظیم سواحل مکران متضرر میشوند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یادمان نرود که نوسان تاریخی در نرخ ارز عده ای را به اوج برد و بسیاری را زمین گیر کرد؛ تیم اقتصادی دولت، صداوسیما و وزارت ارتباطات با بی برنامگی تمام گل کاشتند و به نارضایتیها دامن زدند. این اوضاع نابسامان ادامه دارد و هر لحظه شاهد نوسان شدید بازار هستیم. جالب تر اینکه هیچ اقدام اساسی از سوی نظام اجرایی و برنامه ریزی کشور مشاهده نمیشود.
وی خطاب به رئیس جمهور، ادامه داد: شعار درمانی دیگر فایده ای ندارد؛ صراحتاً اعلام کنید چرا شاهد اجرای برنامههای منسجم نیستیم؟. سختی معیشت مردم و صفهای طولانی خرید گوشت، صفهای نفت و کوپن و سهام عدالت را در چند دهه اخیر و یک عقب گرد را در اذهان عمومی تداعی میکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: مردم اعتقاد دارند دستهای پشت پرده در جریان سیاسی و اقتصادی کشور دخالت دارد. مدرمی که به دولت مشروعیت دادند میخواهند بدانند دستهای پشت پرده و صاحبان تأیید صلاحیت چه کسانی هستند که به راحتی برخی افراد مورد تأیید آنها دست به اختلاس و رانت برده و نوسانات بازار را دامن میزنند. مردم میخواهند بدانند ایراد کار کجاست.
یارمحمدی خطاب به رئیس جمهور، افزود: باید بدانیم اصطلاح زندگی در قرن 21 چیست؟. با علم به حقوق، شما و مدیران ملی و استانی و دستهای پشت پرده به نظر میرسد در این عصر هنوز با قومیتها و مذاهب مشکل دارید و اقوام کشور را به حاشیه رانده و به آنها اعتماد نمیکنید.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: چرا تضمینی در اجرای منشور حقوق شهروندی وجود ندارد؟ و چرا باید هر چند وقت یکبار شاهد اهانت هر فردی به قومیتها و مذاهب باشیم، پشت پرده این اهانتها چیست؟
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید گفت مشاهده آثار فرمان نشأت گرفته از اشراف و دور اندیشی رهبر انقلاب خطاب به حضرت مولانا عبدالحمید در مناطق مختلف کشور حکایت از بی توجهی به پیام معظم له دارد. به عنوان نماینده مردم از رئیس جمهور و هیات وزیران دیگر انتظاری ندارم. لیکن از رهبر انقلاب میخواهم دستور دهند همه نهادها و ارگانها با اقوام و مذاهب آشتی کنند.
وی ادامه داد: امروز غریب به 25 میلیون اهل سنت کشور موضوعی را زمزمه میکنند که برگرفته از مطالبتشان است. جایگاه آنها مطابق اصل 19 قانون اساسی در اداره امور کشور کجاست؟